Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hijum

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je banden laten wisselen in Hijum? Op Autobandenspot.nl bieden wij toonaangevende leveranciers van nieuwe en goedkope autobanden en lokale autogarages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Daarnaast bieden wij belangrijke info over de banden waar je uit kunt kiezen en vind je via de keuzehulp welk product past bij jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Het is belangrijk dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Hijum inclusief demonteren, monteren en balanceren kan al worden uitgevoerd vanaf €42,00.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor jouw eigen veiligheid wordt vaak aangeraden om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Autobanden van A-merken als Sava kan je al krijgen vanaf €330. Budgetmerken als Evergreen zijn er al vanaf €225 per vier.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Zoek de goedkoopste banden montage in Hijum

Banden wisselen in Hijum

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Hijum is erg belangrijk. De meeste automobilisten doen dit twee keer per jaar. Rond oktober / november rijden we op de winterband en als de zomer nadert kiezen we weer voor de zomerband. Dit zelf doen is een vak apart. Daarnaast vraagt het de nodige ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Hijum heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt er van uitgaan dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hijum.

Wanneer banden vervangen
Een autobedrijf kan je ook vertellen of de profieldiepte niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook wanneer de band uitgedroogd of beschadigd is is het tijd voor nieuwe banden. In de regel is dit na 30.000 kilometer. De levensduur van de banden hangt af van het type auto en jouw rijstijl. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) voor een optimale levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt naar één kant en stuurt licht of juist zwaar. Tevens zie je daarbij een onnatuurlijk brandstofverbruik en te snelle slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit bevordert de wegligging, een lager brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Een auto uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €74,99.

Wanneer banden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? De oplossing is dan vaak dat het tijd is om de banden te laten balanceren. D.m.v. een speciale machine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, verbruik je minder benzine en je banden gaan langer mee. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zit dit meestal inbegrepen.

Banden garages in Hijum

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Hijum? In de onderstaande tabel vind je de gegevens van verschillende bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Friesland). Deze bandenspecialisten ondersteunen je bij repareren, (de)monteren, sipen, balanceren, uitlijnen, trimmen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Middels onze vergelijker check je nabijgelegen montagepartners in Feinsum, Stiens, Minnertsga, Bitgummole en Bitgum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hijum

Goedkope autobanden Hijum

Ben je aan het zoeken naar nieuwe banden voor jouw auto? Je komt er al gauw achter dat het aanbod meer dan divers is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Welke moet ik nu kopen? Dit hangt af van rijstijl, het dagelijkse gebruik, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en kenmerken van de auto zelf. Opmerking: de banden van Europese fabrikanten voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken en modellen verdelen we onder in 3 categorieën:

CategorieSoort autoKm p/jaarRijstijlKostprijs
1. Hoogste klasseZware auto’sVanaf 50.000Pittig194
2. MiddenklasseNormale autoVanaf 25.000Normaal€107
3. BasisLichte auto’sMinder dan 15.000Kalm€67

Online banden webwinkels vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de volgende tabel doorzoek je toonaangevende webshops die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Hijum hebben. Op dit portaal zoek je ook aanvullende info over: Lekke band

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Doorgaans worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Hijum monteren geeft jou extra grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor minimale slijtage en een goede waterafvoer dankzij de brede groeven en sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Sneller accelereren en remmen.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Direct winterbanden wisselen Hijum

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze beschikken over meer profiel en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit zorgt voor een kortere remweg, meer grip en een ideale rijervaring bij gladheid of vorst. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Oostenrijk, Luxemburg, Noorwegen, Italië, Zwitserland, Zweden) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties in de winterse periodes.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Alles wat je moet weten over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een prima oplossing als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden hebben belangrijke voordelen: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en ze geven een heel goede grip. Waar je wel op moet letten is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de investering in nieuwe autobanden in Hijum kopen? In het overzicht hierna vergelijk je de actuele tarieven van de meest verkochte merken. Dit is exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt lees je ook aanvullende info over: Autobanden voor op reis.

MerkSerieAfmetingKenmerkPrijs
Michelinpilot alpin 5225/40 R1892V€118
Continentalwintercontact ts 860 s225/40 R1993V€197
Vredesteincomtrac 2195/75 R16110R€96
Bridgestonet001225/55 R17101W€172
Goodyeareagle f1 asymmetric 3225/55 R1797W€164
Dunlopqualifier180/55 R1773W€126
Pirellicinturato p7235/55 R1799Y€142
Hankookventus s1 evo2 suv k117a255/40 R20101W€204
Kumhoecsta ps91275/40 R19105Y€136
Uniroyalall season expert 2 xl fr235/55 R17103V€119
Nexennblue 4 seas.xl205/60 R1696H€72
Firestoneroadhawk195/55 R1687H€86
Superiaecoblue 4s185/65 R1486H€52
Savatrenta m+s195/75 R16107Q€91
Maxxismecotra me3205/60 R1591V€100
Toyocelsius195/65 R1591H€57
Overzicht met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Leeuwarden).

Welke bandenmaat zoek je?

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar maar liefst 30%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Zodra je de banden wilt verwisselen zijn er belangrijke aspecten die invloed hebben op de beste keuze. De maat van jouw huidige velgen, wat voor weggebruiker je bent en hoeveel geld je wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op alle autobanden (aan de zijkant). Deze getallen en letters combinatie vertelt je welke maat je nodig hebt. Koop je ook nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 195 / 65 R16 – 104S.

 • 195 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 65 is een indicatie voor de bandhoogte, berekend als percentage van bandbreedte (in dit voorbeeld 65%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 16 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier is dat dus 16 inch).
 • 104 duidt het maximale draagvermogen aan. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 900 kilogram.
 • De afsluitende letter (S) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 180 km/u.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ga bij jezelf na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband de meeste maanden veruit de beste keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (+/- 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een interessant alternatief. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom jij graag in de wintersportgebieden? In dat geval is de winterband van oktober/november tot maart/april echt essentieel. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Hijum.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij vorst of sneeuw.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Wat mag het kosten?
Autobanden kan je kopen in drie prijsklassen: Prima, prijs-kwaliteit en topklasse. Welk type past bij jou hangt met name af van het aantal PK’s van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de jaarlijkse kilometrage. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Kumho Tyres of Hankook in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, graag hard optrekt en een flinke motor in je auto hebt. Zit je niet al te veel in de auto en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een zuinige kleine auto (bijvoorbeeld een Opel Karl) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Insa Turbo en Sunitrac.


Uitverkoop en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Michelin of Maxxis zijn niet perse heel goedkoop. Wie slim is houdt acties en aanbiedingen in de gaten van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Hijum bestellen, en ontvang je tot 35% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Hijum: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Probeer gebruikte banden Hijum: tweedehands die goed zijn nagekeken die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Combideal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €165,00 per 12 maanden.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Kijk elk kwartaal even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door ze goed te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Ten derde moet je ervoor zorgen dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Hijum.

Wat kost autobanden wisselen in Hijum?
Door een vakman banden vervangen in Hijum laat je al uitvoeren voor €52,50 voor een complete set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, bekend als wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost dit circa €100. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €52,50 per 6 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Op basis van de bijzondere eigenschappen kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden op het moment dat de band lek raakt. Dan vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een specialist. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor bestelbussen). De voordelen zijn een zeer hoog draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Aandachtspunt: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Controleer voor vakantie de spanning op de banden en de profieldikte. In de praktijk wordt geadviseerd om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Hijum.

Plaats een reactie