Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Goëngahuizen

Nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Goëngahuizen? Op dit portaal communiceren wij de beste webwinkels in winter- zomer- en all season banden en lokale autogarages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Ook bekijk je hier uitgebreide informatie over montage, uitlijnen en balanceren en leert onze keuzehulp welk product matcht met jouw rijgedrag.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Het is essentieel dat je alle maanden van het jaar de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Goëngahuizen inclusief montage, balanceren en ventiel heb je al vanaf €39,99.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor optimale veiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Gewoon goede banden van de beste merken zoals Bridgestone kosten ongeveer €340. B-merken als Cachland koop je al vanaf €215 per set van 4.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Goëngahuizen

Banden wisselen in Goëngahuizen

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Goëngahuizen is belangrijk voor de optimale grip. De meeste automobilisten laten het twee keer per jaar vervangen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) rijden we op de winterband en ronde maand maart gaan we over op zomerbanden. Zelf banden verwisselen is een heel precies klusje. Verder vraagt het behoorlijk wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Goëngahuizen maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • De autobanden worden meestal ook gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Steeds vaker kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Goëngahuizen.

Wanneer banden vervangen
Een bandenspecialist kan je ook vertellen of de profieldiepte nog goed genoeg is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook als de garage ziet dat het rubber versleten of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit na circa 37.500 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt met name af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te maximaliseren.

Wanneer auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt zwaar. Je krijgt ook te maken met een onzuinig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit verbetert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van de auto regel je al vanaf €69,99.

Wanneer autobanden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? De oplossing is dan vaak dat je de banden moet laten balanceren. Daarbij worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, ben je milieuvriendelijk bezig en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Lokale banden garages in Goëngahuizen

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Goëngahuizen? In de onderstaande tabel tref je garages en bandenwinkels uit de regio (provincie Friesland). Deze lokale garages kunnen je helpen bij wisselen, repareren, uitlijnen, trimmen, balanceren, (de)monteren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Middels onze vergelijker ontdek je nabijgelegen montage-garages in Aldeboarn, Terherne, Akkrum, Slijkenburg en Nijeholtwolde.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-goengahuizen

Goedkope autobanden Goëngahuizen

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe banden voor jouw auto? Je ontdekt al snel dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit is met name afhankelijk van de manier waarop je rijdt, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en wat voor type auto je rijdt. Noemenswaardig: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan aan alle normen, ook de goedkoopste banden. De merken kunnen we terugbrengen naar 3 segmenten:

SegmentAutoKilometersWegcontactPrijzen
1. TopsegmentVeel vermogenMeer dan 45.000Driftig199
2. GoedGemiddelde autoGemiddeldHerkenbaar€107
3. VoordeligKleine auto’sKleingebruikerKalm€65

De beste aanbieders vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de volgende tabel bieden we je toonaangevende online leveranciers die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Goëngahuizen hebben. Op dit portaal check je ook handige informatie over: Autobanden schoonmaken

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband is geschikt wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Over het algemeen gaan deze er onder in het voorjaar. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Goëngahuizen monteren geeft meer grip op het wegdek, een kortere remweg, zorgt voor minder slijtage en een goede waterafvoer vanwege de brede groeven en sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Goëngahuizen

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit zorgt voor een korte remweg, beter contact met het asfalt en een betere wegligging tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Zwitserland, Zweden, Frankrijk, Noorwegen, Oostenrijk) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Aanbevolen bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Wanneer 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door plezier van hebt. De beste keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een vaak genoemd nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Een prima oplossing als je niet zoveel kilometer rijdt en niet aan wintersport doet.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de onkosten van nieuwe autobanden in Goëngahuizen kopen? In de tabel hieronder verstrekken wij de actuele prijzen van diverse types en merken. Dit is exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op Autobandenspot.nl vind je ook handige informatie over: Runflat banden.

MerkSerieFormaatKenmerkPrijs
Michelinalpin 6205/45 R1687H€130
Continentalvancoeco225/65 R16112R€161
Vredesteint-trac 2165/70 R1489T€128
Bridgestoneturanza265/65 R17112H€152
Goodyearug performance 2215/55 R1697V€113
Dunlopsport maxx rt 2255/30 R2092Y€221
Pirellipzero rosso asimmetrico275/45 R19108Y€140
Hankookwinter icept rs2 w452185/70 R1488T€63
Kumhocrugen premium kl33 xl255/55 R19111V€95
Uniroyalrainsport 3225/55 R1797Y€118
Nexenw.snow wh2205/60 R1591H€66
Firestonedestination225/70 R16103H€143
Superiabluewin245/70 R16111T€60
Savaperfecta185/60 R1482T€113
Maxxism934 razr222/11 R1047j€113
Toyoproxes s/t 3 xl305/40 R22114V€212
Opsomming met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Smallingerland).

Welke bandenmaat zoek je?

Bekijk aanbiedingen en bespaar ongeveer 25%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Wanneer je nieuwe banden gaat kopen zijn er belangrijke onderdelen waar je rekening mee moet houden. Welke bandenmaat je nodig hebt, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je maximaal wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat lees je af op het rubber van de band. Deze getallen en letters combinatie laat zien welke maat je hebt. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een bandenmaat kan zijn 185 / 81 R14 – 102Q.

 • 185 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 81 staat voor de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (hierbij dus 81%.
 • De R houdt in: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 14 geeft de velgmaat weer (in dit voorbeeld 14 inch).
 • 102 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 850kg.
 • De afsluitende waarde (Q) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. betekent snelheden tot 160 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ben jij iemand die veel of weinig kilometers maakt? Met ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een prima keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot circa 15.000 km) dan is wellicht de all-season band het overwegen waard. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rijd je ook in de winter in de bergen? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de winterse periodes zeer aantrekkelijk. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Goëngahuizen.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je elke winter veel gaat rijden en bij echt winterse omstandigheden.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Prijzen
Autobanden kunnen we onderverdelen in 3 prijsklassen: Voordelig, standaard en premium. Welk type past bij jou hangt met name af van de inhoud van de motor, jouw rijgedrag en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Bestel een A-merk als bijv. Michelin of Firestone op het moment dat je veel rijdt, een dynamische rijder bent en een auto met veel PK’s hebt. Rij je weinig en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een zuinige kleine auto (denk aan een Toyota Aygo) en houd je er een rustige rijstijl op na? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Cst en Runderneuert Kingmeiler.


Deals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Dunlop of Toyo zijn best kostbaar. De slimme rijder koopt uitsluitend aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Zo kan je extra goedkope autobanden in Goëngahuizen bestellen, en ontvang je tot 25% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Goëngahuizen: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Goëngahuizen: tweedehands die goed zijn nagekeken met ruim voldoende profiel.
 • All-in deal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al vanaf €130,00 op jaarbasis.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. De garages adviseren om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Bij standaard merken hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Achterhaal een paar keer per jaar of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom overmatige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Ook moet je erop letten dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Goëngahuizen.

Wat kost autobanden wisselen in Goëngahuizen?
Op korte termijn banden vervangen in Goëngahuizen kan al vanaf €32,50 voor een complete set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, bekend als wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet je rekenen op zo’n €87,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €65,00 per half jaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Runflat banden zorgen ervoor dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Op basis van de Runflat eigenschap kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de band onverhoopt lek raakt. Zo rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje behoren op deze manier tot het verleden.

Wat zijn caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor bestelbussen). Ze onderscheiden zich door een optimaal draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder vervorming. Let op: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning en de profieldikte. De garages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Goëngahuizen.

Plaats een reactie