Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Offingawier

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Offingawier? Op onze autobandenvergelijker bieden wij de grote webwinkels in nieuwe en goedkope autobanden en contactgegevens waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Tenslotte lees je hier meer info over de verschillende type banden die er zijn en ontdek je in de keuzehulp welk product aansluit bij jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Het is belangrijk dat je altijd en overal met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Offingawier incl. balanceren en uitlijnen heb je al vanaf €45,00.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor optimale veiligheid is het verstandig om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van A-merken als Sava kan je al krijgen vanaf €330. B-merken als Lassa kosten gemiddeld zo’n €185 per set van 4.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Offingawier

Banden wisselen in Offingawier

De bandenwissel bij een autobedrijf in Offingawier is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste weggebruikers laten het twee keer per jaar vervangen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) nemen we de winterband en vanaf het voorjaar zetten we de zomerband er weer onder. Zelf banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Verder vergt het flink wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Offingawier is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je weet 100% zeker dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • De banden worden daarbij direct gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Eventueel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Offingawier.

Hoe lang gaan banden mee?
Het bandenbedrijf kan je ook vertellen of het profiel op de banden nog toereikend is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook wanneer we zien dat het rubber versleten of uitgedroogd is worden nieuwe banden aanbevolen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 37.500 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen wordt bepaald door rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt te zwaar of juist te licht. Vaak heeft de auto dan ook een onzuinig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit bevordert de wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Het uitlijnen van een wagen kost je ongeveer €75,00.

Informatie over autobanden balanceren
Heb je last van een trillende auto? Het kan maar zo zijn dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo rijd je een stuk veiliger, het rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel is dit standaard inbegrepen.

Banden garages in Offingawier

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Offingawier? In het onderstaande schema verzamelen wij de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit de regio (provincie Friesland). Deze montagebedrijven hebben ervaring met wisselen, repareren, sipen, trimmen, (de)monteren, uitlijnen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl ontdek je evenzeer montagebedrijven in Oppenhuizen, Uitwellingerga, Jutrijp, Hommerts en Heeg.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-offingawier

Goedkope autobanden Offingawier

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden voor jouw auto? Het is je misschien al opgevallen dat het aanbod meer dan divers is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit is met name afhankelijk van de rijstijlen, het dagelijkse gebruik, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Noemenswaardig: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan aan alle normen, dus ook de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we terugbrengen naar 3 categorieën:

CategorieAutoKM (op jaarbasis)WegliggingKostprijs
1. Hoogste klasseGrote motorVeel kilometersDruk195
2. Prijs-kwaliteitNormale autoGemiddeldModaal€101
3. BasisKleine stadsauto< 15.000Beheerst€64

Bandenleveranciers vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het overzicht hieronder doorzoek je erkende aanbieders die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Offingawier hebben. Op Autobandenspot.nl zoek je ook nuttige informatie over: Cijfers en letters op autobanden

Wanneer zomerbanden?

De zomerband geeft de beste prestaties bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Standaard laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Offingawier monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verkleint de kans op slippen, voorkomt onnodige slijtage en voert het water uitstekend af dankzij de brede lengtegroeven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. De beste keuze van april t/m september.
 • Veel meer grip bij hogere temperaturen.
 • Een verantwoord brandstofverbruik.

Winterbanden wisselen Offingawier

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dat resulteert in een korte remweg, geeft meer grip en een ideale rijervaring bij gladheid of vorst. In meerdere EU landen (als Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Luxemburg) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij vorst of sneeuw.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Wanneer rijden op 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Waar je wel op moet letten is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • De beste keuze als je niet zoveel kilometer rijdt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de onkosten van nieuwe autobanden in Offingawier kopen? In het onderstaande schema beiden wij de geschatte tarieven van de meest verkochte merken. Prijzen zijn exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt lees je ook nuttige informatie over: Banden in de zomer.

MerkSoortFormaatKenmerkTarief
Michelinx-ice north 4 xl225/45 R1794T€189
Continentalpremium 6 fr265/40 R21105Y€240
Vredesteinxtreme s xl205/50 R1793H€137
Bridgestoneturanza215/55 R1794W€112
Goodyearvector 4seasons195/65 R1591T€68
Dunlopsport bluresponse195/55 R1585V€85
Pirellicinturato p7225/45 R1791V€74
Hankookwinter icept evo2 suv w320a265/50 R20111V€170
Kumhohp91 xl255/40 R21102Y€164
Uniroyalms-plus 77175/70 R1382T€62
Nexenn blue hd plus195/65 R1591T€57
Firestonemultihawk185/65 R1486H€61
Superiabluewin235/55 R19105H€67
Savaeskimo hp 2 xl225/45 R1794V€96
Maxxismu10 bighorn 2.025/10 R1250N€136
Toyoproxes sport285/30 R1998Y€151
Opsomming met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Zoek jouw geschikte autoband

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar tot 45%

Keuzehulp: welke banden passen op mijn auto?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er verschillende zaken die relevant zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, wat voor rijstijl je hebt en wat je budget is.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de je band. Deze combinatie van cijfers en letters vertelt je welke maat je nodig hebt. Koop je ook nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een voorbeeld van een bandenmaat is 265 / 40 R19 – 102W.

 • 265 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 40 geeft de hoogte van de band aan, als percentage van de breedte (hier dus 40%.
 • De R betekent Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 19 geeft een indicatie van de velgmaat (hier dus 19 inch).
 • 102 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 850kg.
 • De laatste letter (W) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot270 km/h.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Bekijk eerst of je veel of juist weinig rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden de beste optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (10.000 – 15.000 km) dan is een een all-season band een zuinigere optie. Maak je veel kilometers en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Een winterband rijden is dan van november tot april het meest interessant. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Offingawier.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers in de winter maakt en bij vorst of ijzel.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Prijzen
Autobanden kunnen we onderverdelen in verschillende prijsklassen: Budget, standaard en topklasse. Welk artikel past bij jou hangt af van het gewicht van de auto, de manier waarop je rijdt en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Bestel een A-merk als bijv. Goodyear of Pirelli als je veel kilometers maakt, veel op de snelweg zit en een flinke motor in je auto hebt. Ben je niet zoveel onderweg en vooral binnen de bebouwde kom? En heb je een kleine stadsauto (bijvoorbeeld een Suzuki Celerio) en houd je er een rustige rijstijl op na? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als King Star & Sonar.


Kortingen en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Bridgestone of Pirelli zijn niet perse voordelig. De slimme automobilist checkt regelmatig aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je verrassend goedkope autobanden in Offingawier bestellen, en profiteer je snel van 20% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Offingawier: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Offingawier: tweedehands die amper gebruikt zijn die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1-pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €165,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Moet ik mijn banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Zoek maandelijks uit of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor de banden te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Als laatste is het enorm aan te raden dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Offingawier.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Offingawier?
Op locatie banden vervangen in Offingawier kost je zo’n €32,50 voor de complete set (mits de band al op de velg zit, dit noemen we een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €89,95 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €55,00 per 6 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door gebruik te maken van de verstevigde wanden is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de lucht uit je band is. HIerdoor is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een autogarage. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn een extra draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en zijn een stuk sterker. Opgelet: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning van de banden en de profielkwaliteit. Autogarages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Offingawier.

Plaats een reactie