Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Saasveld

Nieuwe autobanden bestellen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Saasveld? Op onze autobandenvergelijker kan je aan de slag met de grote leveranciers van nieuwe en goedkope autobanden en contactgegevens die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Daarnaast kan je aan de slag met uitgebreide informatie over de verschillende soorten autobanden en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product aansluit bij jouw situatie.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Zorg ervoor dat je voortdurend met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Saasveld inclusief uitlijnen en balanceren kan al worden uitgevoerd vanaf €39,99.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Voor jouw eigen veiligheid wordt het aanbevolen om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Autobanden van de betere merken als Maxxis zijn er al vanaf €350. budgetmerken als Cooper bestel je al vanaf €225 voor een hele set.

Banden wisselen in Saasveld

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Saasveld is cruciaal. De meeste automobilisten laten het twee keer per jaar vervangen. Als de winter nadert nemen we de winterband en vanaf het voorjaar kiezen we weer voor de zomerband. De banden verwisselen is een behoorlijke operatie. Bovendien vergt het de nodige ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Saasveld heeft verschillende voordelen:

 • Je weet 100% zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Steeds vaker kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Saasveld.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een autogarage bekijkt ook of de profieldiepte niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook als de garage ziet dat de band uitgedroogd of beschadigd is dien je nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na 35.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden is met name afhankelijk van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt licht of juist zwaar. Ook geeft het een onzuinig brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Uitlijnen betekent dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Het gevolg is een goede wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto regel je al vanaf €77,50.

Banden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? In dat geval kan het zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Hierbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een wissel zit dit bij de prijs in.

Banden garages in Saasveld

In no-time en goedkoop banden vervangen in Saasveld? In het overzicht hierna bieden wij de adresgegevens van bandenwinkels en garages in jouw omgeving (provincie Overijssel). Deze autogarages hebben ervaring met (de)monteren, wisselen, balanceren, repareren, sipen, uitlijnen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op dit portaal check je nabijgelegen montagepartners in Rossum, Weerselo, Denekamp, Beuningen en de Lutte.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-saasveld

Goedkope autobanden Saasveld

Wil jij overgaan tot de aanschaf van een set andere banden voor je wagen? Het is geen geheim dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elke merk heeft andere eigenschappen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn rijstijl, het aantal afgelegde kilometers, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht van de auto. Noemenswaardig: producten van EU-merken voldoen aan strenge regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken kunnen we uiteenzetten in 3 classificaties:

CategorieSoort autoKM (op jaarbasis)WegcontactPrijzen
1. KwaliteitVeel powerVeel kilometersDriftig181
2. UitstekendGemiddelde autoTot 30.000 kmModaal€118
3. BudgetKleine autootjesBeperkt gebruikLog€60

De beste aanbieders vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In de tabel hieronder vergelijken wij goede internetwinkels die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Saasveld hebben. Middels onze vergelijker lees je ook handige informatie over: Winterbanden

Zomerbanden

De zomerband is de beste keuze bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Normaliter rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Saasveld monteren geeft jou extra grip, een kortere remweg, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een goede waterafvoer dankzij de diepe sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Perfecte grip dankzij de rubbersamenstelling.
 • Beperkte geluidsproductie.

Winterbanden wisselen Saasveld

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben een dieper profiel en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit leidt tot een kortere remweg, meer grip en een ideale rijervaring in de winterse periodes. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Zweden, Luxemburg, Italië, Oostenrijk, Frankrijk) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Wanneer rijden op all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Waar je wel op moet letten is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Geschikt als je niet heel veel rijdt en niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Meer weten over de onkosten van nieuwe autobanden in Saasveld kopen? In de tabel in het volgende blok vergelijk je de doorsnee tarieven van de meest verkochte merken. Dit is exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website vind je ook meer informatie over: Autobanden reinigen.

MerkSoortGrootteKenmerkKosten
Michelinalpin a4165/70 R1481T€100
Continentalcontisportcontact 5225/40 R1892W€559
Vredesteinwintrac ice spiked245/45 R18100T€192
Bridgestonebattlax adventure a41 f90/90 R2154V€109
Goodyeareagle f1 asymmetric 3225/55 R1797Y€140
Dunlopwinter sport 5195/55 R1687H€103
Pirellicint.p7(ao)245/40 R1893Y€118
Hankookventus s1 evo3 suv k127a285/45 R21113Y€226
Kumhoecowing es01 kh27 demo185/65 R1588H€50
Uniroyalrainsp.3 xl fr305/30 R19102Y€209
Nexennblue 4 season195/65 R1591H€55
Firestonevanhawk 2215/65 R16109/107T€96
Superiaecoblue 4s185/70 R1488T€54
Savaeskimo s3+185/60 R1588T€98
Maxxisvettura215/60 R1695V€84
Toyoproxes cf2195/60 R1588H€58
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Dinkelland).

Zoek direct jouw band

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar zo’n 40%

Keuzehulp: welke banden passen bij mij?

Als je nieuwe banden gaat kopen zijn er veel factoren die invloed hebben op de beste keuze. Je moet dan denken aan de velgmaat, wat voor weggebruiker je bent en wat deze investering mag kosten.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de je band. Deze speciale code helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Krijg jij nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 225 / 55 R18 – 98V.

 • 225 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 55 staat voor de hoogte van de zijwand, weergegeven als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 55%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 18 geeft de velgmaat weer (in dit voorbeeld 18 inch).
 • 98 duidt het maximale draagvermogen aan. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 750 kilogram.
 • De afsluitende letter (V) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot240 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Denk na over de vraag of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons milde klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een efficiënte manier van rijden. Als jij een beperkte gebruiker bent (+/- 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een uitstekende keuze. Maak je veel kilometers en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? In dat geval is de winterband tijdens de koude maanden aan te raden. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Saasveld.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij echt winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en is prima te rijden in zomer en winter.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kun je onderbrengen in diverse prijscategorieën: Voordeel, goed en topklasse. Welk model aan te raden is voor jou wordt bepaald door gewicht/vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de gebruiksintensiteit. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Vredestein of Maxxis als je veel kilometers maakt, graag hard optrekt en een auto met een groot vermogen hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Citroën C1) en heb je een rustig rijgedrag? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Grenlander of Zeetex.


Dagdeals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Dunlop of Pirelli zijn niet goedkoop. De slimme rijder profiteert van acties en aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je dikwijls goedkope autobanden in Saasveld bestellen, en regel je snel 35% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Saasveld: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Saasveld: tweedehands die goed zijn nagekeken en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Combideal: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al vanaf €140,00 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. De garages adviseren om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Bij standaard merken zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door ze te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Als laatste is het voor de levensduur essentieel dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Saasveld.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Saasveld?
Banden vervangen in Saasveld regel je al voor €35,00 bij 4 banden (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit is een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost dit ongeveer €94,95. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De bandenopslag kost ongeveer €52,50 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. D.m.v. de speciale constructie kan je nog circa 80 kilometer afleggen op het moment dat de band lek raakt. Zo is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een garage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat is het belang van caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Ze onderscheiden zich door een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), minder rolweerstand door een hogere spanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Aandachtspunt: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning nog op orde is en het profiel (minimaal 2.5 mm). Vakgarages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Saasveld.

Plaats een reactie