Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Beek

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Beek? Op www.autobandenspot.nl tref je toonaangevende shops gespecialiseerd in nieuwe en goedkope autobanden en lokale garages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. In aanvulling daarop vind je hier meer informatie over de verschillende type banden die er zijn en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product rijmt met jouw budget.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Het is cruciaal dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Beek inclusief uitlijnen en balanceren is er al vanaf €40,00.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor de beste veiligheid is het verstandig om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Autobanden van A-merken als Dunlop bestel je al vanaf €350. B-merken als Voyager kosten ongeveer €200 voor een complete set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Beek

Banden wisselen in Beek

De bandenwissel bij een autobedrijf in Beek is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste autorijders doen dit twee keer per jaar. Als de winter nadert laten we de winterband monteren en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) gaat de zomerband erop. Thuis de banden wisselen is een behoorlijke operatie. Ook vraagt dit om behoorlijk wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Beek is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je mag er gerust op zijn dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het kost je amper tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Jouw autobanden worden tevens gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Steeds vaker heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Beek.

Wanneer moet ik wisselen?
Het bandenbedrijf kan je ook vertellen of de profieldiepte niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook in het geval er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 32.500 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een langere levensduur.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt raar. Je krijgt ook te maken met een te hoog brandstofverbruik en te snelle slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit geeft een veilige wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van de auto laat je al uitvoeren vanaf €80,00.

Wanneer banden balanceren
Last van een trillend stuur? De kans bestaat dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Hierbij worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je milieuvriendelijk bezig en gaan de banden extra lang mee. Bij een nieuwe set banden (wissel) zit dit meestal inbegrepen.

Vind banden garages in Beek

Snel en voordelig banden vervangen in Beek? In de onderstaande tabel vind je garages en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Limburg). Deze bandenservices zijn gespecialiseerd in repareren, wisselen, balanceren, (de)monteren, sipen, uitlijnen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Via deze website vind je nabijgelegen montagepartners in Stein, Sittard-Geleen, Echt-Susteren, Leudal en Roerdalen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-beek

Goedkope autobanden Beek

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je komt er al gauw achter dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Welke moet ik nu kopen? Dit hangt af van de rijstijlen, de afstanden die je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht van de auto. Let op: banden van Europese makelaardij zijn in de basis gewoon goed, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we uiteenzetten in 3 klassen:

ClassificatieAutoKm p/jaarRij-kenmerkKosten
1. Hoogste klasseGroot vermogenGrootverbruikerDriftig190
2. MiddenklasseGemiddelde autoDagelijks gebruikDoorsnee€118
3. GoedkoopsteKleine autootjes< 15.000Zwaar€74

Online banden webwinkels vergelijken
Via internet je aankopen doen? In het schema hierna doorzoek je populaire online winkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Beek hebben. Middels onze vergelijker zoek je ook uitgebreide info over: Autoverzekering

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband is de beste keuze als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Doorgaans laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Beek monteren zorgt voor meer grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor minimale slijtage en een goede waterafvoer dankzij de diepe sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Een verantwoord brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Beek

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en het rubber is een stuk zachter. Dit bevordert de remweg, beter contact met het asfalt en een ideale rijervaring tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Luxemburg) zijn winterbanden verplicht.

 • De beste prestatie bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Praktische informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. De beste keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Een prima oplossing als je niet zoveel kilometer rijdt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de onkosten van nieuwe autobanden in Beek kopen? In de tabel hieronder beiden wij de tariefindicaties van enkele populaire modellen en types. Dit is exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt vind je ook extra informatie over: Bandenlabel.

MerkSoortAfmetingenVermogenTarief
Michelinpilot street rad130/70 R1762H€100
Continental4x4contact255/55 R19111V€142
Vredesteinultrac satin215/45 R1791Y€84
Bridgestoneblizzak205/60 R1793H€137
Goodyearwrangler at adventure235/65 R17108T€125
Dunlopscootsmart4/0 R1051J€45
Pirellipzero295/40 R20110Y€215
Hankookventus s1 evo2 k117b225/50 R1794W€110
Kumhosolus xc ku26235/45 R1894V€75
Uniroyalrainexpert 3205/60 R1692V€81
Nexenwinguard snow g wh2195/60 R1689H€65
Firestonehp225/60 R1799V€156
Superiaecoblue 4s205/60 R1692H€47
Savaeskimo s3+ ms175/70 R1484T€60
Maxxisme3165/65 R1479T€84
Toyoproxes t1 sport suv235/50 R1897V€151
Lijst met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Beek).

Welke bandenmaat zoek je?

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar tot wel 35%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Zodra je de banden wilt verwisselen zijn er veel specificaties die van belang zijn. Denk aan de bandenmaat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat deze investering mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat lees je af op de flank van de band. Deze getallen en letters combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Krijg jij nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een van de bandenmaat codes is: 165 / 70 R14 – 81T.

 • 165 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 70 staat voor de hoogte van de zijwand, in een percentage van de breedte van de band (hier is dat dus 70%.
 • R duidt aan: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 14 staat voor de velgmaat (hier dus 14 inch).
 • 81 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 462kg.
 • De laatste letter (T) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 190 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ben jij iemand die veel of weinig kilometers maakt? In ons milde klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel veruit de beste keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (+/- 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband het overwegen waard. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is de winterband van oktober/november tot maart/april het meest interessant. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Beek.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij gladheid en vorst.
 • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Wat mag het kosten?
Autobanden verdelen we onder in verschillende prijssegmenten: Goedkoopste, medium en de hoogste klasse. Welk segment aan te raden is voor jou is met name afhankelijk van het vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en hoeveel je rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Dunlop of Superia als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel buiten de stad rijdt en een auto met veel PK’s hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en vooral binnen de bebouwde kom? En heb je een kleine stadsauto (denk aan een Kia Picanto) en een rustige rijstijl? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Ep & Tracmax.


Uitverkoop en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Kumho Tyres of Toyo hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme consument checkt regelmatig aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Hierdoor kan je verrassend goedkope autobanden in Beek bestellen, en krijg je wel 20% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Beek: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Beek: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €132,50 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij normaal gebruik gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Achterbanden een stuk langer.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Kijk elk kwartaal even of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door een goede band-balans en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tevens is het belangrijk dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Beek.

Wat kost autobanden wisselen in Beek?
Door een vakman banden vervangen in Beek kan al vanaf €35,00 bij 4 banden (de band inclusief velg wordt gewisseld, bekend als wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost het je al gauw €89,99. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €65,00 per half jaar.

Hoe werken runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Door gebruik te maken van de extra sterke stukken in de wang kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als je onverhoopt lek rijdt. Zo rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar de dealer. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook verleden tijd.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor bestelbussen). De pluspunten hiervan zijn een optimaal draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Tip: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning nog op orde is en en natuurlijk het profiel. Het algemene advies is om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Beek.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie