Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Deinum

Nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Deinum? Op Autobandenspot.nl bieden wij erkende webwinkels in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en adresgegevens waar je je kunt melden voor een bandenwissel. In aanvulling daarop lees je hier nuttige informatie over montage, uitlijnen en balanceren en vind je via de keuzehulp welk product aansluit bij jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Het is cruciaal dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Deinum inclusief montage, balanceren en testen is al mogelijk vanaf €43,50.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor de beste veiligheid bevelen wij aan om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Banden van de betere merken als Firestone koop je al vanaf €330. B-merken als Federal bestel je al vanaf €195 per set.

Voordelig banden wisselen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Deinum

Banden wisselen in Deinum

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Deinum is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste automobilisten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) kiezen we voor de winterband en rond maart / april kiezen we weer voor de zomerband. De banden verwisselen is een tijdrovende klus. Daarnaast vergt het ruimte die niet iedereen heeft en materialen. Goedkoop banden wisselen in Deinum is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je bent er zeker van dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Soms kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Deinum.

Hoe lang gaan banden mee?
Een banden montagebedrijf checkt ook of het profiel op de banden nog voldoet aan de richtlijnen. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 35.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen is met name afhankelijk van de rijstijl en type wegdek. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, trekt iets naar rechts of links en stuurt zwaar. Ook leidt het tot een verhoogd brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een gunstiger brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Uitlijnen van een personenauto kan je bij een garage laten doen vanaf €75,00.

Wat is banden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? In dat geval kan het zijn dat het tijd is om de banden te laten balanceren. D.m.v. een speciale machine plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, rijd je een stuk efficiënter en vergroot dit het rijplezier. Bij een wissel zullen zit dit standaard doen.

Lokale banden garages in Deinum

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Deinum? In de volgende tabel verzamelen wij adressen van bandenwinkels en servicepunten uit de buurt (provincie Friesland). Deze bandenservices zijn gespecialiseerd in wisselen, sipen, (de)monteren, balanceren, uitlijnen, repareren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Via deze website vind je plaatselijke montagebedrijven in Blessum, Boksum, Hilaard, Jellum en Bears.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-deinum

Goedkope autobanden Deinum

Je bent op zoek naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je zult al snel zien dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elke merk heeft andere eigenschappen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dat wordt bepaald door jouw rijgedrag, het dagelijkse gebruik, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en kenmerken van de auto zelf. Advies: producten van EU-merken voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we grofweg indelen in 3 segmenten:

SegmentType autoKilometersRij-kenmerkTarief
1. PremiumSportwagenVanaf 40.000Druk€192
2. MiddenklasseDoorsnee autoRond 30.000Herkenbaar€109
3. GoedkoopsteKleine auto’sKleingebruikerEenvoudig€63

Online banden webwinkels vergelijken
Via internet je aankopen doen? In het onderstaande schema bieden we je professionele webwinkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Deinum hebben. Op deze website lees je ook meer informatie over: Bandenindex

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband geeft de beste prestaties wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. In de basis gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Deinum monteren bevordert de grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minimale slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden dankzij de brede en diepe lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Direct winterbanden wisselen Deinum

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Het gevolg is een korte remweg, verhoogt het gripniveau en biedt veiligheid en stabiliteit tijdens de wintermaanden. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Noorwegen, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Frankrijk) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • De beste prestatie bij vorst of ijzel.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

All season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. De beste keuze als je niet al te veel kilometers maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet aan wintersport doet.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de investering in nieuwe autobanden in Deinum kopen? In het overzicht hierna tref je de standaard prijzen van verschillende merken en modellen. Hierbij zit niet inbegrepen balanceren, monteren en uitlijnen. Op Autobandenspot.nl zoek je ook handige informatie over: Banden balanceren en uitlijnen.

MerkTypeFormaatKenmerkKosten
Michelinpilot alpin 5215/65 R1799H€162
Continentalecocontact 6175/70 R1484T€76
Vredesteinquatrac pro285/40 R21109Y€267
Bridgestoneblizzak295/35 R20101W€267
Goodyearefficientgrip195/65 R1595H€65
Dunlopsport bluresponse215/50 R1795W€114
Pirellipzero225/45 R1794Y€90
Hankookwinter i*pike lt (rw09)195/75 R16107R€90
Kumhops71 xl225/35 R1887Y€89
Uniroyalall season expert 2155/65 R1475T€51
Nexenwinguard sport 2 suv215/60 R1796H€85
Firestonedestinat. wi xl235/65 R17108V€132
Superiaecoblue 4s235/65 R17108V€65
Savaadapto hp185/65 R1588H€64
Maxxisme3195/65 R1591H€88
Toyoproxes cf2 suv235/45 R1995V€134
Overzicht met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Waadhoeke).

Zoek de autoband die bij jou past

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar tot 45%

Keuzehulp: welke band is goed voor mijn wagen?

Als je nieuwe banden gaat kopen zijn er verschillende dingen waar je over na moet denken. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je maximaal wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat staat weergegeven op alle autobanden (aan de zijkant). Deze combinatie van cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Koop je ook nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een voorbeeld van een bandenmaat is 215 / 65 R15 – 104S.

 • 215 staat voor de breedte in millimeters.
 • 65 geeft de hoogte van de band aan, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier is dat dus 65%.
 • De betekenis van R = Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 15 beschrijft de velgmaat (in dit voorbeeld 15 inch).
 • 104 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 900kg.
 • De laatste letter (S) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 180 km/u.

Ben jij een intensieve autorijder?
Bekijk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In het milde klimaat van Nederland zijn standaard zomerbanden vaak veruit de beste keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (rond de 10.000 km) dan is wellicht de all-season band een geschikt type. Rij je veel kilometers en ga je elk jaar op skivakantie? In dat geval is de winterband in het najaar en de winter het meest interessant. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Deinum.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij vorst en/of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kan je vinden in verschillende prijsgroepen: Economy, medium en premium. Welk product jij moet kiezen hangt af van gewicht/vermogen van de auto, de manier waarop je rijdt en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Kies voor een A-merk als Kumho Tyres of Hankook als je meer dan 30.000 km maakt, een pittige rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Zit je niet al te veel in de auto en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Fiat 500) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Westlake & Taurus.


Dagdeals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Vredestein of Superia zijn best kostbaar. De slimme rijder bestelt scherpe aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op die manier kan je heel goedkope autobanden in Deinum bestellen, en krijg je wel 30% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Deinum: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Deinum: tweedehands met lichte gebruikerssporen en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €162,50 per 12 maanden.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Wanneer je normaal rijdt moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Kijk elk kwartaal even of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom vreemde slijtage door een balanceer afspraak te maken en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ook is het cruciaal dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Deinum.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Deinum?
Op locatie banden vervangen in Deinum kost je zo’n €47,50 per set van 4 (voor een combinatie van velg + band, dit noemen we een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost dit circa €82,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €62,50 per 6 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Met gebruikmaking van de versterkte wang kan je nog 80 kilometer doorrijden op het moment dat de band lek raakt. Zo kan jij dus nog naar huis rijden of naar een garage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor bestelbussen). De positieve eigenschappen zijn een zeer hoog draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Tip: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning nog op orde is en de status van het profiel. De ANWB adviseert om elke 6 jaar te wisselen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Deinum.

Plaats een reactie