Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Sprang-Capelle

Nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Sprang-Capelle? Op dit portaal vind je toonaangevende webwinkels in nieuwe en goedkope autobanden en lokale servicepunten waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Tevens verstrekken wij nuttige informatie over de verschillende type banden die er zijn en vertelt onze keuzehulp welk product past bij jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Let er op dat je het hele jaar door rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Sprang-Capelle inclusief demontage, balanceren en montage laat je al doen vanaf €42,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor optimale veiligheid adviseert de ANWB om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Kwalitatieve banden van bekende merken als Vredestein koop je al vanaf €300. Budgetmerken als Kleber scoor je al vanaf €185 voor een complete set.

Nieuwe banden laten monteren?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Sprang-Capelle

Banden wisselen in Sprang-Capelle

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Sprang-Capelle is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste automobilisten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) kiezen we voor de winterband en ronde maand maart gaan we over op zomerbanden. Dit zelf verwisselen is een heel precies klusje. Bovendien vergt het de nodige ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Sprang-Capelle scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je kunt er van uitgaan dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Sprang-Capelle.

Hoe lang gaan banden mee?
Een banden montagebedrijf analyseert ook of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook wanneer de band uitgedroogd of beschadigd is dien je nieuwe banden te nemen. In de regel is dit na 30.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen is met name afhankelijk van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt niet zo eenvoudig. Ook leidt het tot een ongunstig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Met uitlijnen bedoelen we dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een verlaagd brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Een wagen uitlijnen kost om en nabij de €80,00.

Waarom autobanden balanceren
Heb je last van een trillende auto? In dat geval kan het zijn dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Hierbij plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Dit voorkomt een instabiele wegligging, rijd je een stuk efficiënter en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een wissel is dit standaard inbegrepen.

Banden garages in Sprang-Capelle

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Sprang-Capelle? In het overzicht hierna tref je garages en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Noord-Brabant). Deze autogarages verlenen diensten zoals (de)monteren, trimmen, repareren, wisselen, balanceren, uitlijnen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op dit portaal ontdek je plaatselijke montage-garages in Elshout, Drunen, Riel, Gilze en Hulten.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-sprang-capelle

Goedkope autobanden Sprang-Capelle

Op zoek naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het is je misschien al opgevallen dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit hangt af van jouw rijgedrag, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht van de auto. Hoe dan ook: banden van Europese makelaardij voldoen aan aan alle normen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken splitsen we uit in 3 categorieën:

SegmentType autoKilometrageWegliggingPrijs
1. KwaliteitVeel trekkrachtMeer dan 45.000Agressief194
2. StandaardNormale autoRond 30.000Doorsnee€103
3. GoedkoopsteStadsautootjeMinder dan 15.000Statisch€74

Vergelijk online bandenshops
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het volgende schema vergelijk je eenvoudig populaire online aanbieders die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Sprang-Capelle hebben. Op onze autobandenvergelijker zoek je ook aanvullende info over: Lekke band

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband is ideaal bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. In de basis gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Sprang-Capelle monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor minimale slijtage en een uitstekende waterafvoer met behulp van de brede groeven en sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Een gunstiger brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Sprang-Capelle

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit bevordert de remweg, geeft meer grip en een betere wegligging bij sneeuw of ijzel. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Italië, Zwitserland, Zweden, Frankrijk, Luxemburg) zijn winterbanden verplicht.

 • De beste prestatie van oktober tot en met maart.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden worden steeds populairder: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Waar je wel op moet letten is dat ze relatief snel slijten.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • De beste keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de investering in nieuwe autobanden in Sprang-Capelle kopen? In de onderstaande tabel vergelijk je de verwachte tarieven van diverse types en merken. Deze prijzen zijn excl. uitlijnen, monteren en balanceren. Middels onze vergelijker tref je ook aanvullende info over: Autobanden voor op reis.

MerkSoortAfmetingPrestatieKosten
Michelinpilot super sport225/35 R1988Y€208
Continentalcontisportcontact 5255/35 R1890Y€158
Vredesteinwintrac xtreme s225/55 R1699H€96
Bridgestonelm-32c215/60 R16103T€124
Goodyearcargo ultragrip 2215/75 R16113R€151
Dunlopsp winter sport 3d235/55 R1799H€138
Pirellip-zero (pz4)235/35 R1991Y€133
Hankookventus s1 evo2 k117225/50 R1798Y€96
Kumhohs51 xl225/45 R1794W€69
Uniroyalall season expert 2 fr195/60 R1689H€81
Nexenwinguard sport225/60 R16102V€75
Firestoneroadhawk205/55 R1691V€61
Superiastar+215/55 R1798W€52
Savaeskimo s3+185/65 R1588T€60
Maxxisvettura175/65 R1584H€60
Toyoobserve van215/75 R16116R€110
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Waalwijk).

Zoek jouw nieuwe band

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar tot wel 40%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Als je naar andere banden wilt overstappen zijn er een aantal zaken waar je over na moet denken. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat staat weergegeven op de flank van de band. Deze cijfer-letter combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Neem je nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. Een voorbeeld van een bandenmaat is 215 / 50 R17 – 91H.

 • 215 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 50 geeft de hoogte van de band aan, in een percentage van de breedte van de band (hierbij dus 50%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 17 geeft een indicatie van de velgmaat (hier dus 17 inch).
 • 91 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 615 kilogram.
 • De laatste letter (H) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 210 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ben jij iemand die veel of juist weinig rijdt? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband de meeste maanden een prima keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot circa 15.000 km) dan is een een all-season band het overwegen waard. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je graag op wintersport? Een winterband rijden is dan tijdens de wintermaanden uitermate geschikt. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Sprang-Capelle.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij gladheid en vorst.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Prijs
Autobanden zijn beschikbaar in meerdere prijssegmenten: Instap, standaard en topkwaliteit. Welk product voor jou geschikt is wordt bepaald door hoeveel power je auto heeft, de manier waarop je rijdt en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Bestel een A-merk als bijv. Dunlop of Nexen als je meer dan 30.000 km maakt, veel op de snelweg zit en een high-performance auto rijdt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je vooral kleine afstanden? En heb je een kleine stadsauto (bijv. een Seat Mii) en een rustige rijstijl? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Imperial Fs All of Unigrip.


Acties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Kumho Tyres of Pirelli zijn best kostbaar. De slimme rijder vergelijkt de aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Zodoende kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Sprang-Capelle bestellen, en krijg je zomaar 30% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Sprang-Capelle: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Sprang-Capelle: tweedehands met lichte gebruikerssporen en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Compleet pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €132,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Het advies is om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Onder normale omstandigheden gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Kijk elk kwartaal even of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door een balanceer afspraak te maken en je auto te laten uitlijnen. Ook is het voor de levensduur essentieel dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Sprang-Capelle.

Hoe duur is autobanden wisselen in Sprang-Capelle?
Door een vakman banden vervangen in Sprang-Capelle kan al vanaf €55,00 per set van 4 (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit is een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet jij uitgaan van +/- €94,95 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Kosten voor bandenopslag zijn +/- €55,00 per 6 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Op basis van de speciale constructie kan je nog circa 80 kilometer afleggen als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zodoende rijd je jouw auto veilig naar huis of naar de dealer. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De voordelen zijn een optimaal draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Let op: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je op vakantie? Check dan de spanning en de status van het profiel. Vakgarages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Sprang-Capelle.

Plaats een reactie