Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Haghorst

Direct nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Haghorst? Op deze website bieden wij betrouwbare leveranciers van winter- zomer- en all season banden en servicepunten voor een snelle bandenwissel. In aanvulling daarop bieden wij handige informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en vertelt onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Het is cruciaal dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Haghorst inclusief montage, balanceren en ventiel is er al vanaf €40,99.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Maar voor de algehele wordt vaak aangeraden om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Kwalitatieve banden van de betere merken als Vredestein scoor je al vanaf €305. budgetmerken als Aeolus scoor je al vanaf €215 voor een complete set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Haghorst

Banden wisselen in Haghorst

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Haghorst is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste automobilisten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de winter nadert laten we de winterband monteren en als het weer wat warmer wordt (maart/april) kiezen we weer voor de zomerband. Zelf wisselen is niet eenvoudig. Bovendien eist dit behoorlijk wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Haghorst heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt erop vertrouwen dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het kost je amper tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • De autobanden worden daarbij direct gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Soms kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Haghorst.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een garage weet ook of het profiel nog volstaat. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook in het geval de band beschadigd of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na circa 50.000 kilometer. De levensduur van de banden is met name afhankelijk van kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Waarom auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt onveilig, trekt naar 1 kant en stuurt niet zo eenvoudig. Ook leidt het tot een te hoog brandstofverbruik en te snelle slijtage. De kern van uitlijnen is dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit bevordert de wegligging, een lager brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €85,00.

Informatie over banden balanceren
Trillend stuur of dashboard? Grote kans dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Hierbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Dit voorkomt een instabiele wegligging, rijd je een stuk efficiënter en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen is dit eigenlijk altijd inclusief.

Lokale banden garages in Haghorst

Probleemloos en goedkoop banden vervangen in Haghorst? In de tabel hieronder bieden wij contactgegevens van bandenwinkels en garages in jouw omgeving (provincie Noord-Brabant). Deze bedrijven verlenen diensten zoals wisselen, uitlijnen, balanceren, repareren, sipen, trimmen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Via deze website vind je plaatselijke montage-specialisten in Diessen, Esbeek, Biest-Houtakker, Biezenmortel en Udenhout.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-haghorst

Goedkope autobanden Haghorst

Op zoek naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het is geen geheim dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit is met name afhankelijk van rijstijl (rustig of dynamisch), de jaarlijkse kilometrage, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en de eigenschappen van de auto. Noemenswaardig: banden van Europese makelaardij zijn in de basis gewoon goed, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De banden kunnen we uiteenzetten in 3 categorieën:

SegmentSoort autoKM (op jaarbasis)WegcontactKosten
1. A-merkVeel trekkrachtVanaf 50.000Energiek180
2. PopulairDoorsnee autoTot 30.000 kmHerkenbaar€117
3. BudgetBoodschappenautoKleingebruikerKalm€67

De beste aanbieders vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de tabel hierna bekijk en vergelijk je goede aanbieders die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Haghorst hebben. Op dit portaal check je ook uitgebreide info over: All season banden

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband is de beste keuze bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Over het algemeen laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Haghorst monteren bevordert de grip, een kortere remweg, geeft minder geluidsproductie en een uitstekende waterafvoer vanwege de brede en diepe lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Meer grip op het wegdek.
 • Geeft minder slijtage in de zomer.

Goedkoop winterbanden wisselen Haghorst

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden gebruikt tot maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit leidt tot een kortere remweg, geeft meer grip en een veilige rijervaring bij nat en koud weer. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Luxemburg, Zweden) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij vorst of sneeuwval.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Wanneer 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Ideaal als je niet al te veel kilometers maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Geschikt als je niet heel veel rijdt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Meer weten over de onkosten van nieuwe autobanden in Haghorst kopen? In de tabel hieronder bekijk je de verwachte tarieven van verschillende merken en modellen. Dit is exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Middels onze vergelijker check je ook nuttige informatie over: Motorbanden.

MerkSerieFormaatPrestatiePrijs
Michelinacs275/60 R935J€43
Continentalvancontact 4season215/65 R16109T€143
Vredesteinquatrac 5205/55 R1795V€114
Bridgestoneturanza205/55 R1691W€97
Goodyeareagle f1 asymmetric 3 suv275/45 R21110W€202
Dunlopeconodrive195/70 R15104R€103
Pirelliwinter sottozero 3255/45 R20105V€340
Hankookwinter icept evo2 suv w320a255/45 R20105V€183
Kumhoat61265/65 R17112T€121
Uniroyalust 17 ren135/70 R16100M€71
Nexenn blue hd plus xl205/50 R1793V€68
Firestoneroadhawk205/60 R1692H€83
Superiasnow hp235/50 R18101V€56
Savaeskimo s3+145/80 R1375T€50
Maxxisma-p3185/70 R1488H€153
Toyoproxes tr1 xl235/45 R1797W€73
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Hilvarenbeek).

Zoek jouw nieuwe band

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar zo’n 40%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Als je nieuwe banden nodig hebt zijn er veel factoren waar je rekening mee moet houden. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat het allemaal mag kosten.

Bandenmaat aflezen
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de je band. Deze getallen en letters combinatie toont welke maat je moet kopen. Krijg jij nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een van de bandenmaat codes is: 205 / 60 R16 – 91H.

 • 205 betekent de breedte van de band in mm.
 • 60 is een indicatie voor de bandhoogte, als % van de breedte van de band (hier is dat dus 60%.
 • De R betekent Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 16 geeft de velgmaat weer (in dit geval 16 inch).
 • 91 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 615 kilogram.
 • De afsluitende waarde (H) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 210 kilometer per uur.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Denk na over de vraag of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons milde klimaat zijn de zomerbanden doorgaans de beste optie. Als je weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een geschikt type. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de winterse periodes aan te raden. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Haghorst.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook in de winter veel op de weg zit en bij echt winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Kosten
Autobanden verdelen we onder in meerdere prijsgroepen: Budget, standaard en topklasse. Welke groep voor jou geschikt is heeft te maken met de trekkracht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het aantal afgelegde kilometers. Koop een A-merk als o.a. Dunlop of Toyo als je veel op de weg zit, een dynamische rijstijl hebt en een auto met een groot vermogen hebt. Rij je weinig en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Peugeot 108) en doe je het rustig aan in het verkeer? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Goodride of Matador.


Kortingen en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Kumho Tyres of Pirelli hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wat verder kijkt vergelijkt de aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Op deze manier kan je heel goedkope autobanden in Haghorst bestellen, en krijg je zomaar 50% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Haghorst: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Haghorst: tweedehands met lichte gebruikerssporen die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Totaalpakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor slechts €130,00 op jaarbasis.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. De ANWB adviseert om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door de juiste band-balans en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Tenslotte is het voor de levensduur essentieel dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Haghorst.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Haghorst?
Op korte termijn banden vervangen in Haghorst kost je zo’n €50,00 voor de complete set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, bekend als wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €97,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €62,50 per half jaar.

Wat zijn runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Middels de speciale constructie is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de lucht uit je band is. HIerdoor is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een specialist. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje worden zo dus ook bespaard.

Wat is het belang van caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor de bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn een hoger draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en zijn een stuk sterker. Let op: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Controleer voor vakantie de bandenspanning en de profielkwaliteit. Het algemene advies is om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Haghorst.

Plaats een reactie