Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Gilze en Rijen

Nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Gilze en Rijen? Op onze autobandenvergelijker ontdek je erkende aanbieders van nieuwe en goedkope autobanden en lokale autogarages gespecialiseerd in bandenwissel. Ook bekijk je hier uitgebreide info over de autobanden waar je uit kunt kiezen en ontdek je in de keuzehulp welk product past bij jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Zorg ervoor dat je het hele jaar door rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Gilze en Rijen inclusief uitlijnen en balanceren is al mogelijk vanaf €43,00.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor de verkeersveiligheid bevelen wij aan om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Nieuwe banden van de betere merken als Superia zijn er al vanaf €300. Budgetmerken als Leao kosten ongeveer €205 per 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Gilze en Rijen

Banden wisselen in Gilze en Rijen

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Gilze en Rijen is erg belangrijk. De meeste autorijders laten het twee keer per jaar vervangen. Als de winter nadert kiezen we voor de winterband en rond maart / april nemen we weer de zomerband. Op eigen houtje wisselen is niet eenvoudig. Verder eist dit behoorlijk wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Gilze en Rijen maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet zeker dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het kost je geen tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Je banden worden direct gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Steeds vaker kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Gilze en Rijen.

Wat is de levensduur van banden?
Een banden montagebedrijf analyseert ook of het profiel op de banden nog voldoende is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt worden nieuwe banden aanbevolen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 37.500 kilometer. Hoe lang de banden meegaan is met name afhankelijk van het type auto en jouw rijstijl. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt niet erg licht. Tevens zie je daarbij een ongunstig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. De definitie van uitlijnen is dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Het gevolg is een goede wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een wagen regel je al vanaf €72,50.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Trillen er delen in de auto? Het kan maar zo zijn dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Daarbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Dit voorkomt een instabiele wegligging, het rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zit dit meestal inbegrepen.

Vind banden garages in Gilze en Rijen

In no-time en voordelig banden vervangen in Gilze en Rijen? In het onderstaande schema vind je specialisten en bandenwinkels in de buurt (provincie Noord-Brabant). Deze bedrijven hebben ervaring met repareren, balanceren, (de)monteren, wisselen, trimmen, uitlijnen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Middels onze vergelijker vergelijk je evenzeer montage-specialisten in Baarle-Nassau, Dongen, Hilvarenbeek, Haaren en Oisterwijk.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-gilze-en-rijen

Goedkope autobanden Gilze en Rijen

Ben jij toe aan een tweede set banden voor je auto? Het is geen geheim dat er een enorm aanbod is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit heeft te maken met de rijstijlen, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en kenmerken van de auto zelf. Opmerking: de banden van bijna alle Europese merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, ook de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we terugbrengen naar 3 categorieën:

KlasseAutoAantal kilometersRijgedragTarief
1. A-segmentVeel vermogenVeel kilometersPittig197
2. StandaardGemiddelde autoCirca 25.000Normaal€109
3. VoordeligBoodschappenauto< 15.000Simpel €73

Bandenshops vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de volgende tabel vergelijk je eenvoudig landelijke aanbieders die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Gilze en Rijen hebben. Middels onze vergelijker vind je ook extra informatie over: Veilig autorijden

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband rijd je bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Over het algemeen worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Gilze en Rijen monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verkleint de kans op slippen, het maximaliseert de levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer vanwege de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Meer stuurcontrole en precisie.
 • Een verantwoord brandstofverbruik.

Voordelig winterbanden wisselen Gilze en Rijen

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Het gevolg is een korte remweg, directer contact met de weg en geeft een veiliger gevoel in de auto bij vorst of sneeuwval. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Italië, Oostenrijk, Zweden, Frankrijk, Noorwegen) zijn winterbanden verplicht.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Hoe werken all season banden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Waar je wel op moet letten is dat deze wel sneller slijten.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de tarieven van een set nieuwe autobanden in Gilze en Rijen kopen? In de tabel hieronder verstrekken wij de tariefindicaties van verscheidene merken en soorten. Hierbij zit niet inbegrepen balanceren, monteren en uitlijnen. Op dit portaal lees je ook meer informatie over: Autobanden reinigen.

