Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Noardeast-Fryslân

Nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Noardeast-Fryslân? Op www.autobandenspot.nl bieden wij de beste shops gespecialiseerd in voordelige autobanden van alle merken en lokale servicepunten waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Ook tref je hier handige info over de autobanden waar je uit kunt kiezen en ontdek je in de keuzehulp welk product aansluit bij jouw rijgedrag.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Let er op dat je in winter, lente, zomer en herfst de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Noardeast-Fryslân inclusief montage, balanceren en ventiel heb je al vanaf €40,00.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Maar voor de algehele is het aan te raden om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Autobanden van A-merken als Pirelli scoor je al vanaf €300. budgetmerken als Grenlander zijn al te koop vanaf €230 per 4.

Voordelig banden wisselen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Noardeast-Fryslân

Banden wisselen in Noardeast-Fryslân

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Noardeast-Fryslân is essentieel. De meeste mensen doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) kiezen we voor de winterband en ronde maand maart rijden we verder op de zomerband. Op eigen houtje wisselen is best een complexe klus. Tevens vergt het behoorlijk wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Noardeast-Fryslân scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je kunt er van uitgaan dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Eventueel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Noardeast-Fryslân.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenservice weet ook of de profieldiepte nog toereikend is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook wanneer we zien dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn moeten er nieuwe banden op. In de regel is dit na 30.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met de rijstijl en type wegdek. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto heeft geen stabiele wegligging, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt niet erg licht. Ook geeft het een onnatuurlijk brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen betekent dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit bevordert de wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto laat je al uitvoeren vanaf €82,50.

Banden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Wellicht is het dan zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. Daarbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Dit voorkomt een instabiele wegligging, ben je milieuvriendelijk bezig en je banden gaan langer mee. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Zoek banden garages in Noardeast-Fryslân

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Noardeast-Fryslân? In de tabel hieronder vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages in de buurt (provincie Friesland). Deze montagebedrijven zijn gespecialiseerd in repareren, wisselen, (de)monteren, balanceren, trimmen, uitlijnen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Via deze website vergelijk je regionale montagepartners in Tytsjerksteradiel, Leeuwarden, Vlieland, Terschelling en Harlingen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-noordoost-friesland

Goedkope autobanden Noardeast-Fryslân

Wil je investeren in een set andere banden voor je wagen? Je merkt al snel het assortiment enorm uitgebreid is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit is met name afhankelijk van jouw rijgedrag, het dagelijkse gebruik, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en wat voor type auto je rijdt. Belangrijk: banden van Europese makelaardij zijn van uitstekende kwaliteit, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende banden worden vaak onderverdeeld in 3 groepen:

CategorieType autoKilometersWegliggingPrijs
1. TopklasseSnel en/of zwaar50.000+ Pittig194
2. MiddenklasseNormale autoVanaf 25.000Modaal€104
3. BasisKleine stadsautoWeinig gebruikLog€68

Online banden webwinkels vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de onderstaande tabel vergelijken wij landelijke webshops die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Noardeast-Fryslân hebben. Op deze website ontdek je ook meer informatie over: Autobanden inruilen

Zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Meestal worden deze in het voorjaar gemonteerd. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Noardeast-Fryslân monteren bevordert de grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een goede waterafvoer dankzij de brede groeven en sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Zorgt voor een langere levensduur van de band.

Direct winterbanden wisselen Noardeast-Fryslân

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze beschikken over meer profiel en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit geeft een kortere remweg, directer contact met de weg en dus minder kans ongelukken bij winterse omstandigheden. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Italië, Frankrijk, Zweden, Luxemburg, Oostenrijk) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • De beste prestatie bij nat en koud weer.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

4 seizoenenbanden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Perfect als je maximaal 15.000 maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een belangrijk nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Geschikt als je niet al te veel kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de prijzen van nieuwe autobanden in Noardeast-Fryslân kopen? In de onderstaande tabel vind je de actuele prijzen van de meest verkochte merken. Deze prijzen zijn excl. monteren, uitlijnen en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt tref je ook meer informatie over: Banden balanceren en uitlijnen.

