Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Loon op Zand

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Loon op Zand? Op www.autobandenspot.nl bieden wij de meest populaire online verkooppunten van winter- zomer- en all season banden en lokale garages waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Verder kan je aan de slag met nuttige informatie over de verschillende type banden die er zijn en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw budget.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Loon op Zand incl. balanceren en uitlijnen laat je al doen vanaf €42,50.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid bevelen wij aan om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Autobanden van de betere merken als Maxxis koop je al vanaf €345. B-merken als Kingstar kan je al krijgen vanaf €225 per set van 4.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Loon op Zand

Banden wisselen in Loon op Zand

De bandenwissel bij een autobedrijf in Loon op Zand is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste weggebruikers wisselen twee keer per jaar. Vanaf oktober of november gaat de winterband erop en vanaf het voorjaar gaan we over op zomerbanden. Dit zelf doen is een heel precies klusje. Bovendien vraagt het flink wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Loon op Zand scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je weet zeker dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en het scheelt veel stress.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • De autobanden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Eventueel kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Loon op Zand.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenspecialist analyseert ook of het profiel op de autoband nog volstaat. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook op het moment dat het rubber versleten of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 37.500 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check elke maand je bandenspanning voor een langere levensduur.

Waarom auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd geeft een slechter rijcomfort, trekt naar 1 kant en stuurt niet zo eenvoudig. Ook leidt het tot een ongunstig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. De kern van uitlijnen is dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een vermindering in het brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Een personenauto uitlijnen kost je ongeveer €79,99.

Wat is banden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? In dat geval kan het zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Dit voorkomt een instabiele wegligging, verbruik je minder benzine en neemt het rijgenot flink toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Vind lokale banden garages in Loon op Zand

Snel en voordelig banden vervangen in Loon op Zand? In de tabel hieronder bekijk je de gegevens van verschillende bandenwinkels uit de buurt (provincie Noord-Brabant). Deze bedrijven kunnen je helpen bij (de)monteren, wisselen, trimmen, repareren, sipen, uitlijnen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op Autobandenspot.nl check je nabijgelegen montagepunten in Waalwijk, Gilze en Rijen, Baarle-Nassau, Dongen en Hilvarenbeek.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-loon-op-zand

Goedkope autobanden Loon op Zand

Op zoek naar een tweede set banden voor je auto? Je merkt al snel er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elke merk heeft andere eigenschappen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Hieraan ten grondslag liggen de rijstijlen, het dagelijkse gebruik, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en de eigenschappen van de auto. Noemenswaardig: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan aan alle normen, ook de goedkoopste banden. De merken en modellen zijn te verdelen in 3 klassen:

CategorieAutoKilometersRij-kenmerkTarief
1. A-merkSportauto50.000+ Pittig181
2. UitstekendDoorsnee autoCirca 25.000Gewoon€118
3. BasisKleine autootjesMinder dan 15.000Simpel €62

De beste aanbieders vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het overzicht hieronder bieden we je toonaangevende online leveranciers die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Loon op Zand hebben. Op Autobandenspot.nl lees je ook handige informatie over: Lekke band

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband wordt geadviseerd als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). In de basis gaan deze er onder in het voorjaar. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Loon op Zand monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, geeft een betere wegligging, het maximaliseert de levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de brede groeven en sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Een verantwoord brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Loon op Zand

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Het gevolg is een korte remweg, meer grip tijdens het rijden en een betere wegligging bij vorst of ijzel. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Frankrijk, Italië, Zweden, Noorwegen, Oostenrijk) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Aanbevolen in het najaar en in de winter.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Wat is het voordeel van all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft ze nooit te wisselen en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Waar je wel op moet letten is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Met name geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Loon op Zand kopen? In de tabel in het volgende blok beiden wij de standaard prijzen van verscheidene merken en soorten. Hierbij zit niet inbegrepen monteren, balanceren en uitlijnen. Op dit portaal check je ook handige informatie over: Veilig autorijden.

MerkTypeGrootteKenmerkTarief
Michelincrossclimate+185/65 R1592T€79
Continentalvancontactwinter225/55 R17109T€204
Vredesteinquatrac 5175/55 R1577T€66
Bridgestonedueler235/45 R1995V€199
Goodyeareagle f1 asymmetric 3205/45 R1788W€117
Dunlopamerican elite180/65 R1681H€235
Pirellip-zero (pz4)295/35 R20105Y€293
Hankookk120xl275/35 R19100Y€164
Kumhokh27235/55 R1799H€85
Uniroyalms-plus 77175/80 R1488T€59
Nexennblue 4 season165/60 R1475H€49
Firestonefirehawk235/45 R1797Y€103
Superiasa37225/50 R1692W€47
Savaeskimo s 3+195/60 R1588T€65
Maxxism992 spearz255/40 R1046Q€81
Toyocelsius185/50 R1681H€98
Lijst met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Loon op Zand).

Zoek de autoband die bij jou past

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar tot wel 45%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Zodra je nieuwe banden gaat kopen zijn er meerdere onderwerpen die relevant zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, hoe intensief je de banden gebruikt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat lees je af op de wang van de autoband. Deze getallen en letters combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een voorbeeld van een bandenmaat is 200 / 60 R17 – 78W.

 • 200 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 60 geeft de hoogte van de band aan, in een percentage van de breedte van de band (in dit geval 60%.
 • De R staat voor Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 17 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier dus 17 inch).
 • 78 staat voor het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 425 kilogram.
 • De laatste letter (W) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 270 km/u.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ga eerst na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een effectieve optie. Als je relatief weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een interessant alternatief. Maak je veel kilometers en ga je elk jaar op skivakantie? Een winterband rijden is dan in het najaar en de winter een onmisbare keuze. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Loon op Zand.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook in de winter veel op de weg zit en bij winterse omstandigheden.
 • De vier seizoenen band is het beste van beide werelden en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Onkosten
Autobanden zijn beschikbaar in allerlei prijsgroepen: Voordelig, standaard en de hoogste klasse. Welke groep voor jou geschikt is hangt met name af van het vermogen van de auto, de manier waarop je rijdt en de afstanden die je rijdt. Neem een A-merk zoals Continental of Superia in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel op de snelweg zit en een high-performance auto rijdt. Zit je niet al te veel in de auto en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Seat Mii) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Imperial Fs All en Petlas.


Kortingsacties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Kumho Tyres of Pirelli hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wat verder kijkt koopt uitsluitend aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Loon op Zand bestellen, soms met wel 25% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Loon op Zand: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Probeer gebruikte banden Loon op Zand: tweedehands met lichte gebruikerssporen die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor slechts €137,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. De garages adviseren om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom vreemde slijtage door een balanceer afspraak te maken en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Verder moet je ervoor zorgen dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Loon op Zand.

Hoe duur is autobanden wisselen in Loon op Zand?
Vakkundig banden vervangen in Loon op Zand wordt al gedaan voor €40,00 voor een complete set (bij band reeds op de velg, dit is een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt hanteren ze tarieven van plus minus €82,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De bandenopslag kost ongeveer €55,00 per half jaar.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door middel van de unieke samenstelling kan je nog een stuk blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zo vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar de dealer. Het authentieke reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat zijn caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn een zeer hoog draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Goed om te weten: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Controleer voor vakantie of de spanning nog op orde is en de profieldiepte. Garagehouders adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Loon op Zand.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie