Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Berkel-Enschot

Online autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Berkel-Enschot? Op deze pagina communiceren wij erkende leveranciers van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en gegevens van garages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Daarnaast raadpleeg je hier praktische informatie over uitlijnen, balanceren en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product rijmt met jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Let er op dat je alle maanden van het jaar rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Berkel-Enschot inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen heb je al vanaf €45,00.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Maar voor de algehele wordt geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Autobanden van de betere merken als Firestone scoor je al vanaf €305. B-merken als Fribo zijn al te koop vanaf €210 per set.

Nieuwe banden laten monteren?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Berkel-Enschot

Banden wisselen in Berkel-Enschot

De bandenwissel bij een autobedrijf in Berkel-Enschot is belangrijk voor de optimale grip. De meeste mensen doen dit twee keer per jaar. Rond oktober / november laten we de winterband monteren en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) gaan we over op zomerbanden. Dit zelf doen is lastiger dan je misschien denkt. Tevens vraagt het de nodige ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Berkel-Enschot maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je mag er gerust op zijn dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Soms kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Berkel-Enschot.

Wanneer moet ik wisselen?
Het bandenbedrijf weet ook of het profiel nog goed genoeg is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat de band beschadigd of uitgedroogd is dien je nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na circa 35.000 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met de rijstijl en type wegdek. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt onveilig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt zwaar. Tevens zie je daarbij een te hoog brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een vermindering in het brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Uitlijnen van de auto regel je al vanaf €79,99.

Wat is banden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? De kans bestaat dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Met een balanceermachine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, je bespaart op de brandstofkosten en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) zit dit meestal inbegrepen.

Zoek banden garages in Berkel-Enschot

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Berkel-Enschot? In de tabel hieronder verzamelen wij adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages in jouw omgeving (provincie Noord-Brabant). Deze bandenspecialisten zijn gespecialiseerd in repareren, balanceren, sipen, wisselen, uitlijnen, trimmen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op Autobandenspot.nl vind je evenzeer montage-experts in Raamsdonksveer, Hooge Zwaluwe, Lage Zwaluwe, Made en Den Hout.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-berkel-enschot

Goedkope autobanden Berkel-Enschot

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je zult al snel merken dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit heeft te maken met het remgedrag, de jaarlijkse kilometrage, of er met name snelweg kilometers worden gereden en wat voor type auto je rijdt. Advies: de banden van bijna alle Europese merken zijn van uitstekende kwaliteit, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende banden zijn te verdelen in 3 groepen:

SegmentSoort autoKilometrageRijstijlPrijzen
1. PremiumKrachtige autoVanaf 50.000Dynamisch198
2. MiddenklasseNormale autoDagelijks gebruikHerkenbaar€105
3. BudgetKleine auto’sKleingebruikerSimpel €75

Online banden webwinkels vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het overzicht hieronder vergelijken wij professionele internetwinkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Berkel-Enschot hebben. Via deze website tref je ook uitgebreide info over: Banden balanceren en uitlijnen

Informatie over zomerbanden

De zomerband is de beste keuze wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Meestal worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Berkel-Enschot monteren geeft jou extra grip, geeft een betere wegligging, zorgt voor een langere levensduur van de band en een goede waterafvoer door de lange sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Aanbevolen tussen april – september.
 • Meer grip en een korte remweg.
 • Een verantwoord brandstofverbruik.

Winterbanden laten wisselen Berkel-Enschot

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben diepe gleuven en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit leidt tot een kortere remweg, geeft meer grip en biedt veiligheid en stabiliteit bij winterse omstandigheden. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Noorwegen, Luxemburg, Zweden) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Aanbevolen bij nat en koud weer.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Meer controle over je auto.

all season banden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Aandachtspunt is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Geschikt als je niet al te veel kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de onkosten van nieuwe autobanden in Berkel-Enschot kopen? In de onderstaande tabel bekijk je de geschatte tarieven van enkele populaire modellen en types. Prijzen zijn exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Middels onze vergelijker lees je ook aanvullende info over: Autoverzekering.

MerkSerieGrootteVermogenKosten
Michelinpower pure sc110/70 R1247L€69
Continentalcontiecocontact 5215/55 R1899V€130
Vredesteinultrac vorti r255/30 R2092YY€202
Bridgestonelm-32235/55 R17103V€138
Goodyearvector 4seasons gen-2215/55 R1798W€149
Dunlopd221240/40 R1879V€262
Pirellicinturato winter195/55 R1691H€92
Hankookwinter icept evo2 suv w320a275/40 R20106V€183
Kumhows71235/55 R1799H€103
Uniroyalust17145/70 R17107M€68
Nexenn blue hd plus235/55 R1799V€80
Firestonevanhawk 2205/75 R16110R€96
Superiasa37245/35 R1892W€55
Savatrenta 2215/60 R16103T€102
Maxxisma-sas235/50 R18101V€113
Toyonanoenergy van175/65 R1490T€68
Schema met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Tilburg).

Autobanden zoeken en vinden

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar wel 45%

Keuzehulp voor het vinden van de beste band

Wanneer je nieuwe banden nodig hebt zijn er verschillende details waar je over na moet denken. De maat van jouw huidige velgen, wat voor rijstijl je hebt en wat je maximaal wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is vermeld op de flank van de band. Deze getallen en letters combinatie toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een bandenmaat kan zijn 205 / 55 R16 – 91T.

 • 205 staat voor de breedte in millimeters.
 • 55 staat voor de hoogte van de zijwand, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit voorbeeld 55%.
 • De R betekent Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 16 geeft een indicatie van de velgmaat (hier dus 16 inch).
 • 91 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 615kg.
 • De afsluitende waarde (T) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 190 km/h.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ga eerst na of je dagelijks veel kilometer rijdt? In ons gematigde zeeklimaat zijn de zomerbanden doorgaans een efficiënte manier van rijden. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot circa 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een uitstekende keuze. Rij je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de wintermaanden uitermate geschikt. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Berkel-Enschot.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij gladheid en vorst.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Prijs
Autobanden kan je kopen in meerdere prijsklassen: Instap, prijs-kwaliteit en de a-merken. Welke categorie jij moet kiezen hangt af van het aantal PK’s van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de gebruiksintensiteit. Schaf een A-merk aan zoals Vredestein of Pirelli op het moment dat je veel rijdt, veel buiten de stad rijdt en een high-performance auto rijdt. Rij je weinig en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Renault Twingo) en rijd je rustig? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Austone of Sunny.


Kortingen en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Michelin of Pirelli zijn niet goedkoop. De slimme automobilist zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je extra goedkope autobanden in Berkel-Enschot bestellen, en ontvang je tot 35% korting.

 • Check de autobanden outlet in Berkel-Enschot: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Berkel-Enschot: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €157,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Bij een normale rijstijl moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Achterhaal een paar keer per jaar of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door een balanceer afspraak te maken en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tevens is het van groot belang dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Berkel-Enschot.

Hoe duur is autobanden wisselen in Berkel-Enschot?
Bij een garage banden vervangen in Berkel-Enschot regel je al voor €40,00 bij 4 banden (bij band reeds op de velg, oftewel een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet jij uitgaan van +/- €80 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De bandenopslag kost ongeveer €60,00 per seizoen (zomer of winter).

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Door gebruik te maken van de versterkte wang kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. HIerdoor rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar de dealer. Een reservewiel of thuiskomertje is niet meer nodig.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelauto). Je kunt rekenen op het verbeterde draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en zijn extra sterk gebouwd. Tip: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning gewijzigd moet worden en de profielkwaliteit. Vakgarages adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Berkel-Enschot.

Plaats een reactie