MerkSerieAfmetingenKenmerkPrijs
Michelinpilot alpin pa4245/40 R1897V€158
Continentalcontisportcontact 5235/50 R18101W€153
Vredesteinsportrac 5205/50 R1789V€102
Bridgestonesc130/70 R1256L€62
Goodyeareagle ls2275/45 R20110V€184
Dunlopk700j150/80 R1671V€235
Pirellipzero305/25 R21305/25Z21(Y€263
Hankookwinter icept evo2 w320245/40 R1897V€124
Kumhoportran kc53205/75 R16110/108R€106
Uniroyalall season expert 2 xl215/60 R1699V€103
Nexenwinguard snow g wh2 xl185/60 R1588T€53
Firestoneroadhawk205/50 R1687W€86
Superiabluewin hp185/65 R1486T€39
Savaeskimo suv 2 xl235/55 R17103H€122
Maxxisap2 all season145/80 R1379T€43
Toyocelsius xl225/45 R1794V€94
Tabel met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Noardeast-Fryslân).

Zoek de autoband die bij jou past

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar ongeveer 30%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Indien je nieuwe banden nodig hebt zijn er meerdere onderwerpen waar je rekening mee moet houden. Je moet dan denken aan de velgmaat, wat voor weggebruiker je bent en natuurlijk het budget.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat staat weergegeven op de zijkant van je huidige autobanden. De reeks aan cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Ga je ook voor een nieuwe velg? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 175 / 70 R14 – 84H.

 • 175 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 70 geeft de hoogte van de band aan, weergegeven als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 70%.
 • R duidt aan: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 14 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit geval 14 inch).
 • 84 geeft de maximale draagkracht weer. In dit geval is dat een max. belasting van 500 kilogram.
 • De afsluitende letter (H) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 210 km/u.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ben jij iemand die veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons milde klimaat is de zomerband de meeste maanden een effectieve optie. Als je niet zoveel rijdt (tot zo’n 15.000 km) dan is de all weather band aan te raden. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een winterband van november tot april een onmisbare keuze. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Noardeast-Fryslân.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers in de winter maakt en bij winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Wat mag het kosten?
Autobanden kan je bestellen in drie prijsgroepen: Budget, medium en de hoogste klasse. Welke soort voor jou ideaal is heeft te maken met gewicht/vermogen van de auto, de manier waarop je rijdt en het aantal afgelegde kilometers. Schaf een A-merk aan zoals Kumho Tyres of Sava als je elk jaar grote afstanden aflegt, graag hard optrekt en een auto met een groot vermogen hebt. Ben je niet zoveel onderweg en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein en zuinig autootje (bijv. een Chevrolet Spark) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Kormo en Riken.


Dagdeals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Goodyear of Superia zijn niet perse heel goedkoop. Wie slim is vergelijkt de aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Hierdoor kan je hele goedkope autobanden in Noardeast-Fryslân bestellen, soms met wel 20% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Noardeast-Fryslân: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Kies voor gebruikte banden Noardeast-Fryslân: tweedehands die amper gebruikt zijn met ruim voldoende profiel.
 • Combideal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al vanaf €165,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. De garages adviseren om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Bij normaal gebruik zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor een goede band-balans en je auto te laten uitlijnen. Tenslotte is het enorm aan te raden dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Noardeast-Fryslân.

Wat kost autobanden wisselen in Noardeast-Fryslân?
Op korte termijn banden vervangen in Noardeast-Fryslân regel je al voor €45,00 bij 4 banden (bij band reeds op de velg, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen kost het je al gauw €95 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De bandenopslag kost ongeveer €55,00 per half jaar.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door de unieke samenstelling kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zo vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar de dealer. Het authentieke reservewiel of thuiskomertje hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor bestelbussen). De positieve eigenschappen zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, meer vrijheid in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Tip: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning gewijzigd moet worden en en natuurlijk het profiel. De ANWB adviseert om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Noardeast-Fryslân.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie