Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Ingelum

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Ingelum? Op deze website kan je aan de slag met populaire leveranciers van nieuwe en goedkope autobanden en gegevens van garages voor een snelle bandenwissel. Daarnaast lees je hier uitgebreide info over de verschillende soorten autobanden en vertelt onze keuzehulp welk product matcht met jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Het is cruciaal dat je elk seizoen met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Ingelum inclusief montage, balanceren en testen is er al vanaf €42,00.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Om ongelukken te voorkomen wordt het aanbevolen om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Gewoon goede banden van populaire merken zoals Goodyear kan je al krijgen vanaf €350. budgetmerken als Compasal bestel je al vanaf €185 per 4.

Voordelig banden wisselen?

Maak afspraak bij banden montage in Ingelum

Banden wisselen in Ingelum

De bandenwissel bij een autobedrijf in Ingelum is belangrijk. De meeste consumenten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Rond oktober / november zetten we de winterband eronder en ronde maand maart kiezen we weer voor de zomerband. Thuis de banden wisselen is een vak apart. Bovendien vraagt het flink wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Ingelum ontneemt veel stress:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en het scheelt een hoop gedoe.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • De banden worden ook gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Eventueel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Ingelum.

Wanneer banden vervangen
Een garage controleert ook of de profieldiepte nog op orde is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook wanneer de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit na 40.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Uitlijnen van de auto
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt onveilig, trekt scheef en stuurt niet zo eenvoudig. Vaak heeft de auto dan ook een onzuinig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Met uitlijnen bedoelen we dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Een auto uitlijnen is al uit te voeren vanaf €82,50.

Wat is banden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Het kan maar zo zijn dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, je bespaart op de brandstofkosten en gaan de banden extra lang mee. Bij een bandenwissel is dit standaard inbegrepen.

Zoek banden garages in Ingelum

Rap en goedkoop banden vervangen in Ingelum? In het overzicht hierna vind je de gegevens van verschillende bandenwinkels uit de buurt (provincie Friesland). Deze bedrijven hebben ervaring met repareren, balanceren, (de)monteren, uitlijnen, trimmen, sipen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op deze website ontdek je nabijgelegen montagepunten in Slappeterp, Menaam, Dronryp, Marsum en Deinum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-ingelum

Goedkope autobanden Ingelum

Zoek jij ook nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het is je misschien al opgevallen dat er een ontzettend grote keuze is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Hieraan ten grondslag liggen rijstijl, het aantal afgelegde kilometers, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Let op: de bandenmerken uit Europa zijn in de basis gewoon goed, ook de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we terugbrengen naar 3 classificaties:

KlasseType autoKM (op jaarbasis)Rij-kenmerkKosten
1. A-merkZware wagensVanaf 50.000Dynamisch183
2. MiddenklasseDoorsnee autoTot 30.000 kmDoorsnee€115
3. VoordeelLichte auto’sWeinig kilometersLog€72

Vergelijk online bandenshops
Snel op internet de producten bestellen? In de onderstaande tabel vergelijk je eenvoudig populaire internetwinkels die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Ingelum hebben. Op Autobandenspot.nl zoek je ook meer informatie over: Band op de juiste spanning

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Standaard is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Ingelum monteren geeft meer grip op het wegdek, geeft een betere wegligging, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een effectieve waterafvoer vanwege de lange sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Met name in de zomer een aanzienlijk kortere remweg.
 • Beperkte geluidsproductie.

Goedkoop winterbanden wisselen Ingelum

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit bevordert de remweg, meer controle over je auto en een betere wegligging bij nat en koud weer. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Luxemburg, Frankrijk) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • In hun element bij vorst of sneeuw.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Extra informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Met name geschikt als je maximaal 15.000 maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden worden steeds populairder: banden wisselen is niet nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Een belangrijk nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Ideaal als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de kosten van nieuwe autobanden in Ingelum kopen? In het overzicht hierna vind je de verwachte prijzen van verscheidene merken en soorten. Hierbij zit niet inbegrepen monteren, uitlijnen en balanceren. Op Autobandenspot.nl zoek je ook nuttige informatie over: Milieuvriendelijke autobanden.

