Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice De Moer

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in De Moer? Op deze website tref je gerenommeerde webwinkels in goedkope autobanden en contactgegevens gespecialiseerd in bandenwissel. Tevens kan je aan de slag met uitgebreide info over de verschillende soorten autobanden en vind je via de keuzehulp welk product strookt met jouw budget.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Het is belangrijk dat je in winter, lente, zomer en herfst rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in De Moer inclusief demonteren, monteren en balanceren heb je al vanaf €42,00.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid bevelen wij aan om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Degelijke banden van A-merken als Kumho Tyres zijn er al vanaf €305. budgetmerken als Atlas bestel je al vanaf €190 per vier.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in De Moer

Banden wisselen in De Moer

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in De Moer is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste weggebruikers doen dit twee keer per jaar. Als de winter nadert kiezen we voor de winterband en ronde maand maart rijden we verder op de zomerband. Dit zelf doen is niet iets wat je zomaar doet. Ook eist dit behoorlijk wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in De Moer scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je kunt er van uitgaan dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Optioneel kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in De Moer.

Wanneer banden vervangen
Een autobedrijf kan je ook vertellen of het profiel nog voldoende is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook als het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt worden nieuwe banden aanbevolen. In de regel is dit na 50.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen is met name afhankelijk van de rijstijl en type wegdek. Check elke maand je bandenspanning voor een langere levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een slechter rijcomfort, trekt scheef en stuurt niet erg licht. Tevens zie je daarbij een ongunstig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit bevordert de wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto laat je al uitvoeren vanaf €70,00.

Wat is autobanden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? In dat geval kan het zijn dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, je rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een bandenwissel zit dit bij de prijs in.

Vind lokale banden garages in De Moer

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in De Moer? In het overzicht hierna bieden wij contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Noord-Brabant). Deze bandenspecialisten ondersteunen je bij wisselen, sipen, repareren, (de)monteren, balanceren, uitlijnen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op Autobandenspot.nl ontdek je ook andere montagebedrijven in Kaatsheuvel, Waspik, Raamsdonk, Sprang-Capelle en Elshout.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-de-moer

Goedkope autobanden De Moer

Je bent op zoek naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je ontdekt al snel dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dat wordt bepaald door de rijstijlen, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Goed om te weten: alle Europese bandenmerken zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende producten worden vaak onderverdeeld in 3 groepen:

CategorieType autoKilometrageRijstijlPrijzen
1. PremiumSnel en/of zwaarVanaf 40.000Agressief187
2. MiddenklasseNormale autoCirca 25.000Gewoon€113
3. EconomyStadsautootjeWeinig gebruikEenvoudig€72

Online banden webwinkels vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de volgende tabel vergelijken wij de beste online winkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in De Moer hebben. Op onze autobandenvergelijker tref je ook aanvullende info over: Zuinigste autobanden

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Gewoonlijk rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in De Moer monteren geeft jou extra grip, betere acceleratie, zorgt voor minimale slijtage en een goede waterafvoer met behulp van de brede sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Betere wegligging en meer grip op de weg.
 • Beperkte geluidsproductie.

Direct winterbanden wisselen De Moer

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben meer groeven en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit leidt tot een kortere remweg, meer grip en geeft een veiliger gevoel in de auto bij gladheid of vorst. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen, Zweden) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • In hun element bij nat en koud weer.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

All season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet heel veel rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Een belangrijk nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Een uitstekende keuze als je weinig kilometers maakten ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de investering in nieuwe autobanden in De Moer kopen? In de tabel in het volgende blok verstrekken wij de doorsnee prijzen van enkele populaire modellen en types. Prijzen zijn exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website zoek je ook aanvullende info over: Maximale snelheid en draagcapaciteit.

MerkTypeFormaatKenmerkTarief
Michelinscorcher 11 rear140/75 R1565H€196
Continentalcontiwintercontact ts 830p255/50 R21109H€134
Vredesteinsnowtrac 5185/70 R1488T€88
Bridgestonepotenza215/45 R2091W€183
Goodyeareagle f1 asymmetric 3 suv315/35 R20110Y€201
Dunlopsp sport maxx rt215/55 R1697Y€113
Pirellipzero245/40 R2095Y€191
Hankookra18195/80 R14106R€76
Kumhowp71 xl xrp245/45 R18100V€121
Uniroyalrain max 3185/75 R16104R€97
Nexenwin.sport 2 suv255/65 R16109T€71
Firestoneroadhawk205/50 R1793W€87
Superiaecoblue 4s245/45 R1799W€55
Savaeskimo s3+185/60 R1588T€98
Maxxisvettura155/65 R1475T€59
Toyos953215/50 R1892V€130
Lijst met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Loon op Zand).

Zoek jouw nieuwe band

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar tot wel 45%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Wanneer je nieuwe banden nodig hebt zijn er veel factoren die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan de bandenmaat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je budget is.

Aflezen van de bandenmaat
De maat lees je af op de flank van de band. De reeks aan cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 215 / 50 R17 – 91Y.

 • 215 betekent de breedte van de band in mm.
 • 50 geeft de hoogte van de band aan, als percentage van de breedte (hier is dat dus 50%.
 • De R houdt in: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 17 geeft de velgmaat weer (in dit voorbeeld 17 inch).
 • 91 duidt het maximale draagvermogen aan. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 615 kilogram.
 • De laatste waarde (Y) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). is een snelheidsindicator van maximaal 300 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Denk na over de vraag of je dagelijks veel kilometer rijdt? In ons milde klimaat zijn de zomerbanden doorgaans de beste optie. Als je de auto niet zoveel gebruikt (rond de 10.000 km) dan is een vier-seizoenenband een uitstekende keuze. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Een winterband rijden is dan van november tot april echt essentieel. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden De Moer.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers in de winter maakt en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kun je onderbrengen in 3 prijscategorieën: Voordelig, goed en topkwaliteit. Welk model voor jou ideaal is is met name afhankelijk van het gewicht van de auto, rijstijl en het aantal afgelegde kilometers. Schaf een A-merk aan zoals Bridgestone of Nexen als je meer dan 30.000 km maakt, veel buiten de stad rijdt en een flinke motor in je auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een licht autootje (bijvoorbeeld een Skoda Citigo) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Insa Turbo & Triangle.


Acties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Vredestein of Hankook hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wat verder kijkt vergelijkt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je regelmatig heel goedkope autobanden in De Moer bestellen, en krijg je zomaar 35% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in De Moer: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden De Moer: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Combideal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €147,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Wanneer je auto juist uitgelijnd is moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Controleer regelmatig of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door ze goed te balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Als laatste moet je erop letten dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag De Moer.

Wat kost autobanden wisselen in De Moer?
Bij een garage banden vervangen in De Moer kan al vanaf €42,50 per bandenset (mits de band al op de velg zit, bekend als wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet jij uitgaan van +/- €99,99. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €55,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door de versterkte zijkant kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden wanneer jij een lekke band constateert. In die situatie rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een autogarage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor de bestelauto). De positieve eigenschappen zijn een hoger draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en zijn extra sterk gebouwd. Let op: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning gewijzigd moet worden en de profielkwaliteit. Het advies is om deze elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in De Moer.

Plaats een reactie