Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Marrum

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Marrum? Op Autobandenspot.nl vind je landelijke webshops in voordelige autobanden van alle merken en lokale servicepunten die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Ook verstrekken wij nuttige informatie over bandenmaten en populaire merken en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product strookt met jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Het is belangrijk dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Marrum inclusief montage, balanceren en testen laat je al doen vanaf €35,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid adviseren wij om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Degelijke banden van de betere merken als Vredestein zijn er al vanaf €330. Budgetmerken als Eptyres zijn al te koop vanaf €190 per set van 4.

Banden wisselen in Marrum

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Marrum is essentieel. De meeste auto-eigenaren laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de winter nadert kiezen we voor de winterband en rond maart / april kiezen we weer voor de zomerband. Dit zelf verwisselen is een vak apart. Daarnaast vraagt het behoorlijk wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Marrum maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je kunt erop vertrouwen dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • De banden worden meestal ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Steeds vaker is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Marrum.

Hoe lang gaan banden mee?
Een banden montagebedrijf bekijkt ook of de profieldiepte nog in orde is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook in het geval het rubber versleten of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 30.000 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check elke maand je bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Wat is een auto uitlijnen?
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt onveilig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt zwaar. Ook geeft het een verhoogd brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit verbetert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een auto is al uit te voeren vanaf €89,99.

Waarom autobanden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? Mogelijk is het zo dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Met een balanceerapparaat worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, rijd je een stuk efficiënter en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een bandenwissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Lokale banden garages in Marrum

In no-time en goedkoop banden vervangen in Marrum? In de tabel in het volgende blok bieden wij adressen van bandenwinkels en servicepunten uit de regio (provincie Friesland). Deze bedrijven zijn opgeleid voor repareren, uitlijnen, wisselen, trimmen, balanceren, (de)monteren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op deze website tref je plaatselijke montagebedrijven in Nij Altoenae, Alde Leie, Readtsjerk, Aldtsjerk en Mûnein.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-marrum

Goedkope autobanden Marrum

Ben jij toe aan nieuwe banden voor jouw auto? Het is geen geheim dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit hangt vooral af van de rijstijlen, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en kenmerken van de auto zelf. Advies: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan aan alle normen, zelfs de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we uiteenzetten in 3 klassen:

ClassificatieSoort autoKM (jaarlijks)RijstijlTarief
1. A-segmentZware auto’sVanaf 40.000Agressief190
2. PopulairDoorsnee autoRond de 25.000Herkenbaar€103
3. GoedkoopsteLichte auto’sWeinig gebruikStatisch€70

Bandenleveranciers vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het onderstaande schema doorzoek je betrouwbare online aanbieders die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Marrum hebben. Op onze autobandenvergelijker check je ook aanvullende info over: Autoverzekering

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Normaal gesproken is dit vanaf de periode rond maart / april. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Marrum monteren geeft jou extra grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor een optimale levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de doorlopende sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Een goede wegligging en waterafvoer bij hogere temperaturen.
 • Een verantwoord brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Marrum

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben meer groeven en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit zorgt voor een korte remweg, meer controle over je auto en een betere wegligging bij vorst of ijzel. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Zweden, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren in de winterse periodes.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

All season banden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Een vaak genoemd nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Met name geschikt als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Benieuwd naar de investering in nieuwe autobanden in Marrum kopen? In de onderstaande tabel verstrekken wij de doorsnee prijzen van verscheidene merken en soorten. Let op: dit zijn kosten exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Middels onze vergelijker check je ook nuttige informatie over: Oude banden inruilen.

MerkSerieGroottePrestatieTarief
Michelinpilot alpin pa4335/25 R20103W€491
Continentalcontisportcontact 5235/55 R19101V€147
Vredesteinwintrac pro225/55 R1797H€118
Bridgestoneb_01_fr130/90 R1061J€52
Goodyearcargo ultragrip 2215/75 R16113R€151
Dunlopd401f elite100/90 R1957H€143
Pirellipzero235/35 R2088Y€180
Hankookventus s1 evo2 suv k117a295/35 R22108Y€202
Kumhowp51175/70 R1382T€49
Uniroyalall season expert 2175/70 R1484T€60
Nexenroadian ct8205/75 R16113R€100
Firestonewinterhawk 3 xl215/50 R1795V€115
Superiaecoblue 4s225/60 R16102V€53
Savaintensa hp v1215/55 R1693V€77
Maxxisma-sw255/60 R17110V€110
Toyocelsius185/60 R1482H€53
Schema met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Noardeast-Fryslân).

Zoek de autoband die bij jou past

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar wel 35%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Op het moment dat je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er verschillende dingen waar je over na moet denken. Denk aan het kiezen van de juiste maat, hoe intensief je de banden gebruikt en wat het allemaal mag kosten.

Jouw bandenmaat
De maat staat weergegeven op de wang van de je band. De reeks aan cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een van de bandenmaat codes is: 225 / 75 R16 – 104R.

 • 225 betekent de breedte van de band in mm.
 • 75 geeft de hoogte van de band aan, in een percentage van de breedte van de band (hierbij dus 75%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 16 geeft de velgmaat weer (in ons voorbeeld 16 inch).
 • 104 duidt het maximale draagvermogen aan. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 900 kilogram.
 • De afsluitende waarde (R) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot170 km/h.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Denk na over de vraag of je veel of weinig kilometers maakt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een efficiënte manier van rijden. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (rond de 10.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een zuinigere optie. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een extra winterband in het najaar en de winter uitermate geschikt. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Marrum.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers in de winter maakt en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Prijzen
Autobanden kan je kopen in diverse prijsklassen: Koopjes, prijs-kwaliteit en de hoogste klasse. Welk product jij moet kiezen is met name afhankelijk van de inhoud van je auto, de manier waarop je rijdt het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Koop een A-merk als o.a. Vredestein of Maxxis in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijder bent en een auto met een groot vermogen hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Seat Mii) en rijd je rustig? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Gislaved of Trazano.


Kortingen en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Bridgestone of Toyo zijn vrij duur. De slimme consument profiteert van acties en aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op deze manier kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Marrum bestellen, soms met wel 45% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Marrum: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Kies voor gebruikte banden Marrum: tweedehands artikelen van prima kwaliteit en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Compleet pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al vanaf €167,50 per 12 maanden.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Echter, het algemene advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij gewoon rijgedrag gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Kijk elk kwartaal even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door ze goed te balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tenslotte is het belangrijk dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Marrum.

Wat kost autobanden wisselen in Marrum?
Banden vervangen in Marrum regel je al voor €52,50 per set van 4 (bij band reeds op de velg, dit noemen we een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden betaal je al snel €89,99 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De bandenopslag kost ongeveer €62,50 per 12 maanden.

Wat zijn runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. D.m.v. de versterkte wang (zijkant) kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. HIerdoor rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een autogarage. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje worden zo dus ook bespaard.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Wat dit type onderscheidt is een hoger draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Aandachtspunt: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning en de profielkwaliteit. De garages adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Marrum.

Plaats een reactie