MerkSoortAfmetingPrestatieTarief
Michelinpilot alpin pa4235/35 R1991V€254
Continentalvancontact 4season215/70 R15109S€137
Vredesteinwintrac pro275/35 R19100W€262
Bridgestonet001215/60 R1699H€109
Goodyeareagle sport all-season (ao)255/45 R19104H€295
Dunlopk205130/90 R1667V€185
Pirelliw240 sotto zero215/50 R1795V€104
Hankookventus s1 evo2 k117255/40 R1798Y€139
Kumhops71 xl245/30 R2090Y€150
Uniroyalall season expert 2 xl fr205/55 R1795V€108
Nexennblue 4 season195/50 R1582H€53
Firestonevanhawk2205/65 R16107T€121
Superiaecoblue 4s175/70 R1382T€38
Savaeskimo hp 2225/45 R1791H€81
Maxxismt764235/85 R16120N€142
Toyos954 xl225/45 R1794V€92
Lijst met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Waadhoeke).

Autobanden zoeken en vinden

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar 50%

Keuzehulp: welke banden passen op mijn auto?

Zodra je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er een paar factoren die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan het kiezen van de juiste maat, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat deze investering mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is vermeld op de wang van de je band. De reeks aan cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Krijg jij nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 235 / 75 R15 – 104S.

 • 235 betekent de breedte van de band in mm.
 • 75 staat voor de hoogte van de zijwand, berekend als percentage van bandbreedte (hier is dat dus 75%.
 • De R staat voor Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 15 staat voor de velgmaat (in dit geval 15 inch).
 • 104 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 900kg.
 • De laatste waarde (S) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. staat in ons geval voor een max. snelheid van 180 kilometer per uur.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Bedenk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een prima keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is een een all-season band een betere mogelijkheid. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? In dat geval is de winterband tijdens de winterse periodes zeer aantrekkelijk. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Ingelum.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers in de winter maakt en bij sneeuw en ijzel.
 • De all-season band is een hele goede middenweg en is prima te rijden in zomer en winter.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kun je onderbrengen in allerlei prijscategorieën: Voordeel, prijs-kwaliteit en het topsegment. Welke klasse voor jou geschikt is heeft te maken met het vermogen van de auto, rijgedrag en het aantal kilometers. Ga voor A-merken als Michelin of Hankook als je meer dan 30.000 km maakt, veel op de snelweg zit en een auto met een sterke motor hebt. Rij je weinig en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een boodschappenautootje (denk aan een Nissan Pixo) en rijd je rustig? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Cachland en Star Performer.


Deals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Dunlop of Pirelli zijn de duurste op de markt. Wie wil besparen zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Door goed te kijken kan je extra goedkope autobanden in Ingelum bestellen, en regel je snel 35% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Ingelum: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Ingelum: tweedehands die amper gebruikt zijn met minimale slijtage.
 • Alles-in-1: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al vanaf €147,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. De garages adviseren om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Bij standaard merken moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Controleer regelmatig of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door ze goed te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Ook is het cruciaal dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Ingelum.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Ingelum?
Vakkundig banden vervangen in Ingelum laat je al uitvoeren voor €35,00 per bandenset (waarbij de velgen ook worden verwisseld, bekend als wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt moet je rekenen op zo’n €99,99. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €55,00 per 12 maanden.

Wat zijn runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Dankzij de verstevigde wanden kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. Dan is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een autogarage. Een reservewiel of thuiskomertje kan je dus thuislaten.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De voordelen zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Let op: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning gewijzigd moet worden en de profielkwaliteit. Het algemene advies is om deze iedere zes jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Ingelum.

Plaats een reactie