Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Putten

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Putten? Op deze website ontdek je erkende aanbieders van nieuwe en goedkope autobanden en servicepunten waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Daarnaast lees je hier meer informatie over de verschillende type banden die er zijn en leert onze keuzehulp welk product past bij jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Let er op dat je in winter, lente, zomer en herfst de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Putten inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage kan al voor €42,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen adviseren wij om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Gewoon goede banden van de beste merken zoals Vredestein bestel je al vanaf €305. Budgetmerken als Laufenn kosten ongeveer €185 voor een complete set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Putten

Banden wisselen in Putten

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Putten is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste mensen doen dit twee keer per jaar. In het najaar rijden we op de winterband en ronde maand maart nemen we weer de zomerband. Zelf wisselen is niet iets wat je zomaar doet. Daarbij vraagt het flink wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Putten scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je kunt er van uitgaan dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er zelf niet druk mee en het scheelt veel stress.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Eventueel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Putten.

Wanneer moet ik wisselen?
Een autobedrijf checkt ook of het profiel nog goed genoeg is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond dien je nieuwe banden te nemen. In de regel is dit na 45.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en is met name afhankelijk van het type auto en jouw rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Wat is een auto uitlijnen?
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt oncomfortabel, trekt naar 1 kant en stuurt opvallend licht of zwaar. Doorgaans zien we dan ook een onzuinig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Met uitlijnen bedoelen we dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit geeft een veilige wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een auto is al uit te voeren vanaf €77,50.

Wat is autobanden balanceren
Last van een trillend stuur? Het kan maar zo zijn dat de banden gebalanceerd moeten worden. Hierbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo rijdt je een stuk rustiger, verbruik je minder benzine en neemt de levensduur van de banden toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Vind lokale banden garages in Putten

In no-time en voordelig banden vervangen in Putten? In de tabel hieronder vind je autogarages en bandenwinkels uit de buurt (provincie Gelderland). Deze bandenservices ondersteunen je bij (de)monteren, trimmen, wisselen, uitlijnen, sipen, balanceren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op deze website tref je evenzeer montageservices in Nijkerk, Ermelo, Harderwijk, Leusden en Amersfoort.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-putten

Goedkope autobanden Putten

Wil jij overgaan tot de aanschaf van een tweede set banden voor je auto? Het is je misschien al opgevallen dat het aanbod meer dan divers is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt vooral af van de rijstijlen, de afstanden die je rijdt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en wat voor type auto je rijdt. Noemenswaardig: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge eisen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we terugbrengen naar 3 niveau’s:

SegmentAutoKilometrageRijstijlPrijzen
1. PremiumVeel vermogenGrootverbruikerDynamisch198
2. PopulairNormale autoRond 30.000Herkenbaar€110
3. EconomyKleine autootjes< 15.000Rustig€73

De beste aanbieders vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de tabel hieronder bieden we je landelijke internetwinkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Putten hebben. Op onze autobandenvergelijker vind je ook meer informatie over: Autobanden verwisselen

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Normaal gesproken worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Putten monteren zorgt voor meer grip, een kortere remweg, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een goede waterafvoer vanwege de diepe sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Geadviseerd van maart tot november.
 • Meer grip op normaal wegdek.
 • Minder geluidsproductie.

Goedkoop winterbanden wisselen Putten

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben diepe gleuven en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit leidt tot een kortere remweg, beter contact met het asfalt en een stabiele wegligging in het geval van natte en koude periodes. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Italië, Zweden, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Aanbevolen bij natte en winterse omstandigheden.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Informatie en voordelen van all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door plezier van hebt. Ideaal als je niet heel veel rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Ideaal als je niet heel veel rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Putten kopen? In het overzicht hierna vergelijk je de geschatte tarieven van diverse types en merken. Prijzen zijn exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Via deze website lees je ook uitgebreide info over: Verzekering voor de auto.

MerkTypeAfmetingVermogenKosten
Michelinx-ice xi3245/45 R1799H€187
Continentalallseasoncontact185/65 R1592T€70
Vredesteinultrac satin235/40 R1895Y€127
Bridgestonet001245/45 R1795W€275
Goodyearvector 4seasons225/50 R1798V€122
Dunlopsp winter sport 4d265/45 R20104V€242
Pirellip-zero (pz4)305/30 R20103Y€292
Hankookwinter icept rs2 w452185/55 R1480T€65
Kumhops71 xl255/45 R18103Y€110
Uniroyalms-plus 77225/45 R1791H€91
Nexenwing.wt1 6pr215/70 R16108/106R€79
Firestonemultihawk175/65 R1380T€696
Superiaecoblue va215/70 R15109R€59
Savatrasporto leggero195/80 R14106P€95
Maxxisvictra sport vs01265/40 R18101Y€78
Toyos954 xl205/45 R1687H€84
Schema met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Putten).

Zoek de autoband die bij jou past

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar 35%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Indien je nieuwe banden nodig hebt zijn er veel aspecten waar je over na moet denken. Welke bandenmaat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat het allemaal mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat is altijd terug te vinden op het rubber van de band. Deze getallen en letters combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Krijg jij nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een bandenmaat kan zijn 165 / 45 R17 – 75V.

 • 165 betekent de breedte van de band in mm.
 • 45 is een indicatie voor de bandhoogte, als percentage van de breedte (hierbij dus 45%.
 • De R betekent Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 17 biedt inzicht in de velgmaat (in dit geval 17 inch).
 • 75 duidt het maximale draagvermogen aan. In dit geval een max. belasting van 387 kilogram.
 • De laatste letter (V) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. correspondeert met een max. snelheid van 240 km/h.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga eerst na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel de juiste keuze. Als je weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband aan te raden. Maak je veel kilometers en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? In dat geval is de winterband tijdens de koude maanden aan te raden. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Putten.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je elke winter veel gaat rijden en bij winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Prijzen
Autobanden kun je onderbrengen in meerdere prijscategorieën: Koopjes, standaard en premium. Welke soort past bij jou wordt bepaald door het aantal PK’s van de auto, de manier waarop je rijdt en hoeveel je rijdt. Kies voor een A-merk als Michelin of Toyo op het moment dat je veel rijdt, een dynamische rijder bent en een auto met een groot vermogen hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Opel Karl) en een rustige rijstijl? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Eptyres & Sunfull.


Acties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Continental of Superia zijn niet goedkoop. Wie slim is houdt acties en aanbiedingen in de gaten van grote online bandenleveranciers. Hierdoor kan je hele goedkope autobanden in Putten bestellen, en regel je snel 45% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Putten: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Kies voor gebruikte banden Putten: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Totaalpakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €167,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Wanneer je normaal rijdt kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Achterbanden een stuk langer.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door ze goed te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ten derde is het van groot belang dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Putten.

Wat kost autobanden wisselen in Putten?
Door een vakman banden vervangen in Putten wordt al gedaan voor €50,00 voor een totale set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit heet een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden kost het je al gauw €95 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €52,50 per 12 maanden.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. D.m.v. de speciale constructie kan je nog een stuk blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Dan vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een garage. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelauto). De positieve eigenschappen zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, een potentieel hogere bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Aandachtspunt: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning nog op orde is en de profieldikte. De garages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Putten.

Plaats een reactie