Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Maastricht

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Maastricht? Op www.autobandenspot.nl kan je aan de slag met de grote shops gespecialiseerd in goedkope autobanden voor alle seizoenen en gegevens van garages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Tevens vind je hier uitgebreide informatie over de verschillende type banden die er zijn en vertelt onze keuzehulp welk product strookt met jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je elk seizoen de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Maastricht inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage laat je al doen vanaf €40,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen wordt het aanbevolen om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Banden van de betere merken als Nexen kosten ongeveer €310. B-merken als Cachland kosten gemiddeld zo’n €185 per vier.

Voordelig banden wisselen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Maastricht

Banden wisselen in Maastricht

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Maastricht is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste automobilisten laten het twee keer per jaar vervangen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) gaat de winterband erop en als het weer wat warmer wordt (maart/april) laten we de zomerband monteren. De banden verwisselen is niet eenvoudig. Tevens vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Maastricht is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je weet 100% zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Jouw banden worden ook gebalanceerd en nagekeken.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij steeds meer services kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Maastricht.

Wat is de levensduur van banden?
Een bandenservice controleert ook of het profiel op de autoband nog in orde is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook op het moment dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn moeten er nieuwe banden op. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 35.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt naar 1 kant en stuurt niet erg licht. Tevens zie je daarbij een te hoog brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Uitlijnen van een personenauto kan je bij een garage laten doen vanaf €82,50.

Informatie over banden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? In dat geval kan het zijn dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Met een balanceerapparaat wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo rijd je een stuk veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en je banden gaan langer mee. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Vind banden garages in Maastricht

Probleemloos en voordelig banden vervangen in Maastricht? In de volgende tabel vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten die actief zijn in de regio (provincie Limburg). Deze bandenservices ondersteunen je bij (de)monteren, uitlijnen, balanceren, repareren, sipen, wisselen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker tref je plaatselijke montage-specialisten in Beek, Stein, Sittard-Geleen, Echt-Susteren en Leudal.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-maastricht

Goedkope autobanden Maastricht

Ga jij een bestelling plaatsen voor nieuwe banden voor jouw auto? Je ontdekt al snel dat er een enorm aanbod is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Welke moet ik nu kopen? Dit hangt af van de rijstijlen, de afstanden die je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en de eigenschappen van de auto. Hoe dan ook: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we uiteenzetten in 3 segmenten:

KlasseSoort autoKilometersWegliggingKostprijs
1. A-merkSnel en/of zwaarVanaf 50.000Energiek€195
2. GoedDoorsnee autoVanaf 25.000Doorsnee€104
3. EconomyKleine auto’sBeperkt gebruikRustig€70

Vergelijk banden webshops
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de tabel hierna doorzoek je landelijke online leveranciers die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Maastricht hebben. Op dit portaal tref je ook aanvullende info over: Autobanden controleren voor vakantie

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband geeft de beste prestaties bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Normaliter worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Maastricht monteren geeft meer grip op het wegdek, betere acceleratie, zorgt voor een optimale levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer door de brede sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Aanbevolen tussen april – september.
 • Optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Een gunstiger brandstofverbruik.

Winterbanden laten wisselen Maastricht

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze beschikken over meer profiel en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Het gevolg is een korte remweg, geeft meer grip en een stabiele wegligging in het geval van natte en koude periodes. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk, Zweden, Frankrijk) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • In hun element bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Extra informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Geschikt als je weinig kilometers maakten je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Maastricht kopen? In de tabel in het volgende blok vind je de geschatte tarieven van verschillende soorten en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op Autobandenspot.nl lees je ook handige informatie over: Kies de juiste banden voor uw auto.

MerkSerieFormaatKenmerkPrijs
Michelinpilot street rad140/70 R1766H€103
Continentalcrosscontact atr215/65 R1698H€169
Vredesteinultrac satin205/55 R1691W€61
Bridgestoneblizzak235/60 R18103H€132
Goodyearwrangler hp215/60 R1695H€119
Dunlopd404 f140/80 R1769H€168
Pirelliscorpion winter315/40 R21111V€313
Hankookventus prime2 k115195/55 R1687W€85
Kumhoecsta hs 51195/55 R1687W€82
Uniroyalrainexpert175/80 R1488H€82
Nexenwinguard snow g wh2195/55 R1585H€59
Firestonedestination275/55 R17109V€181
Superiaecoblue 4s165/65 R1581H€38
Savaeskimo hp 2205/60 R1692H€77
Maxxisme3195/60 R1588H€68
Toyoproxes t1 r xl215/40 R1787W€96
Overzicht met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Maastricht).

Zoek direct jouw band

Check acties en aanbiedingen en bespaar zo’n 25%

Keuzehulp voor het vinden van de beste band

Als je nieuwe banden wilt bestellen zijn er belangrijke details waar je rekening mee moet houden. Denk aan de bandenmaat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat je budget is.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt altijd gedrukt op op de band. De reeks aan cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een bandenmaat kan zijn 165 / 70 R14 – 81H.

 • 165 staat voor de breedte in millimeters.
 • 70 is de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hier is dat dus 70%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 14 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit voorbeeld 14 inch).
 • 81 duidt het maximale draagvermogen aan. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 462 kilogram.
 • De afsluitende waarde (H) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. betekent snelheden tot 210 km/u.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bedenk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband de meeste maanden veruit de beste keuze. Als je weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is de all weather band het overwegen waard. Maak je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de winterse periodes een onmisbare keuze. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Maastricht.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je veel kilometers in de winter maakt en bij sneeuw en ijzel.
 • De vier seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Onkosten
Autobanden kan je vinden in meerdere prijsklassen: Goedkoopste, uitstekend en A-segment. Welke klasse je moet kiezen wordt bepaald door de trekkracht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Bestel een A-merk als bijv. Dunlop of Pirelli als je meer dan 30.000 km maakt, veel buiten de stad rijdt en een auto met een groot vermogen hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Renault Twingo) en houd je er een rustige rijstijl op na? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Atlas Fs en Roadstone.


Uitverkoop en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Vredestein of Firestone zijn in de basis best duur. Wie wil besparen checkt regelmatig aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Op deze manier kan je hele goedkope autobanden in Maastricht bestellen, en krijg je zomaar 50% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Maastricht: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Maastricht: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Compleet pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €167,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Wanneer je normaal rijdt moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. Achterbanden een stuk langer.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Bekijk een keer per maand of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor een goede band-balans en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Verder moet je ervoor zorgen dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Maastricht.

Hoe duur is autobanden wisselen in Maastricht?
Op korte termijn banden vervangen in Maastricht wordt al gedaan voor €35,00 voor een totale set (bij band reeds op de velg, oftewel een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost het je al gauw €94,95. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De bandenopslag kost ongeveer €62,50 per 12 maanden.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Met gebruikmaking van de bijzondere eigenschappen kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. In die situatie vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een garage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Wat zijn caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelauto). De voordelen zijn een extra draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Tip: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning gewijzigd moet worden en het profiel (minimaal 2.5 mm). Het algemene advies is om deze iedere zes jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Maastricht.

Plaats een reactie