Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Doeveren

Nieuwe autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Doeveren? Op www.autobandenspot.nl vind je onder andere landelijke aanbieders van winter- zomer- en all season banden en lokale garages voor een snelle bandenwissel. In aanvulling daarop bekijk je hier handige informatie over uitlijnen, balanceren en vind je via de keuzehulp welk product strookt met jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Het is belangrijk dat je in winter, lente, zomer en herfst met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Doeveren inclusief uitlijnen en balanceren is er al vanaf €35,00.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Om ongelukken te voorkomen wordt vaak aangeraden om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Gewoon goede banden van de betere merken als Michelin zijn al te koop vanaf €310. B-merken als Gtradial zijn er al vanaf €190 per vier.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Doeveren

Banden wisselen in Doeveren

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Doeveren is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste mensen laten het twee keer per jaar vervangen. Rond oktober / november kiezen we voor de winterband en omstreeks maart of april laten we de zomerband monteren. Op eigen houtje wisselen is een heel precies klusje. Ook vergt het wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Doeveren heeft verschillende voordelen:

 • Je mag er gerust op zijn dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Jouw autobanden worden meestal ook gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Optioneel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Doeveren.

Wanneer banden vervangen
Een garage controleert ook of het profiel nog in orde is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook op het moment dat de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond worden nieuwe banden aanbevolen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 45.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden wordt bepaald door rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt onveilig, trekt naar links of juist naar rechts en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Tevens zie je daarbij een onzuinig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit geeft een veilige wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Een auto uitlijnen laat je al uitvoeren vanaf €72,50.

Informatie over autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? De kans bestaat dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Met een balanceermachine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en gaan de banden extra lang mee. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit standaard uitgevoerd.

Vind lokale banden garages in Doeveren

Vlug en voordelig banden vervangen in Doeveren? In de tabel in het volgende blok tref je adressen van bandenwinkels en servicepunten uit jouw regio (provincie Noord-Brabant). Deze montagebedrijven hebben ervaring met repareren, balanceren, (de)monteren, uitlijnen, sipen, trimmen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Via deze website check je ook andere montagepunten in Haarsteeg, Nieuwkuijk, Vlijmen, Rosmalen en De Moer.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-doeveren

Goedkope autobanden Doeveren

Je bent op zoek naar extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel merken dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Wat is nu voor mij het beste product? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn het remgedrag, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en kenmerken van de auto zelf. Tip: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we uiteenzetten in 3 categorieën:

CategorieAutoAantal kilometersRij-kenmerkTarief
1. A-segmentZware wagensGrootverbruikerDynamisch183
2. Prijs-kwaliteitGemiddelde autoRond de 25.000Doorsnee€107
3. VoordeligKleine autootjes< 15.000Voorspelbaar€77

De beste aanbieders vergelijken
Via internet je aankopen doen? In de tabel hieronder check en vergelijk je professionele internetwinkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Doeveren hebben. Op dit portaal check je ook aanvullende info over: Bandenlabel

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband is geschikt bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. In de basis worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Doeveren monteren bevordert de grip, betere acceleratie, geeft minder slijtage in de zomer en een uitstekende waterafvoer dankzij de brede lengtegroeven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Geadviseerd van maart tot november.
 • Optimale grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Beperkte geluidsproductie.

Direct winterbanden wisselen Doeveren

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en de rubbersamenstelling is veel zachter. Het gevolg is een korte remweg, meer grip en een ideale rijervaring tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In meerdere EU landen (als Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Italië) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Biedt de beste performance bij gladheid of vorst.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

all season banden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door plezier van hebt. De beste keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een belangrijk nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • De beste keuze als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de investering in nieuwe autobanden in Doeveren kopen? In de tabel in het volgende blok verstrekken wij de standaard prijzen van verschillende soorten en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op Autobandenspot.nl lees je ook meer informatie over: Balanceren en uitlijnen van banden.

MerkTypeAfmetingenVermogenKosten
Michelinscorcher 11 t front120/70 R1859W€187
Continentalconticontact ts 815205/50 R1793V€154
Vredesteinwintrac xtreme s215/45 R1791V€149
Bridgestonepotenza225/45 R1996W€194
Goodyearultra grip 7+155/70 R1375T€82
Dunlopeconodrive195/60 R1699H€99
Pirellipznerogtxl245/30 R2292Y€233
Hankookventus prime3 k125195/65 R1591V€54
Kumhocrugen premium kl33 xl255/55 R19111V€95
Uniroyalallseasonmax225/65 R16112R€119
Nexenwinguard sport 2 suv225/65 R17102H€92
Firestoneroadhawk215/55 R1697W€92
Superiastar lt195/75 R16107R€58
Savaeskimo s3+165/65 R1479T€58
Maxxispremitra 5205/60 R1696W€82
Toyoproxes sport suv xl285/35 R22106Y€148
Schema met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Heusden).

Welke bandenmaat zoek je?

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar 50%

Keuzehulp: welke banden zijn geschikt voor mij?

Wanneer je nieuwe banden wilt bestellen zijn er belangrijke specificaties waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat het allemaal mag kosten.

De bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de je band. De reeks aan cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Koop je ook nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een bandenmaat kan zijn 225 / 45 R17 – 91V.

 • 225 betekent de breedte van de band in mm.
 • 45 is de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (in ons voorbeeld 45%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 17 geeft de velgmaat weer (hier is dat dus 17 inch).
 • 91 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 615 kilogram.
 • De laatste letter (V) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 240 km/u.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga eerst na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons gematigde zeeklimaat zijn de zomerbanden doorgaans veruit de beste keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (+/- 15.000 km) dan is de all weather band het overwegen waard. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom jij graag in de wintersportgebieden? In dat geval is de winterband tijdens de wintermaanden het meest interessant. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Doeveren.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers in de winter maakt en regelmatig op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Prijzen
Autobanden kunnen we onderverdelen in meerdere prijsgroepen: Instap, uitstekend en het topsegment. Welke groep aan te raden is voor jou heeft te maken met gewicht/vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de jaarlijkse kilometrage. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Vredestein of Nexen als je elk jaar grote afstanden aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een auto met veel PK’s hebt. Zit je niet al te veel in de auto en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Smart Forfour) en een rustige rijstijl? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Dayton of Tigar.


Dagdeals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Kumho Tyres of Toyo zijn niet goedkoop. Wie wil besparen profiteert van acties en aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zodoende kan je dikwijls goedkope autobanden in Doeveren bestellen, en regel je snel 20% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Doeveren: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Doeveren: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al vanaf €132,50 per jaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. De garages adviseren om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij standaard merken moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Check elke maand even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door een goede band-balans en je auto te laten uitlijnen. Ook is het enorm aan te raden dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Doeveren.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Doeveren?
Vakkundig banden vervangen in Doeveren regel je al voor €47,50 bij 4 banden (mits de band al op de velg zit, dit heet een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost dit ongeveer €82,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €62,50 per seizoen.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Middels de stuggere wang van de runflats kan je nog 80 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Dan rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een autogarage. Een reservewiel of thuiskomertje kan je dus thuislaten.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De pluspunten hiervan zijn een zeer hoog draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Let op: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning op de banden en de profielkwaliteit. De garages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Doeveren.

Plaats een reactie