MerkSerieGrootteVermogenKosten
Michelincrossclimate+215/60 R1699V€136
Continentalsportcontact 6285/40 R20104Y€255
Vredesteinquatrac 5195/60 R1699H€100
Bridgestonedueler235/55 R18100H€116
Goodyearefficientgrip suv215/60 R1796H€103
Dunloptrailsmart100/90 R1957H€128
Pirelliscooter120/70 R1353P€59
Hankookventus s1 evo2 k117245/45 R1896W€110
Kumhokh27205/65 R1594H€70
Uniroyalms-plus 77 xl175/65 R1486T€62
Nexenwingua.sport xl225/45 R1895V€100
Firestonefirehawk245/40 R1893Y€114
Superiasa37235/50 R1796V€53
Savaeskimo s3+185/65 R1588T€60
Maxxisap2xl165/60 R1479H€58
Toyoo.coun.a/t+ xl285/50 R20116T€183
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Gilze en Rijen).

Zoek jouw geschikte autoband

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar ongeveer 40%

Keuzehulp voor het vinden van de beste band

Vanaf het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er meerdere onderwerpen die belangrijk zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor weggebruiker je bent en wat je er totaal aan wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat lees je af op op de band. De reeks aan cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Krijg jij nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 200 / 55 R17 – 78W.

 • 200 betekent de breedte van de band in mm.
 • 55 geeft de hoogte van de band aan, weergegeven als percentage van de breedte (in dit geval 55%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 17 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier dus 17 inch).
 • 78 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 425kg.
 • De laatste letter (W) geeft de maximumsnelheid van de band weer. is een snelheidsindicator van maximaal 270 km/h.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Bekijk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een prima keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (tot zo’n 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een betere mogelijkheid. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en rijd je ook in de winter in de bergen? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de wintermaanden zeer aantrekkelijk. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Gilze en Rijen.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als ook in de winter veel op de weg zit en bij vorst of sneeuw.
 • De all-season band is een hele goede middenweg en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Wat wil ik betalen
Autobanden kan je kopen in verschillende prijssegmenten: Budget, uitstekend en topklasse. Welk artikel aan te raden is voor jou heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, rijgedrag en de afstanden die je rijdt. Kies voor een A-merk als Kumho Tyres of Hankook als je veel op de weg zit, een dynamische rijder bent en een auto met een groot vermogen hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een boodschappenautootje (neem een Fiat 500) en rijd je rustig? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Best of Uniroyal.


Uitverkoop en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Dunlop of Sava zijn niet perse voordelig. De slimme rijder koopt uitsluitend aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Op deze manier kan je extra goedkope autobanden in Gilze en Rijen bestellen, en krijg je wel 50% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Gilze en Rijen: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Gebruikte banden Gilze en Rijen: tweedehands die amper gebruikt zijn met ruim voldoende profiel.
 • Compleet pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €165,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Het advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij standaard merken moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Controleer regelmatig of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door ze te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tevens is het enorm aan te raden dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Gilze en Rijen.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Gilze en Rijen?
Professioneel banden vervangen in Gilze en Rijen is al mogelijk vanaf €47,50 voor de complete set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, bekend als wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd hanteren ze tarieven van plus minus €99,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €57,50 per half jaar.

Hoe werkt een runflat band?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Dankzij de versterkte zijkant kan je nog circa 80 kilometer afleggen op het moment dat de band lek raakt. In die situatie rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een autogarage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelauto). De pluspunten hiervan zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Let op: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Controleer voor vakantie of de spanning nog op orde is en de profieldiepte. Het algemene advies is om deze elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Gilze en Rijen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie