Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Bitgummole

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Bitgummole? Op onze autobandenvergelijker bieden wij erkende webwinkels in winter- zomer- en all season banden en lokale garages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Ook bekijk je hier uitgebreide informatie over uitlijnen, balanceren en ontdek je in de keuzehulp welk product aansluit bij jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Zorg ervoor dat je altijd en overal rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Bitgummole incl. balanceren en uitlijnen laat je al doen vanaf €39,99.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor jouw eigen veiligheid is het verstandig om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Nieuwe banden van toonaangevende merken als Toyo scoor je al vanaf €335. Budgetmerken als Bf Goodrich scoor je al vanaf €185 per set.

Nieuwe banden laten monteren?

Zoek de goedkoopste banden montage in Bitgummole

Banden wisselen in Bitgummole

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Bitgummole is belangrijk voor de optimale grip. De meeste mensen laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) gaat de winterband erop en als de zomer nadert rijden we verder op de zomerband. Dit zelf doen is een behoorlijke operatie. Ook vraagt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en materialen. Goedkoop banden wisselen in Bitgummole heeft verschillende voordelen:

 • Er is geen twijfel over dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het kost je amper tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Jouw autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Eventueel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Bitgummole.

Wanneer moet ik wisselen?
Het bandenbedrijf kan je ook vertellen of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook in het geval de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit het geval rond de 32.500 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met het type auto en jouw rijstijl. Check elke maand je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Wanneer auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt onveilig, trekt naar één kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Ook geeft het een ongunstig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Uitlijnen houdt in dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit leidt tot een optimale wegligging, een lager brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een auto laat je al uitvoeren vanaf €74,99.

Balanceren van de autobanden
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Mogelijk is het zo dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Daarbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, ben je duurzamer bezig en neemt de levensduur van de banden toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Lokale banden garages in Bitgummole

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Bitgummole? In de tabel in het volgende blok bekijk je specialisten en bandenwinkels uit de buurt (provincie Friesland). Deze bandenspecialisten zijn opgeleid voor repareren, balanceren, uitlijnen, trimmen, wisselen, sipen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op Autobandenspot.nl vind je plaatselijke montage-specialisten in Bitgum, Wier, Berltsum, Ingelum en Slappeterp.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-bitgummole

Goedkope autobanden Bitgummole

Ga jij een bestelling plaatsen voor een tweede set banden voor je auto? Je zult al snel merken dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn jouw rijgedrag, het aantal afgelegde kilometers, of er met name snelweg kilometers worden gereden en kenmerken van de auto zelf. Belangrijk: de banden van bijna alle Europese merken zijn in de basis gewoon goed, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende producten verdelen we onder in 3 klassen:

ClassificatieAutoKM (jaarlijks)RijgedragPrijs
1. PremiumZware wagensGrootverbruikerEnergiek186
2. MiddenklasseNormale autoDagelijks gebruikGewoon€110
3. InstapKleine auto’s< 15.000Zwaar€60

Bandenshops vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de bijgaande tabel bieden we je betrouwbare internetwinkels die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Bitgummole hebben. Middels onze vergelijker lees je ook nuttige informatie over: Autobanden reinigen

Informatie over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. In de basis worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Bitgummole monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verkleint de kans op slippen, zorgt voor een langere levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer dankzij de lange sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. De beste keuze van april t/m september.
 • Meer stabiliteit en rijcomfort.
 • Zorgt voor een langere levensduur van de band.

Voordelig winterbanden wisselen Bitgummole

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit geeft een kortere remweg, meer grip tijdens het rijden en geeft een veiliger gevoel in de auto bij vorst of sneeuwval. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Zweden, Noorwegen, Frankrijk, Italië, Oostenrijk) zijn winterbanden verplicht.

 • De beste prestatie bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Wanneer rijden op 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en ze geven een heel goede grip. Een belangrijk nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Ideaal als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet aan wintersport doet.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de kosten van nieuwe autobanden in Bitgummole kopen? In de tabel in het volgende blok bekijk je de prijsindicaties van verschillende merken en modellen. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op deze website lees je ook nuttige informatie over: Run-on-flat banden.

MerkTypeGrootteVermogenTarief
Michelinalpin 6195/60 R1689T€102
Continentalallseasoncontact xl175/65 R1588T€76
Vredesteinwintrac pro225/50 R1899V€152
Bridgestonet001225/55 R1695V€117
Goodyeareagle f1 asymmetric 3 suv275/45 R21110W€202
Dunlopgt502180/60 R1775V€231
Pirelliw240 sottozero 2245/35 R2091V€341
Hankookventus prime2 k115195/55 R1687W€85
Kumhops71 xl235/45 R1797Y€74
Uniroyalall season expert 2 xl fr225/50 R1798V€116
Nexenroadian ct8215/60 R16108T€80
Firestonevanhawk215/60 R16103T€109
Superiaecoblue 4s225/60 R1799V€58
Savaeskimo hp 2 xl225/50 R1798V€92
Maxxismt764275/65 R18119Q€159
Toyoopen c.mt por31/11 R15109P€140
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Waadhoeke).

Vind jouw perfecte autoband

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar maar liefst 30%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Zodra je nieuwe banden gaat kopen zijn er meerdere dingen die belangrijk zijn. Denk aan de bandenmaat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je maximaal wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat lees je af op alle autobanden (aan de zijkant). Deze cijfer-letter combinatie geeft weer wat de actuele maat is. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een bandenmaat kan zijn 185 / 75 R16 – 104 R.

 • 185 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 75 geeft de hoogte van de band aan, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier dus 75%.
 • R duidt aan: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 16 biedt inzicht in de velgmaat (hier dus 16 inch).
 • 104 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 900kg.
 • De afsluitende letter (R) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 170 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ga bij jezelf na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een prima keuze. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een uitstekende keuze. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is een winterband tijdens de winterse periodes het meest interessant. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Bitgummole.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook in de winter veel op de weg zit en bij vorst en/of sneeuw.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Wat mag het kosten?
Autobanden kan je vinden in velerlei prijssegmenten: Instap, standaard en het topsegment. Welke groep past bij jou heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, je manier van rijden en het aantal kilometers. Neem een A-merk zoals Continental of Superia in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Ben je niet zoveel onderweg en rijd je vooral kleine afstanden? En heb je een kleine stadsauto (bijvoorbeeld een Nissan Pixo) en doe je het rustig aan in het verkeer? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Evergreen of Powertrac.


Kortingen en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Bridgestone of Firestone zijn niet perse heel goedkoop. Wie slim is koopt uitsluitend aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Zo kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Bitgummole bestellen, en ontvang je tot 50% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Bitgummole: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Bitgummole: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Totaalpakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al vanaf €155,00 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. De garages adviseren om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Wanneer je normaal rijdt kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Achterhaal een paar keer per jaar of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door ze goed te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Als laatste moet je erop letten dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Bitgummole.

Wat kost autobanden wisselen in Bitgummole?
Op korte termijn banden vervangen in Bitgummole laat je al uitvoeren voor €42,50 bij 4 banden (voor een combinatie van velg + band, bekend als wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen hanteren ze tarieven van plus minus €89,95 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Voor de bandenopslag moet je rekenen op €65,00 per seizoen.

Wat zijn runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Dankzij de stuggere wang van de runflats kan je nog 80 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. In die situatie rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een garage. Het authentieke reservewiel of thuiskomertje behoren op deze manier tot het verleden.

Wat is het belang van caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Ze onderscheiden zich door een zeer hoog draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en zijn extra sterk gebouwd. Let op: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning en de status van het profiel. Vakgarages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Bitgummole.

Plaats een reactie