Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Rossum

Nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Rossum? Op www.autobandenspot.nl vind je populaire shops gespecialiseerd in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en adresgegevens die jou kunnen helpen met een bandenwissel. In aanvulling daarop bekijk je hier uitgebreide informatie over de verschillende type banden die er zijn en vind je via de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Zorg ervoor dat je altijd en overal rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Rossum inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage heb je al vanaf €39,95.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Om ongelukken te voorkomen wordt door de ANWB geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Autobanden van de beste merken zoals Vredestein zijn al te koop vanaf €315. budgetmerken als Aeolus kosten gemiddeld zo’n €200 voor een hele set.

Nieuwe banden laten monteren?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Rossum

Banden wisselen in Rossum

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Rossum is cruciaal. De meeste weggebruikers laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de winter nadert nemen we de winterband en als de zomer nadert zetten we de zomerband er weer onder. Op eigen houtje wisselen is een behoorlijke operatie. Bovendien eist dit wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Rossum scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Er is geen twijfel over dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Steeds vaker is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Rossum.

Wanneer moet ik wisselen?
Een bandenspecialist kan je ook vertellen of het profiel nog op orde is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook als de band beschadigd of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 35.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt met name af van het type auto en jouw rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een langere levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd heeft geen stabiele wegligging, trekt naar 1 kant en stuurt niet zo eenvoudig. Ook geeft het onnodig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. De definitie van uitlijnen is dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit verbetert de wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een auto kost om en nabij de €85,00.

Wanneer banden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? In dat geval kan het zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Met een balanceermachine wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, rijd je een stuk efficiënter en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) is dit eigenlijk altijd inclusief.

Zoek banden garages in Rossum

Direct en voordelig banden vervangen in Rossum? In de onderstaande tabel bieden wij contactgegevens van bandenwinkels en garages die actief zijn in de regio (provincie Overijssel). Deze bedrijven verlenen diensten zoals wisselen, uitlijnen, balanceren, sipen, (de)monteren, trimmen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl vergelijk je nabijgelegen montagebedrijven in Weerselo, Denekamp, Beuningen, de Lutte en Overdinkel.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-rossum

Goedkope autobanden Rossum

Wil je investeren in nieuwe banden voor jouw auto? Je zult al snel zien dat er een ontzettend grote keuze is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Welke moet ik nu kopen? Dit heeft te maken met rijstijl (rustig of dynamisch), het aantal afgelegde kilometers, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en wat voor type auto je rijdt. Hoe dan ook: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge eisen, ook de goedkoopste banden. De banden kunnen we uiteenzetten in 3 klassen:

KlasseType autoKilometersWegliggingPrijzen
1. KwaliteitZware wagensVanaf 50.000Dynamisch194
2. StandaardDoorsnee autoRond de 25.000Normaal€119
3. GoedkoopsteKleine stadsautoKleingebruikerBeheerst€62

De beste aanbieders vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de tabel hieronder bieden we je toonaangevende online winkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Rossum hebben. Op deze website zoek je ook handige informatie over: Zomerbanden

Wanneer zomerbanden?

De zomerband is geschikt bij temperaturen vanaf 7 graden. Meestal laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Rossum monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verkleint de kans op slippen, voorkomt onnodige slijtage en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer met behulp van de lange sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Geadviseerd van maart tot november.
 • Veel kortere remweg.
 • Zorgt voor een langere levensduur van de band.

Direct winterbanden wisselen Rossum

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Het gevolg is een korte remweg, geeft meer grip en een betere wegligging bij vorst of ijzel. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Zweden, Noorwegen, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Praktische informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door plezier van hebt. Ideaal als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: banden wisselen is niet nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Met name geschikt als je weinig kilometers maakten niet aan wintersport doet.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Meer weten over de kosten van nieuwe autobanden in Rossum kopen? In de volgende tabel vergelijk je de tariefindicaties van de meest verkochte merken. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Via deze website lees je ook aanvullende info over: Gehomologeerde banden.

MerkSoortFormaatKenmerkTarief
Michelinagilis alpin195/75 R16107R€109
Continentalcontisportcontact 5225/50 R1794W€148
Vredesteinwintrac ice spiked245/40 R1897T€189
Bridgestonet31r190/50 R1773W€158
Goodyearefficientgrip suv275/65 R18116H€133
Dunlopwinter sport 5245/45 R18100V€155
Pirellipzero235/50 R18101Y€146
Hankookventus s1 evo3 suv k127a285/40 R21109Y€191
Kumhokh27 xl215/60 R1699V€76
Uniroyalrainsport 3 xl255/45 R19104Y€197
Nexennblue 4 season185/60 R1482H€46
Firestoneroadhawk205/55 R1795V€95
Superiaecoblue 4s235/65 R17108V€65
Savaeskimo s3+175/80 R1488T€62
Maxxisvettura255/45 R18103Y€157
Toyoproxes cf2185/55 R1582H€56
Figuur met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Dinkelland).

Autobanden zoeken en vinden

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar maar liefst 25%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Wanneer je nieuwe banden gaat kopen zijn er diverse aspecten die relevant zijn. Denk aan de bandenmaat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat staat weergegeven op de zijkant van je huidige autobanden. De reeks aan cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Neem je nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een bandenmaat kan zijn 225 / 55 R18 – 98H.

 • 225 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 55 staat voor de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hier dus 55%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 18 biedt inzicht in de velgmaat (in dit voorbeeld 18 inch).
 • 98 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 750kg.
 • De laatste letter (H) geeft de maximumsnelheid van de band weer. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot210 km/h.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga eerst na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de juiste keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band het overwegen waard. Rij je veel kilometers en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is het rijden op winterbanden in het najaar en de winter zeer aantrekkelijk. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Rossum.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers in de winter maakt en bijvoorbeeld regelmatig op skivakantie gaat.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kan je vinden in drie prijsgroepen: Instap, uitstekend en topklasse. Welke groep past bij jou heeft te maken met het gewicht van de auto, je manier van rijden en de jaarlijkse kilometrage. Schaf een A-merk aan zoals Vredestein of Maxxis als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel buiten de stad rijdt en een auto met een groot vermogen hebt. Ben je niet zoveel onderweg en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een licht autootje (bijvoorbeeld een Fiat 500) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Blacklion of Vitour.


Kortingsacties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Continental of Nexen zijn de duurste op de markt. De slimme rijder vergelijkt de aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Zo kan je verrassend goedkope autobanden in Rossum bestellen, soms met wel 40% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Rossum: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Gebruikte banden Rossum: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1-pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor €132,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Bij standaard merken hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Tenslotte is het van groot belang dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Rossum.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Rossum?
Banden vervangen in Rossum kan al vanaf €50,00 bij 4 banden (bij band reeds op de velg, dit heet een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet je rekenen op zo’n €95,99 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €57,50 per seizoen.

Hoe werken runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je geen lekke banden meer zult krijgen. D.m.v. de Runflat eigenschap kan je nog circa 80 kilometer afleggen op het moment dat de band lek raakt. HIerdoor kan jij dus nog naar huis rijden of naar een garage. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Ze onderscheiden zich door een optimaal draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Let op: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek de bandenspanning en de status van het profiel. Vakgarages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Rossum.

Plaats een reactie