Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Rijen

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of alleen je banden laten wisselen in Rijen? Op www.autobandenspot.nl vind je onder andere de grote online verkooppunten van voordelige autobanden van alle merken en lokale autogarages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. In aanvulling daarop tref je hier praktische informatie over montage, uitlijnen en balanceren en vind je via de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw budget.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Het is belangrijk dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Rijen inclusief demontage, balanceren en montage laat je al doen vanaf €42,00.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Om ongelukken te voorkomen wordt het aanbevolen om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Gewoon goede banden van de beste merken zoals Firestone kosten ongeveer €345. B-merken als Ep Tyre bestel je al vanaf €180 per 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Rijen

Banden wisselen in Rijen

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Rijen is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste automobilisten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Rond oktober / november laten we de winterband monteren en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) nemen we weer de zomerband. Dit zelf verwisselen is een heel precies klusje. Daarnaast vergt het wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Rijen scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je weet 100% zeker dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • De autobanden worden ook gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Bij steeds meer services kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Rijen.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een autobedrijf kan je ook vertellen of de profieldiepte nog toereikend is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook wanneer de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na 32.500 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en wordt bepaald door kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt niet zo eenvoudig. Tevens zie je daarbij een te hoog brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Bij uitlijnen draait het erom dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit verbetert de wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto kan je bij een garage laten doen vanaf €89,99.

Banden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Grote kans dat je de banden moet laten balanceren. Daarbij worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo rijdt je een stuk rustiger, je rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een bandenwissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Zoek banden garages in Rijen

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Rijen? In de onderstaande tabel vind je contactgegevens van bandenwinkels en garages uit de buurt (provincie Noord-Brabant). Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in wisselen, trimmen, (de)monteren, sipen, uitlijnen, balanceren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op deze website ontdek je daarnaast ook montage-specialisten in Castelre, Ulicoten, s Gravenmoer, Hulsel en Hooge Mierde.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-rijen

Goedkope autobanden Rijen

Wil je investeren in nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het is je misschien al opgevallen dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Hieraan ten grondslag liggen rijstijl, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Tip: producten van EU-merken voldoen aan strenge eisen, dus ook de goedkoopste banden. De merken kunnen we uiteenzetten in 3 classificaties:

KlasseType autoAantal kilometersRijstijlKostprijs
1. A-merkVeel powerVanaf 40.000Driftig194
2. PopulairGemiddelde autoRond 30.000Gemiddeld€112
3. EconomyLichte auto’sKleingebruikerVoorspelbaar€63

Vergelijk banden webshops
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de bijgaande tabel vergelijk je eenvoudig betrouwbare online winkels die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Rijen hebben. Op onze autobandenvergelijker check je ook uitgebreide info over: Cijfers en letters op autobanden

Zomerbanden

De zomerband is de beste keuze bij temperaturen boven de 7 graden celcius. In de regel is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Rijen monteren geeft optimale grip, verkleint de kans op slippen, voorkomt onnodige slijtage en een goede waterafvoer met behulp van de diepe sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Perfecte grip dankzij de rubbersamenstelling.
 • Beperkte geluidsproductie.

Winterbanden wisselen Rijen

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dat resulteert in een korte remweg, geeft meer grip en dus minder kans ongelukken bij gladheid of sneeuw. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk, Frankrijk, Zweden, Noorwegen, Zwitserland) zijn winterbanden verplicht.

 • Aanbevolen bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Informatie en voordelen van 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door plezier van hebt. Perfect als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: banden wisselen is niet nodig en ze geven een heel goede grip. Een belangrijk nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Ideaal als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de investering in nieuwe autobanden in Rijen kopen? In het overzicht hierna vergelijk je de verwachte prijzen van verschillende merken en modellen. Dit is exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website ontdek je ook uitgebreide info over: Banden in de zomer.

MerkTypeGroottePrestatiePrijs
Michelinpilot super sport225/45 R1895Y€188
Continentalpremiumcontact 6255/50 R19107Y€163
Vredesteinquatrac 5215/60 R1699H€101
Bridgestoneturanza225/40 R1888Y€122
Goodyearvector 4seasons gen-2195/55 R1691V€107
Dunlopsport bluresponse205/50 R1687V€96
Pirellicinturato p7 blue225/55 R1695V€116
Hankookventus prime2 k115235/55 R19101V€112
Kumhocrugen hp91275/50 R20109W€158
Uniroyalall season expert 2215/60 R1796H€117
Nexenn blue hd plus195/55 R1687V€69
Firestonevanhawk 2195/75 R16107R€79
Superiasa37245/35 R1993Y€56
Savaeskimo hp 2 xl215/50 R1795V€90
Maxxisap2 all season215/45 R1690V€99
Toyonano energy van185/75 R14102S€76
Overzicht met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Gilze en Rijen).

Zoek direct jouw band

Bekijk aanbiedingen en bespaar zo’n 30%

Keuzehulp: welke banden zijn geschikt voor mij?

Zodra je naar andere banden wilt overstappen zijn er diverse details waar je over na moet denken. Denk aan de bandenmaat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat je budget is.

De bandenmaat
De maat staat weergegeven op de wang van de autoband. De reeks aan cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een van de bandenmaat codes is: 205 / 55 R17 – 91 W.

 • 205 staat voor de breedte in millimeters.
 • 55 staat voor de hoogte van de zijwand, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit geval 55%.
 • De betekenis van R = Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 17 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier is dat dus 17 inch).
 • 91 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 615 kilogram.
 • De laatste letter (W) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 270 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ben jij iemand die veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een effectieve optie. Als je weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een uitstekende keuze. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is de speciale winterband tijdens de koude maanden echt essentieel. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Rijen.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij vorst en/of sneeuw.
 • De all-season band is het beste van beide werelden en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Tarieven
Autobanden kan je vinden in allerlei prijsgroepen: Budget, goed en de hoogste klasse. Welk type voor jou geschikt is wordt bepaald door de trekkracht van de auto, rijgedrag en hoeveel je rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Vredestein of Sava als je elk jaar grote afstanden aflegt, een pittige rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Rij je weinig en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een licht autootje (neem een Nissan Pixo) en rijd je niet al te hard? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Westlake en Runderneuert Insaturbo.


Uitverkoop en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Vredestein of Pirelli zijn niet perse heel goedkoop. De slimme automobilist checkt regelmatig aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je extra goedkope autobanden in Rijen bestellen, en krijg je wel 20% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Rijen: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Rijen: tweedehands met lichte gebruikerssporen die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1-pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €145,00 per jaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Bij standaard merken zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Controleer regelmatig of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door ze goed te balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ook moet je erop letten dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Rijen.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Rijen?
Op korte termijn banden vervangen in Rijen regel je al voor €40,00 voor een totale set (de band inclusief velg wordt gewisseld, bekend als wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet je rekenen op zo’n €87,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €65,00 per half jaar.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Op basis van de stuggere wang van de runflats kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. HIerdoor is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een specialist. Een thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Je kunt rekenen op een optimaal draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Tip: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Controleer voor vakantie of de spanning nog op orde is en de status van het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om deze elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Rijen.

Plaats een reactie