Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Readtsjerk

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Readtsjerk? Op deze website kan je aan de slag met de meest populaire webshops in goedkope autobanden voor alle seizoenen en servicepunten die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Daarnaast bieden wij praktische informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product strookt met jouw situatie.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Let er op dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Readtsjerk inclusief montage, balanceren en testen is er al vanaf €35,00.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Om ongelukken te voorkomen adviseren wij om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Degelijke banden van de beste merken zoals Maxxis koop je al vanaf €310. Budgetmerken als Imperial Fs kosten gemiddeld zo’n €220 per 4.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Readtsjerk

Banden wisselen in Readtsjerk

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Readtsjerk is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste automobilisten doen dit twee keer per jaar. In het najaar rijden we op de winterband en vanaf het voorjaar nemen we weer de zomerband. De banden verwisselen is een behoorlijke operatie. Daarnaast vraagt het flink wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Readtsjerk is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je bent er zeker van dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • De banden worden ook gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij steeds meer services kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Readtsjerk.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autogarage checkt ook of het profiel op de autoband niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 45.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen wordt bepaald door rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een langere levensduur.

Auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, trekt iets naar rechts of links en stuurt te zwaar of juist te licht. Je krijgt ook te maken met een onnatuurlijk brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit geeft een veilige wegligging, een laag brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto kan je bij een garage laten doen vanaf €79,99.

Balanceren van de autobanden
Heb je last van een trillende auto? De kans bestaat dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Daarbij wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, je rijdt zuiniger en neemt het rijgenot flink toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) is dit eigenlijk altijd inclusief.

Vind banden garages in Readtsjerk

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Readtsjerk? In het overzicht hierna vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Friesland). Deze bandenservices verlenen diensten zoals repareren, balanceren, uitlijnen, trimmen, (de)monteren, wisselen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op deze website vind je tevens montage-experts in Aldtsjerk, Mûnein, Oentsjerk, Gytsjerk en Jelsum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-readtsjerk

Goedkope autobanden Readtsjerk

Ben jij toe aan een set andere banden voor je wagen? Het valt dan al gauw op dat het aanbod meer dan divers is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit hangt vooral af van de rijstijlen, de gebruiksintensiteit, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Belangrijk: producten van EU-merken zijn in de basis gewoon goed, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken en modellen worden vaak onderverdeeld in 3 niveau’s:

KlasseSoort autoAantal kilometersRijstijlPrijzen
1. KwaliteitSportautoVanaf 40.000Pittig188
2. StandaardNormale autoRond 30.000Gewoon€109
3. BudgetBoodschappenauto< 15.000Zwaar€75

De beste aanbieders vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het schema hierna doorzoek je professionele internetwinkels die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Readtsjerk hebben. Op deze website check je ook uitgebreide info over: Runflat banden

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband wordt geadviseerd bij temperaturen vanaf 7 graden. In de regel worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Readtsjerk monteren geeft meer grip op het wegdek, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor minimale slijtage en een effectieve waterafvoer vanwege de brede sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Meer stabiliteit en rijcomfort.
 • Minder slijtage aan de banden (in de zomer).

Winterbanden laten wisselen Readtsjerk

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben een dieper profiel en het rubber is een stuk zachter. Dit zorgt voor een kortere remweg, zorgt voor meer grip en dus minder kans ongelukken bij gladheid of vorst. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Zweden, Luxemburg, Noorwegen, Italië) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Presteren het best tijdens gure (winterse) weersomstandigheden.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Informatie en voordelen van 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Ideaal als je niet heel veel rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Een belangrijk nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Een prima oplossing als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Readtsjerk kopen? In het onderstaande schema bekijk je de standaard prijzen van verscheidene merken en soorten. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, balanceren en monteren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt zoek je ook aanvullende info over: Veilig autorijden.

MerkSerieAfmetingKenmerkKosten
Michelinprimacy 4235/50 R1897V€159
Continentalwintercontact ts 850 p265/40 R22106V€269
Vredesteinwintrac pro245/40 R1998W€173
Bridgestonedueler235/50 R1999V€129
Goodyeareagle f1 asymmetric 3 suv295/40 R20106Y€243
Dunlopsp winter sport 4d225/50 R1794H€156
Pirelliscorpion zero295/40 R21111V€230
Hankookventus s1 evo2 suv k117a255/55 R18105W€121
Kumhops91xl255/40 R1899Y€126
Uniroyalall season expert 2165/70 R1481T€52
Nexennblue 4 season195/65 R1591T€54
Firestonevanhawk 2215/65 R15104T€106
Superiaecoblue 4s175/80 R1488T€51
Savaeskimo s3+185/60 R1588T€98
Maxxisue168e155/80 R1288N€54
Toyocelsius165/65 R1479T€52
Figuur met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Dantumadiel).

Zoek de autoband die bij jou past

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar tot 25%

Keuzehulp: vind in 3 stappen de juiste band

Indien je nieuwe banden wilt bestellen zijn er belangrijke dingen waar je over na moet denken. Denk aan de bandenmaat, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en hoeveel geld je wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op het rubber van de band. Deze combinatie van cijfers en letters vertelt je welke maat je nodig hebt. Neem je nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 215 / 70 R16 – 104T.

 • 215 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 70 is een indicatie voor de bandhoogte, in een percentage van de breedte van de band (in dit geval 70%.
 • De R betekent Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 16 beschrijft de velgmaat (in ons voorbeeld 16 inch).
 • 104 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In dit geval is dat een max. belasting van 900 kilogram.
 • De afsluitende waarde (T) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot190 km/h.

Worden de banden intensief gebruikt?
Denk na over de vraag of je veel of weinig kilometers maakt? Met ons zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel de juiste keuze. Als je weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band een uitstekende keuze. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je elk jaar op skivakantie? Een winterband rijden is dan in het najaar en de winter zeer aantrekkelijk. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Readtsjerk.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij vorst en/of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Wat mag het kosten?
Autobanden kan je vinden in 3 prijssegmenten: Goedkoopste, goed en topkwaliteit. Welk model voor jou ideaal is wordt bepaald door de inhoud van de motor, rijstijl en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Bestel een A-merk als bijv. Vredestein of Sava als je veel op de weg zit, een dynamische rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Zit je niet al te veel in de auto en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Seat Mii) en rijd je rustig? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Dayton en Torque.


Uitverkoop en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Goodyear of Pirelli zijn niet goedkoop. Wie wat verder kijkt bestelt scherpe aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Op deze manier kan je heel goedkope autobanden in Readtsjerk bestellen, en krijg je wel 30% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Readtsjerk: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Readtsjerk: tweedehands die goed zijn nagekeken die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Combideal: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al vanaf €145,00 op jaarbasis.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Moet ik mijn banden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij normaal rijgedrag moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Check elke maand even of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door de juiste band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Als laatste is het enorm aan te raden dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Readtsjerk.

Hoe duur is autobanden wisselen in Readtsjerk?
Vakkundig banden vervangen in Readtsjerk regel je al voor €55,00 per set van 4 (bij band reeds op de velg, bekend als wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet jij uitgaan van +/- €100. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De bandenopslag kost ongeveer €60,00 per kalenderjaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Dankzij de Runflat eigenschap kan je nog 80 kilometer doorrijden op het moment dat de band lek raakt. Op die manier vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor bestelbussen). Wat dit type onderscheidt is een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en sterker ontwikkeld. Let op: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning en de profieldikte. Het algemene advies is om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Readtsjerk.

Plaats een reactie