Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice West-Graftdijk

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of zoek je een adres voor banden laten wisselen in West-Graftdijk? Op onze autobandenvergelijker vind je onder andere gerenommeerde online verkooppunten van goedkope autobanden en servicepunten waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Daarnaast tref je hier uitgebreide info over bandenmaten en populaire merken en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product strookt met jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in West-Graftdijk inclusief montage, balanceren en ventiel heb je al vanaf €44,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Maar voor de algehele adviseert de ANWB om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Degelijke banden van de beste merken zoals Bridgestone koop je al vanaf €315. B-merken als Achilles scoor je al vanaf €210 per vier.

Banden wisselen in West-Graftdijk

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in West-Graftdijk is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste automobilisten laten het twee keer per jaar vervangen. Als de winter nadert kiezen we voor de winterband en als de zomer nadert gaan we over op zomerbanden. De banden verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Daarnaast vergt het wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in West-Graftdijk scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je kunt er van uitgaan dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • De banden worden meestal ook gebalanceerd en nagekeken.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Bij sommige aanbieders bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in West-Graftdijk.

Wanneer banden vervangen
Het bandenbedrijf kan je ook vertellen of het profiel op de autoband nog in orde is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook in het geval de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn moeten er nieuwe banden op. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 40.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden wordt bepaald door type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een langere levensduur.

Auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt oncomfortabel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt zwaar. Ook geeft het een onnatuurlijk brandstofverbruik en verkeerde slijtage. De definitie van uitlijnen is dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit geeft een veilige wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Uitlijnen van de auto is al uit te voeren vanaf €79,99.

Wat is banden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Wellicht is het dan zo dat je de banden moet laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, je rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Banden garages in West-Graftdijk

Direct en voordelig banden vervangen in West-Graftdijk? In de tabel in het volgende blok tref je autogarages en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Noord-Holland). Deze garages ondersteunen je bij repareren, (de)monteren, trimmen, sipen, uitlijnen, balanceren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker vergelijk je tevens montage-experts in Noordeinde, Graft, De Rijp, Purmer en Hobrede.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-west-graftdijk

Goedkope autobanden West-Graftdijk

Ga jij een bestelling plaatsen voor nieuwe banden voor jouw auto? Je merkt al snel je kunt kiezen uit talloze producten. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Wat is nu voor mij het beste product? Dit is met name afhankelijk van het remgedrag, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het vermogen van de auto. Belangrijk: de bandenmerken uit Europa zijn in de basis gewoon goed, ook de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we grofweg indelen in 3 classificaties:

CategorieType autoAantal kilometersRijgedragPrijs
1. Hoogste klasseVeel trekkrachtVanaf 50.000Druk192
2. MiddenklasseDoorsnee autoVanaf 25.000Doorsnee€119
3. BudgetLichte auto’s< 15.000Statisch€60

Vergelijk banden webshops
Snel op internet de producten bestellen? In het onderstaande schema vergelijk je eenvoudig betrouwbare webshops die ook leveren en een voordelige bandenservice in West-Graftdijk hebben. Via deze website lees je ook handige informatie over: Draagvermogen en Snelheidsindex

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. In de regel worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in West-Graftdijk monteren geeft optimale grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor minder slijtage en een goede waterafvoer met behulp van de doorlopende sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Meer grip op het wegdek.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Snel en voordelig winterbanden wisselen West-Graftdijk

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en lamellen en het rubber is een stuk zachter. Dit leidt tot een kortere remweg, directer contact met de weg en geeft een veiliger gevoel in de auto bij vorst of ijzel. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Luxemburg, Zweden) zijn winterbanden verplicht.

 • De beste keuze bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

4 seizoenenbanden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden worden steeds populairder: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Een belangrijk nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • De beste keuze als je circa 10.000 km/jaar rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Meer weten over de onkosten van nieuwe autobanden in West-Graftdijk kopen? In de volgende tabel vergelijk je de verwachte prijzen van de meest verkochte merken. Hierbij zit niet inbegrepen het monteren, uitlijnen en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt lees je ook meer informatie over: Winterbanden.

