Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hilvarenbeek

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Hilvarenbeek? Op deze website communiceren wij betrouwbare shops gespecialiseerd in winter- zomer- en all season banden en gegevens van garages gespecialiseerd in bandenwissel. Tenslotte tref je hier handige informatie over uitlijnen, balanceren en vind je via de keuzehulp welk product aansluit bij jouw budget.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Let er op dat je voortdurend met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Hilvarenbeek inclusief demontage, balanceren en montage is al mogelijk vanaf €37,50.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor optimale veiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van bekende merken als Toyo scoor je al vanaf €330. B-merken als Laufenn bestel je al vanaf €190 per set van 4.

Banden wisselen in Hilvarenbeek

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Hilvarenbeek is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste automobilisten doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Rond oktober / november laten we de winterband monteren en als de zomer nadert zetten we de zomerband er weer onder. De banden verwisselen is een precies werkje. Daarbij vergt het wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Hilvarenbeek ontneemt veel stress:

 • Je weet zeker dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Jouw banden worden doorgaans ook gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Bij steeds meer services bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hilvarenbeek.

Wanneer moet ik wisselen?
Een autobedrijf analyseert ook of de profieldiepte nog in orde is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook als het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 30.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen heeft te maken met het type auto en jouw rijstijl. Check elke maand je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt niet prettig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt niet erg licht. Ook leidt het tot een verhoogd brandstofverbruik en te snelle slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit bevordert de wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een personenauto regel je al vanaf €87,50.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Trillen er delen in de auto? De oplossing is dan vaak dat je de banden moet laten balanceren. Hierbij wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een wissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Lokale banden garages in Hilvarenbeek

Direct en goedkoop banden vervangen in Hilvarenbeek? In het overzicht hierna vind je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages uit jouw regio (provincie Noord-Brabant). Deze bandenspecialisten kunnen je helpen bij repareren, sipen, (de)monteren, wisselen, balanceren, uitlijnen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker tref je eveneens montage-experts in Haaren, Oisterwijk, Goirle, Tilburg en Geertruidenberg.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hilvarenbeek

Goedkope autobanden Hilvarenbeek

Wil je investeren in extra banden voor de winter/zomer? Het valt dan al gauw op dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Wat is nu voor mij het beste product? Dit hangt af van rijstijl (rustig of dynamisch), de gebruiksintensiteit, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het vermogen van de auto. Noemenswaardig: de banden van Europese fabrikanten zijn in de basis gewoon goed, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken kunnen we uiteenzetten in 3 groepen:

ClassificatieAutoKm p/jaarRijstijlKostprijs
1. TopklasseVeel vermogenVeel kilometersDynamisch199
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoCirca 25.000Herkenbaar€112
3. GoedkoopsteKleine auto’s< 15.000Statisch€68

Vergelijk banden webshops
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de onderstaande tabel bekijk en vergelijk je professionele online aanbieders die ook leveren en een voordelige bandenservice in Hilvarenbeek hebben. Op onze autobandenvergelijker lees je ook nuttige informatie over: Gehomologeerde banden

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband is de beste keuze als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Over het algemeen worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Hilvarenbeek monteren bevordert de grip, betere acceleratie, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer vanwege de lange sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Goedkoop winterbanden wisselen Hilvarenbeek

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit bevordert de remweg, directer contact met de weg en dus minder kans ongelukken bij vorst of ijzel. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Zwitserland, Zweden, Oostenrijk, Luxemburg, Frankrijk) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Presteren het best bij nat en koud weer.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Hoe werken 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Een vaak genoemd nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Geschikt als je niet heel veel rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Interesse in de investering in nieuwe autobanden in Hilvarenbeek kopen? In de tabel in het volgende blok verstrekken wij de huidige tarieven van de meest verkochte merken. Hierbij zit niet inbegrepen monteren, uitlijnen en balanceren. Via deze website zoek je ook uitgebreide info over: Cijfers en letters op autobanden.

MerkSerieAfmetingenPrestatieTarief
Michelinpilot sport 4s295/30 R19100Y€278
Continentalcontitour100/90 R1957H€152
Vredesteinultrac vorti225/45 R1996Y€145
Bridgestoneb250175/65 R1482T€70
Goodyeareagle f1 asymmetric 3225/55 R1797Y€140
Dunlopk555170/70 R1675H€241
Pirellip-zero (pz4)245/40 R2099Y€228
Hankookventus prime3 k125195/50 R1688V€79
Kumhohp91235/45 R1995W€106
Uniroyalms-plus 77165/60 R1475T€68
Nexenroadian ct8195/65 R16104R€69
Firestonefirehawk225/45 R1794Y€87
Superiasa37245/35 R1892W€55
Savaintensa hp v1175/65 R1482H€56
Maxxisap2 all season145/70 R1371T€47
Toyocelsius165/60 R1577H€70
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Hilvarenbeek).

Zoek direct jouw band

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar maar liefst 40%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Vanaf het moment dat je nieuwe banden nodig hebt zijn er een paar aspecten die belangrijk zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de wang van de je band. Deze cijfer-letter combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Koop je ook nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 190 / 60 R17 – 78H.

 • 190 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 60 staat voor de hoogte van de zijwand, berekend als percentage van bandbreedte (hier dus 60%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 17 beschrijft de velgmaat (hier is dat dus 17 inch).
 • 78 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 425 kilogram.
 • De laatste letter (H) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 210 km/h.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Denk na over de vraag of je veel of juist weinig rijdt? In ons gematigde zeeklimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel veruit de beste keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een betere mogelijkheid. Rij je veel kilometers en ga je elk jaar op skivakantie? In dat geval is de winterband in het najaar en de winter zeer aantrekkelijk. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Hilvarenbeek.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je veel kilometers rijdt (in de winter) en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Tarieven
Autobanden kan je vinden in verschillende prijssegmenten: Voordelig, middenklassen en topkwaliteit. Welk model jij moet kiezen hangt af van de inhoud van je auto, rijgedrag en de afstanden die je rijdt. Koop een A-merk als o.a. Goodyear of Pirelli als je elk jaar grote afstanden aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een auto met veel PK’s hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Nissan Pixo) en een rustige rijstijl? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Barum of Vitour.


Kortingen en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Continental of Maxxis zijn de duurste op de markt. Wie wil besparen bestelt scherpe aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op deze manier kan je heel goedkope autobanden in Hilvarenbeek bestellen, en ontvang je tot 25% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Hilvarenbeek: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Het alternatief is gebruikte banden Hilvarenbeek: tweedehands die goed zijn nagekeken die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Compleet pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €162,50 per jaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. De garages adviseren om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij een redelijke rijstijl hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Zoek maandelijks uit of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Tenslotte is het cruciaal dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Hilvarenbeek.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Hilvarenbeek?
Op korte termijn banden vervangen in Hilvarenbeek is al mogelijk vanaf €47,50 voor de complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, we noemen dit een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost het je al gauw €95,99. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €55,00 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werken runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Geholpen door de unieke samenstelling kan je nog circa 80 kilometer afleggen wanneer jij een lekke band constateert. Zodoende is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een vakgarage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn een zeer hoog draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en sterker ontwikkeld. Tip: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek de bandenspanning en en de diepte van het profiel. Wij raden aan om deze iedere zes jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Hilvarenbeek.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie