Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Gytsjerk

Direct nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Gytsjerk? Op dit portaal ontdek je de meest populaire leveranciers van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en gegevens van garages gespecialiseerd in bandenwissel. Daarnaast kan je aan de slag met uitgebreide informatie over de verschillende type banden die er zijn en ontdek je in de keuzehulp welk product rijmt met jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Het is essentieel dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Gytsjerk inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen is al mogelijk vanaf €43,00.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor jouw eigen veiligheid wordt geadviseerd om je banden te vervangen bij 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Banden van A-merken als Dunlop zijn er al vanaf €345. Budgetmerken als Ep Tyre zijn er al vanaf €180 per 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Gytsjerk

Banden wisselen in Gytsjerk

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Gytsjerk is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste automobilisten wisselen twee keer per jaar. Als de winter nadert laten we de winterband monteren en vanaf het voorjaar kiezen we weer voor de zomerband. Thuis de banden wisselen is niet iets wat je zomaar doet. Tevens eist dit wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Gytsjerk is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je bent er zeker van dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Jouw banden worden meestal ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Bij steeds meer services kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Gytsjerk.

Wanneer moet ik wisselen?
Een garage bekijkt ook of het profiel op de autoband nog volstaat. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook op het moment dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit na 45.000 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Wanneer auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd geeft een onveilig gevoel, trekt naar 1 kant en stuurt niet zo eenvoudig. Doorgaans zien we dan ook een te hoog brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Uitlijnen houdt in dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een verlaagd brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen kost je ongeveer €80,00.

Waarom banden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? Grote kans dat de banden gebalanceerd moeten worden. Daarbij worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, het rijdt zuiniger en je banden gaan langer mee. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zit dit bij de prijs in.

Vind banden garages in Gytsjerk

In no-time en voordelig banden vervangen in Gytsjerk? In de tabel hieronder bekijk je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages uit jouw regio (provincie Friesland). Deze bedrijven verlenen diensten zoals (de)monteren, trimmen, uitlijnen, repareren, wisselen, sipen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Via deze website ontdek je eveneens montagebedrijven in Jelsum, Koarnjum, Britsum, Hijum en Feinsum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-gytsjerk

Goedkope autobanden Gytsjerk

Op zoek naar extra banden voor de winter/zomer? Je zult al snel zien dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit hangt af van de rijstijlen, de jaarlijkse kilometrage, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en wat voor type auto je rijdt. Let op: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge eisen, zelfs de goedkoopste banden. De merken en modellen worden vaak onderverdeeld in 3 klassen:

SegmentAutoKilometersRijstijlKosten
1. TopsegmentVeel power50.000+ Energiek180
2. PopulairNormale autoRond 30.000Doorsnee€107
3. EconomyLichte auto’s< 15.000Rustig€76

Bandenleveranciers vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de volgende tabel check en vergelijk je toonaangevende internetwinkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Gytsjerk hebben. Middels onze vergelijker lees je ook nuttige informatie over: Zuinigste autobanden

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband is ideaal bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Meestal rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Gytsjerk monteren zorgt voor meer grip, een kortere remweg, zorgt voor een langere levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de doorlopende sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Geadviseerd van maart tot november.
 • Optimale grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Goedkoop winterbanden wisselen Gytsjerk

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit verbetert de remweg, meer grip en dus minder kans ongelukken in de winterse periodes. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Zweden, Luxemburg, Oostenrijk, Italië, Zwitserland) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • De beste prestatie bij vorst of sneeuwval.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door plezier van hebt. Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Geschikt als je niet heel veel rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Benieuwd naar de onkosten van nieuwe autobanden in Gytsjerk kopen? In het onderstaande schema vind je de huidige prijzen van verschillende soorten en merken. Prijzen zijn exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt vind je ook uitgebreide info over: Maximale snelheid en draagcapaciteit.

MerkSoortGrootteKenmerkPrijs
Michelinpilot sport cup 2 r305/30 R20103Y€547
Continentalallseasoncontact235/55 R19105V€166
Vredesteinwintrac pro245/40 R1897W€129
Bridgestonepotenza225/50 R1794W€142
Goodyearvector 4seasons gen-2195/55 R1691V€107
Dunlopwinterresponse 2195/65 R1595T€80
Pirelliscorpion verde235/70 R16106H€93
Hankookventus s1 evo2 suv k117a275/45 R19108Y€124
Kumhokl33 xl215/60 R17100V€89
Uniroyalrainsport 3 ssr225/50 R1794W€109
Nexennblue 4 seas.xl195/65 R1595T€57
Firestoneroadhawk225/55 R1695V€94
Superiaecoblue 4s205/55 R1694H€59
Savaeskimo s3+185/65 R1588T€60
Maxxism6103130/70 R1762H€70
Toyosnowprox s943165/60 R1577H€52
Schema met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Tytsjerksteradiel).

Autobanden zoeken en vinden

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar maar liefst 30%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Indien je nieuwe banden gaat kopen zijn er verschillende dingen die belangrijk zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en natuurlijk het budget.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de flank van de band. Deze getallen en letters combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 205 / 80 R16 – 104S.

 • 205 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 80 geeft de hoogte van de band aan, berekend als percentage van bandbreedte (hier dus 80%.
 • R duidt aan: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 16 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit geval 16 inch).
 • 104 geeft de maximale draagkracht weer. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 900kg.
 • De laatste letter (S) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot180 km/h.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ben jij iemand die weinig of juist veel kilometers maakt? In ons milde klimaat zijn standaard zomerbanden vaak veruit de beste keuze. Als je weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is de all 4-seizoenen band het overwegen waard. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en ga je graag op wintersport? Dan is de winterband van oktober/november tot maart/april zeer aantrekkelijk. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Gytsjerk.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij vorst of ijzel.
 • De vier seizoenen band is het beste van beide werelden en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Wat wil ik betalen
Autobanden kan je vinden in velerlei prijsgroepen: Goedkoopste, prijs-kwaliteit en de a-merken. Welk segment je moet kiezen heeft te maken met de trekkracht van de auto, jouw rijgedrag en hoeveel je rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Continental of Nexen als je veel kilometers maakt, veel buiten de stad rijdt en een high-performance auto rijdt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Opel Karl) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Goform en Viking.


Uitverkoop en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Dunlop of Pirelli zijn best kostbaar. Wie slim is checkt regelmatig aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je dikwijls goedkope autobanden in Gytsjerk bestellen, soms met wel 40% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Gytsjerk: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Gebruikte banden Gytsjerk: tweedehands onderdelen met garantie die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Totaalpakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €157,50 op jaarbasis.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Wij raden aan om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Bij normaal rijgedrag gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Zoek maandelijks uit of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tenslotte is het cruciaal dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Gytsjerk.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Gytsjerk?
Op korte termijn banden vervangen in Gytsjerk is al mogelijk vanaf €32,50 voor een totale set (mits de band al op de velg zit, dit is een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost dit circa €92,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Kosten voor bandenopslag zijn +/- €57,50 per 12 maanden.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Geholpen door de Runflat eigenschap kan je nog een stuk blijven rijden wanneer jij een lekke band constateert. HIerdoor is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelwagen). Je kunt rekenen op een extra draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Let op: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning op de banden en de profieldiepte. Autogarages adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Gytsjerk.

Plaats een reactie