Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Gilze

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Gilze? Op deze pagina ontdek je landelijke leveranciers van goedkope autobanden voor alle seizoenen en adresgegevens waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Daarnaast raadpleeg je hier praktische informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en ontdek je in de keuzehulp welk product past bij jouw auto.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Zorg ervoor dat je het hele jaar door rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Gilze inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage kan al worden uitgevoerd vanaf €40,00.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor optimale veiligheid is het aan te raden om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Autobanden van A-merken als Goodyear zijn er al vanaf €300. B-merken als Briway bestel je al vanaf €195 per set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Gilze

Banden wisselen in Gilze

De bandenwissel bij een autobedrijf in Gilze is belangrijk voor de optimale grip. De meeste autorijders laten het twee keer per jaar vervangen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) laten we de winterband monteren en rond maart / april kiezen we weer voor de zomerband. Zelf banden verwisselen is een tijdrovende klus. Tevens vergt het flink wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Gilze maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je bent er zeker van dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er zelf niet druk mee en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • De autobanden worden tevens gebalanceerd en gecheckt.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij sommige aanbieders bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Gilze.

Wanneer banden vervangen
Een autogarage bekijkt ook of het profiel nog in orde is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook op het moment dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 45.000 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Check elke maand je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt oncomfortabel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt raar. Je krijgt ook te maken met een ongunstig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen houdt in dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit bevordert de wegligging, een lager brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen is al uit te voeren vanaf €79,99.

Autobanden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? In dat geval kan het zijn dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceermachine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, ben je milieuvriendelijk bezig en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een wissel zit dit meestal inbegrepen.

Zoek banden garages in Gilze

Probleemloos en voordelig banden vervangen in Gilze? In het overzicht hierna verzamelen wij adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages uit de regio (provincie Noord-Brabant). Deze bandenservices zijn opgeleid voor wisselen, sipen, balanceren, (de)monteren, trimmen, uitlijnen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op dit portaal tref je ook andere montageservices in Hulten, Molenschot, Rijen, Castelre en Ulicoten.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-gilze

Goedkope autobanden Gilze

Je bent op zoek naar extra banden voor de winter/zomer? Je komt er al gauw achter dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit is met name afhankelijk van rijstijl, het aantal afgelegde kilometers, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het gewicht van de auto. Noemenswaardig: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge eisen, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we grofweg indelen in 3 klassen:

ClassificatieAutoKm p/jaarWegcontactPrijzen
1. TopklasseGroot vermogen50.000+ Agressief199
2. Prijs-kwaliteitGemiddelde autoGemiddeldNormaal€110
3. VoordeelKleine auto’sBeperkt gebruikStatisch€64

Online banden webwinkels vergelijken
Via internet je aankopen doen? In de onderstaande tabel bekijk en vergelijk je betrouwbare webshops die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Gilze hebben. Op deze website lees je ook handige informatie over: Autobanden reinigen

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Normaal gesproken worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Gilze monteren geeft optimale grip, een kortere remweg, zorgt voor een optimale levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer vanwege de brede groeven en sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. De beste keuze van april t/m september.
 • Kortere remweg op normaal wegdek.
 • Een gunstiger brandstofverbruik.

Voordelig winterbanden wisselen Gilze

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben een dieper profiel en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit zorgt voor een kortere remweg, bevordert de grip en een veilige rijervaring bij winterse omstandigheden. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Oostenrijk, Noorwegen, Frankrijk, Zweden, Luxemburg, Italië) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Presteren het best bij winterse omstandigheden.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

all season banden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een prima oplossing als je niet heel veel rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Een belangrijk nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Ideaal als je niet heel veel rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Interesse in de onkosten van nieuwe autobanden in Gilze kopen? In de onderstaande tabel tref je de gemiddelde tarieven van verschillende soorten en merken. Dit is exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website zoek je ook meer informatie over: Run-on-flat banden.

MerkSoortFormaatPrestatieTarief
Michelinx125/80 R1568S€115
Continentalcontipremiumcontact 5235/65 R17104V€112
Vredesteinwintrac xtreme s235/55 R17103V€174
Bridgestoneblizzak225/55 R17101V€131
Goodyeareagle f1 asymmetric 3 suv295/35 R21107Y€185
Dunlopeconodrive195/70 R15104S€85
Pirellicinturato all season plus225/45 R1794W€90
Hankookwinter i*pike lt (rw09)225/75 R16121/120R€136
Kumhowintercraft ws71 suv265/70 R16112H€100
Uniroyalaaexpert2215/55 R1798W€123
Nexenroadian 581235/55 R19101H€114
Firestonevanhawk 2225/70 R15112S€92
Superiasa37265/35 R1897Y€55
Savatrenta m+s195/75 R16107Q€91
Maxxism9400125/80 R1595M€51
Toyoproxes tr1215/55 R1693W€73
Lijst met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Gilze en Rijen).

Zoek jouw nieuwe band

Check acties en aanbiedingen en bespaar wel 50%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Als je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er meerdere specificaties die invloed hebben op de beste keuze. De maat van jouw huidige velgen, wat voor weggebruiker je bent en wat je maximaal wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat staat weergegeven op de flank van de band. Deze speciale code helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Krijg jij nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. Een bandenmaat kan zijn 215 / 45 R17 – 91V.

 • 215 betekent de breedte van de band in mm.
 • 45 staat voor de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hierbij dus 45%.
 • De R betekent Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 17 biedt inzicht in de velgmaat (in dit geval 17 inch).
 • 91 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 615kg.
 • De afsluitende waarde (V) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 240 kilometer per uur.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga bij jezelf na of je veel rijdt of juist weinig? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband de meeste maanden een efficiënte manier van rijden. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band het overwegen waard. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is een winterband tijdens de wintermaanden een onmisbare keuze. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Gilze.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers rijdt (in de winter) en regelmatig op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Prijs
Autobanden zijn er in diverse prijscategorieën: Voordeel, goed en het topsegment. Welk product past bij jou wordt bepaald door de inhoud van je auto, jouw rijgedrag en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Neem een A-merk zoals Michelin of Nexen op het moment dat je veel rijdt, graag hard optrekt en een flinke motor in je auto hebt. Ben je niet zoveel onderweg en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Seat Mii) en rijd je rustig? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Imperial Fs & Tourador.


Acties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Kumho Tyres of Maxxis zijn de duurste op de markt. Wie wat verder kijkt checkt regelmatig aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Hierdoor kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Gilze bestellen, en profiteer je snel van 30% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Gilze: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Gebruikte banden Gilze: tweedehands die amper gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Compleet pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €167,50 per kalenderjaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Achterbanden een stuk langer.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Bekijk een keer per maand of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door een balanceer afspraak te maken en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Tevens is het cruciaal dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Gilze.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Gilze?
Bij een garage banden vervangen in Gilze wordt al gedaan voor €40,00 voor een complete set (voor een combinatie van velg + band, oftewel een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost dit circa €82,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €55,00 per seizoen.

Hoe werkt een runflat band?
Runflat banden zorgen ervoor dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Dankzij de verstevigde wanden kan je nog circa 80 kilometer afleggen als je onverhoopt lek rijdt. Dan kan jij dus nog naar huis rijden of naar een autogarage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje hoef je dus niet meer mee te nemen.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor bestelbussen). Wat dit type onderscheidt is de aantrekkelijk draagcapaciteit, een (mogelijk) hoger bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Goed om te weten: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning van de banden en de status van het profiel. Vakgarages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Gilze.

Plaats een reactie