MerkSerieGrootteVermogenTarief
Michelinpilot sport 4s285/35 R20104Y€302
Continentaltkc70120/70 R1758W€133
Vredesteincomtrac 2 all season215/60 R16103T€133
Bridgestonet001205/55 R1691V€67
Goodyeareagle f1 asymmetric 3245/45 R1896W€141
Dunlopwinter sport 5 suv235/55 R19105V€180
Pirelliangel city120/70 R1758S€75
Hankookventus prime3 k125235/55 R17103W€105
Kumhoportran kc53185/75 R14102R€78
Uniroyalrainexpert 3 suv fr235/60 R16100H€83
Nexenroadian ct8215/60 R16108T€80
Firestonemultihawk155/65 R1373T€64
Superiabluewin215/65 R16109R€56
Savaeskimo hp 2 xl225/50 R1798V€92
Maxxisvansmart a/s215/70 R16108T€109
Toyoproxes sport xl215/45 R1893Y€98
Tabel met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Alkmaar).

Welke bandenmaat zoek je?

Bekijk aanbiedingen en bespaar zo’n 25%

Keuzehulp: help mij met kiezen van de de juiste band

Indien je nieuwe banden gaat kopen zijn er belangrijke zaken die belangrijk zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat het allemaal mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op het rubber van de band. Deze getallen en letters combinatie toont welke maat je moet kopen. Krijg jij nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 155 / 65 R13 – 73 T.

 • 155 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 65 is een indicatie voor de bandhoogte, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in ons voorbeeld 65%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 13 staat voor de velgmaat (hierbij dus 13 inch).
 • 73 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 365kg.
 • De afsluitende waarde (T) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. betekent snelheden tot 190 km/u.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Bekijk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? In ons gematigde zeeklimaat zijn standaard zomerbanden vaak een effectieve optie. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (+/- 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band aan te raden. Maak je veel kilometers en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? In dat geval is de winterband in het najaar en de winter het meest interessant. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden West-Graftdijk.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je elke winter veel gaat rijden en bij gladheid of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Dure of goedkope banden?
Autobanden verdelen we onder in drie prijssegmenten: Koopjes, prijs-kwaliteit en topklasse. Welke groep voor jou ideaal is heeft te maken met het vermogen van de auto, jouw rijgedrag en hoeveel je rijdt. Neem een A-merk zoals Vredestein of Superia op het moment dat je veel rijdt, een pittige rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een licht autootje (bijv. een Hyundai i10) en rijd je niet al te hard? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Gripmax of Royal Black.


Kortingsacties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Bridgestone of Pirelli zijn in de basis best duur. Wie wat verder kijkt bestelt scherpe aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op basis daarvan kan je verrassend goedkope autobanden in West-Graftdijk bestellen, en regel je snel 20% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in West-Graftdijk: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden West-Graftdijk: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Compleet pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al vanaf €145,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Wij raden aan om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Bij standaard merken zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Check elke maand even of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom vreemde slijtage door ze goed te balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Ten derde moet je erop letten dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag West-Graftdijk.

Hoeveel kost autobanden wisselen in West-Graftdijk?
Op korte termijn banden vervangen in West-Graftdijk kost je zo’n €40,00 voor een complete set (bij band reeds op de velg, dit noemen we een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt moet jij uitgaan van +/- €97,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Kosten voor bandenopslag zijn +/- €50,00 per kalenderjaar.

Hoe werkt een runflat band?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Door middel van de Runflat eigenschap kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Op die manier rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een garage. Een reservewiel of thuiskomertje behoren op deze manier tot het verleden.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor bestelbussen). Ze onderscheiden zich door een zeer hoog draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Aandachtspunt: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning op de banden en de status van het profiel. Garagehouders adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in West-Graftdijk.

Plaats een reactie