Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Vlissingen

Online autobanden bestellen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Vlissingen? Op Autobandenspot.nl vind je gerenommeerde webwinkels in winter- zomer- en all season banden en lokale autogarages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Daarnaast vind je hier praktische informatie over de verschillende type banden die er zijn en leert onze keuzehulp welk product matcht met jouw situatie.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Zorg ervoor dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Vlissingen inclusief demonteren, monteren en balanceren kan al worden uitgevoerd vanaf €41,00.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor de beste veiligheid wordt vaak aangeraden om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van de betere merken als Goodyear zijn er al vanaf €335. budgetmerken als Eptyres koop je al vanaf €220 per set van 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Vlissingen

Banden wisselen in Vlissingen

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Vlissingen is belangrijk. De meeste consumenten laten het twee keer per jaar vervangen. Als de winter nadert gaat de winterband erop en ronde maand maart gaat de zomerband erop. De banden verwisselen is niet eenvoudig. Daarbij vraagt het flink wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Vlissingen maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je kunt er van uitgaan dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • De banden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Bij steeds meer services bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Vlissingen.

Wanneer moet ik wisselen?
Een autogarage bekijkt ook of de profieldiepte nog op orde is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook wanneer het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit na circa 50.000 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Waarom auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt oncomfortabel, trekt naar één kant en stuurt raar. Doorgaans zien we dan ook een onzuinig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. De kern van uitlijnen is dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een lager brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Het uitlijnen van een wagen kan je bij een garage laten doen vanaf €65,00.

Informatie over autobanden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? De kans bestaat dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Hierbij wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, je rijdt zuiniger en vergroot dit het rijplezier. Bij een wissel zit dit bij de prijs in.

Banden garages in Vlissingen

Direct en voordelig banden vervangen in Vlissingen? In het onderstaande schema bekijk je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit de buurt (provincie Zeeland). Deze bandenspecialisten verlenen diensten zoals wisselen, repareren, uitlijnen, trimmen, (de)monteren, sipen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Via deze website tref je plaatselijke montagepartners in Veere, Middelburg, Schouwen-Duiveland, Altena en Gorinchem.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-vlissingen

Goedkope autobanden Vlissingen

Je bent op zoek naar een tweede set banden voor je auto? Het valt dan al gauw op dat er een ontzettend grote keuze is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit is met name afhankelijk van rijstijl, de jaarlijkse kilometrage, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en de eigenschappen van de auto. Noemenswaardig: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge eisen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we uiteenzetten in 3 klassen:

SegmentType autoAantal kilometersWegcontactKostprijs
1. TopklasseVeel powerGrootverbruikerEnergiek198
2. UitstekendDoorsnee autoCirca 25.000Herkenbaar€119
3. BudgetLichte auto’sMinder dan 15.000Kalm€75

De beste aanbieders vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In de onderstaande tabel check en vergelijk je landelijke online leveranciers die ook leveren en een voordelige bandenservice in Vlissingen hebben. Op onze autobandenvergelijker check je ook meer informatie over: Autoverzekering

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband is ideaal bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Normaal gesproken gaan deze er onder in het voorjaar. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Vlissingen monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een optimale levensduur van de band en voert het water uitstekend af dankzij de diepe sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Zorgt voor een optimale levensduur van de band.

Voordelig winterbanden wisselen Vlissingen

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en het rubber is een stuk zachter. Dat resulteert in een korte remweg, geeft meer grip en een stabiele wegligging bij winterse omstandigheden. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Oostenrijk, Zweden, Italië, Luxemburg, Frankrijk) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties in de winterse periodes.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Extra informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Ideaal als je niet heel veel rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden worden steeds populairder: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Minpunt is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Ideaal als je niet al te veel kilometers rijdt en niet aan wintersport doet.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de prijzen van nieuwe autobanden in Vlissingen kopen? In de tabel hieronder tref je de standaard prijzen van verschillende soorten en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op Autobandenspot.nl tref je ook nuttige informatie over: Bandenlabel.

MerkSoortFormaatPrestatiePrijs
Michelincrossclimate+205/55 R1795V€142
Continentalvancontact 4season225/65 R16112R€150
Vredesteinquatrac 5245/70 R16107H€114
Bridgestoneturanza225/55 R1797V€94
Goodyearefficientgrip suv255/55 R18109V€149
Dunlopd602100/90 R1856P€140
Pirelliangel scooter130/70 R1661S€124
Hankookwinter icept rs2 w452145/65 R1572T€64
Kumhowp51155/80 R1379T€40
Uniroyalms-plus 77205/55 R1691H€71
Nexennfera su1 xl225/30 R2085Y€153
Firestonevanhawk235/65 R16115R€138
Superiabluewin hp155/70 R1375T€32
Savatrenta m+s215/65 R16106T€140
Maxxiss-pro255/50 R19107W€189
Toyos954255/30 R2092W€219
Overzicht met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Vlissingen).

Zoek jouw bandenmaat

Check acties en aanbiedingen en bespaar plus minus 30%

Keuzehulp: help mij met kiezen van de de juiste band

Vanaf het moment dat je nieuwe banden gaat kopen zijn er belangrijke specificaties waar je over na moet denken. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor rijstijl je hebt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat is altijd terug te vinden op de zijkant van je huidige autobanden. Deze combinatie van cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Krijg jij nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een van de bandenmaat codes is: 175 / 60 R13 – 77H.

 • 175 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 60 slaat op de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hierbij dus 60%.
 • De R staat voor Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 13 staat voor de velgmaat (in dit voorbeeld 13 inch).
 • 77 staat voor het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 412 kilogram.
 • De afsluitende letter (H) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 210 kilometer per uur.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Denk na over de vraag of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een prima keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot circa 15.000 km) dan is de vierseizoenenband het overwegen waard. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Kiezen voor winterbanden is dan in het najaar en de winter een onmisbare keuze. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Vlissingen.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je elke winter veel gaat rijden en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is het beste van beide werelden en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Prijzen
Autobanden kan je vinden in meerdere prijsklassen: Koopjes, standaard en A-segment. Welk type jij moet kiezen heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het aantal afgelegde kilometers. Kies voor een A-merk als Michelin of Hankook in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijder bent en een high-performance auto rijdt. Zit je niet al te veel in de auto en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een klein en zuinig autootje (bijv. een Toyota iQ) en rijd je rustig? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Alliance & Retro.


Kortingen en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Kumho Tyres of Superia zijn best kostbaar. Wie slim is vergelijkt de aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op deze manier kan je verrassend goedkope autobanden in Vlissingen bestellen, en krijg je wel 30% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Vlissingen: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Vlissingen: tweedehands die amper gebruikt zijn die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1-pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor €157,50 per 12 maanden.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Moet ik mijn banden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. De ANWB adviseert om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij een normale rijstijl moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Bekijk een keer per maand of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom overmatige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tevens moet je ervoor zorgen dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Vlissingen.

Hoe duur is autobanden wisselen in Vlissingen?
Banden vervangen in Vlissingen laat je al uitvoeren voor €35,00 voor de complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit noemen we een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet jij uitgaan van +/- €97,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €50,00 per 12 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Dankzij de extra sterke stukken in de wang kan je nog circa 80 kilometer afleggen wanneer jij een lekke band constateert. Zo kan jij dus nog naar huis rijden of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje behoren op deze manier tot het verleden.

Wat zijn caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De voordelen zijn een optimaal draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder gevoelig voor beschadigingen. Goed om te weten: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Ga je op vakantie? Check dan de bandenspanning en en natuurlijk het profiel. Vakgarages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Vlissingen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie