Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Biest-Houtakker

Nieuwe autobanden bestellen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Biest-Houtakker? Op deze website kan je aan de slag met toonaangevende webwinkels in goedkope autobanden voor alle seizoenen en contactgegevens die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Ook lees je hier uitgebreide informatie over uitlijnen, balanceren en leert onze keuzehulp welk product rijmt met jouw budget.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Het is cruciaal dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Biest-Houtakker inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al worden uitgevoerd vanaf €42,50.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Maar voor de algehele wordt geadviseerd om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Degelijke banden van toonaangevende merken als Sava zijn er al vanaf €345. B-merken als Goodrich kan je al krijgen vanaf €190 per 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Biest-Houtakker

Banden wisselen in Biest-Houtakker

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Biest-Houtakker is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste automobilisten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) zetten we de winterband eronder en ronde maand maart kiezen we weer voor de zomerband. Dit zelf doen is lastiger dan je misschien denkt. Daarnaast vergt het de nodige ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Biest-Houtakker ontneemt veel stress:

 • Je weet 100% zeker dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Jouw banden worden tevens gebalanceerd en gecheckt.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Optioneel kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Biest-Houtakker.

Wanneer banden vervangen
Het bandenbedrijf weet ook of de profieldiepte nog volstaat. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook als de garage ziet dat de band uitgedroogd of beschadigd is worden nieuwe banden aanbevolen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 40.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt af van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt naar 1 kant en stuurt minder gemakkelijk. Tevens zie je daarbij een ongunstig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen kost om en nabij de €67,50.

Wanneer banden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? Mogelijk is het zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, verbruik je minder benzine en vergroot dit het rijplezier. Bij een bandenwissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Vind banden garages in Biest-Houtakker

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Biest-Houtakker? In de tabel in het volgende blok vind je garages en bandenwinkels uit de regio (provincie Noord-Brabant). Deze montagebedrijven zijn gespecialiseerd in (de)monteren, balanceren, uitlijnen, wisselen, trimmen, repareren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op dit portaal vergelijk je ook andere montageservices in Biezenmortel, Udenhout, Moergestel, Heukelom en Berkel-Enschot.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-biest-houtakker

Goedkope autobanden Biest-Houtakker

Zoek jij ook een tweede set banden voor je auto? Het is je misschien al opgevallen dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Welke moet ik nu kopen? Hieraan ten grondslag liggen de manier waarop je rijdt, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Noemenswaardig: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge regelgeving, ook de goedkoopste banden. De verschillende banden verdelen we onder in 3 categorieën:

ClassificatieType autoKM (op jaarbasis)Rij-kenmerkKostprijs
1. TopsegmentZware wagens50.000+ Pittig195
2. StandaardGemiddelde autoTot 30.000 kmHerkenbaar€113
3. GoedkoopsteKleine auto’sWeinig gebruikKalm€67

Online banden webwinkels vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het volgende overzicht doorzoek je erkende online winkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Biest-Houtakker hebben. Op deze website tref je ook nuttige informatie over: Milieuvriendelijke autobanden

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Over het algemeen gaan deze er onder in het voorjaar. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Biest-Houtakker monteren zorgt voor meer grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor minimale slijtage en voert het water uitstekend af dankzij de diepe sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Meer grip op het wegdek.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Biest-Houtakker

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en wissel je weer om in maart. Ze beschikken over meer profiel en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dat resulteert in een korte remweg, bevordert de grip en een optimale wegligging bij vorst of sneeuwval. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Zweden, Italië) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties tijdens gure (winterse) weersomstandigheden.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Informatie en uitleg over all season banden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Waar je wel op moet letten is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Een prima oplossing als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet in skigebieden komt.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Biest-Houtakker kopen? In het overzicht hierna vind je de geschatte prijzen van verscheidene merken en soorten. Hierbij zit niet inbegrepen monteren, balanceren en uitlijnen. Via deze website tref je ook uitgebreide info over: Draagvermogen en Snelheidsindex.

MerkSerieAfmetingVermogenTarief
Michelinm45275/0 R1747S€100
Continentalallseasoncontact215/55 R1697V€125
Vredesteint-trac 2175/65 R1380T€101
Bridgestoneblizzak215/40 R1787V€141
Goodyearcargo vector235/65 R16115R€187
Dunlopsp sport maxx rt205/55 R1691W€82
Pirelliangel scooter140/70 R1468S€74
Hankookwinter icept evo2 w320245/45 R18100V€130
Kumhocrugen hp91xl235/60 R18107V€117
Uniroyalrainexpert.175/70 R1382H€87
Nexenn blue hd plus215/65 R1596H€71
Firestoneroadhawk225/55 R17101W€100
Superiasa37225/50 R1692W€47
Savaeskimo s3+155/80 R1379Q€60
Maxxisvictra m-36+205/55 R1691W€78
Toyoprox.spo.suvxl285/35 R21105Y€196
Schema met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Hilvarenbeek).

Zoek direct jouw band

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar maar liefst 50%

Keuzehulp: welke banden zijn geschikt voor mij?

Zodra je nieuwe banden wilt bestellen zijn er veel factoren die van belang zijn. De maat van jouw huidige velgen, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat het allemaal mag kosten.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de wang van de je band. De reeks aan cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Krijg jij nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een voorbeeld van een bandenmaat is 205 / 55 R16 – 91 V.

 • 205 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 55 staat voor de hoogte van de zijwand, weergegeven als percentage van de breedte (hier dus 55%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 16 staat voor de velgmaat (hier dus 16 inch).
 • 91 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 615 kilogram.
 • De afsluitende waarde (V) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 240 kilometer per uur.

Worden de banden intensief gebruikt?
Bedenk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? In ons gematigde zeeklimaat zijn de zomerbanden doorgaans een prima keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is de vierseizoenenband een interessant alternatief. Maak je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Een winterband rijden is dan tijdens de winterse periodes een onmisbare keuze. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Biest-Houtakker.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je elke winter veel gaat rijden en regelmatig op wintersport gaat.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Kosten
Autobanden verdelen we onder in allerlei prijsgroepen: Goedkoopste, middenklassen en premium. Welk product je moet kiezen wordt bepaald door het gewicht van de auto, je manier van rijden en hoeveel je rijdt. Koop een A-merk als o.a. Kumho Tyres of Nexen als je veel op de weg zit, veel buiten de stad rijdt en een high-performance auto rijdt. Zit je niet al te veel in de auto en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een zuinige kleine auto (neem een Toyota Aygo) en rijd je niet al te hard? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Lassa en Runderneuert Kingmeiler.


Deals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Dunlop of Firestone zijn niet goedkoop. Wie wat verder kijkt koopt uitsluitend aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Op deze manier kan je extra goedkope autobanden in Biest-Houtakker bestellen, en profiteer je snel van 40% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Biest-Houtakker: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Biest-Houtakker: tweedehands onderdelen met garantie en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor slechts €137,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Achterhaal een paar keer per jaar of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Verder is het cruciaal dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Biest-Houtakker.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Biest-Houtakker?
Op locatie banden vervangen in Biest-Houtakker laat je al uitvoeren voor €35,00 voor de complete set (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit is een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt betaal je al snel €95,99 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €52,50 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Met gebruikmaking van de versterkte wang kan je nog 80 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. HIerdoor rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Wat zijn caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De voordelen zijn het verbeterde draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en sterker ontwikkeld. Opgelet: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning op de banden en en natuurlijk het profiel. Het algemene advies is om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Biest-Houtakker.

Plaats een reactie