Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hoogmade

Online autobanden bestellen of moet je jouw banden laten wisselen in Hoogmade? Op Autobandenspot.nl ontdek je toonaangevende aanbieders van goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale autogarages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Daarnaast raadpleeg je hier handige info over montage, uitlijnen en balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Zorg ervoor dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Hoogmade incl. balanceren en uitlijnen kan al voor €41,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor optimale veiligheid bevelen wij aan om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Banden van A-merken als Dunlop zijn al te koop vanaf €320. B-merken als Formula koop je al vanaf €195 voor een hele set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Hoogmade

Banden wisselen in Hoogmade

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Hoogmade is essentieel. De meeste weggebruikers kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Rond oktober / november zetten we de winterband eronder en vanaf het voorjaar kiezen we weer voor de zomerband. Zelf banden verwisselen is best een complexe klus. Ook vergt het flink wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Hoogmade ontneemt veel stress:

 • Je kunt erop vertrouwen dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en nagekeken.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Steeds vaker bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hoogmade.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een autogarage weet ook of de profieldiepte niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook wanneer de band uitgedroogd of beschadigd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. In de regel is dit na 32.500 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en wordt bepaald door de rijstijl en type wegdek. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een langere levensduur.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, trekt naar één kant en stuurt minder gemakkelijk. Je krijgt ook te maken met een te hoog brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen houdt in dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit geeft een veilige wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto kost je ongeveer €89,99.

Autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? De kans bestaat dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo rijd je een stuk veiliger, verbruik je minder benzine en neemt de levensduur van de banden toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel is dit eigenlijk altijd inclusief.

Banden garages in Hoogmade

Vlug en goedkoop banden vervangen in Hoogmade? In het onderstaande schema bieden wij contactgegevens van bandenwinkels en garages uit de buurt (provincie Zuid-Holland). Deze lokale garages zijn opgeleid voor repareren, sipen, balanceren, trimmen, uitlijnen, (de)monteren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Middels onze vergelijker tref je nabijgelegen montagepunten in Kwintsheul, Wateringen, Voorburg, Leidschendam en Rijnsburg.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hoogmade

Goedkope autobanden Hoogmade

Op zoek naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het valt dan al gauw op dat het aanbod meer dan divers is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn jouw rijgedrag, de afstanden die je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en wat voor type auto je rijdt. Belangrijk: de bandenmerken uit Europa zijn van uitstekende kwaliteit, zelfs de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we grofweg indelen in 3 groepen:

CategorieSoort autoKM (op jaarbasis)Rij-kenmerkPrijs
1. Hoogste klasseSnel en/of zwaarVanaf 50.000Driftig199
2. MiddenklasseDoorsnee autoTot 30.000 kmHerkenbaar€114
3. BudgetBoodschappenautoWeinig gebruikLog€74

Online banden webwinkels vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het schema hierna bieden we je populaire online aanbieders die ook leveren en een voordelige bandenservice in Hoogmade hebben. Op onze autobandenvergelijker lees je ook extra informatie over: Oude banden inruilen

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband is ideaal bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Gewoonlijk worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Hoogmade monteren bevordert de grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minimale slijtage en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer door de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Een lager brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Hoogmade

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben diepe gleuven en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dat resulteert in een korte remweg, verhoogt het gripniveau en een ideale rijervaring bij vorst of sneeuw. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Frankrijk, Noorwegen, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij vorst of sneeuw.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Ideaal als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Een belangrijk nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Hoogmade kopen? In de tabel hieronder vind je de geschatte tarieven van verschillende merken en modellen. Hierbij zit niet inbegrepen monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal zoek je ook meer informatie over: Autobanden verwisselen .

MerkSerieAfmetingenPrestatiePrijs
Michelinprimacy 3245/45 R19102Y€215
Continentalsportcontact 6315/30 R22107Y€350
Vredesteinquatrac 5195/55 R1687H€84
Bridgestonebliz. dm v2 mfs285/60 R18116R€189
Goodyearvector 4seasons gen-2205/55 R1691V€90
Dunlopsportmax roadsmart120/70 R1859(W)€190
Pirellidiablo rosso iii180/60 R1775W€155
Hankookw616 xl215/65 R16102T€100
Kumhoes01 kh27 xl215/65 R15100V€81
Uniroyalrain max 3215/75 R16113R€106
Nexenwinguard wt1225/65 R16112R€140
Firestonewinterhawk 2175/70 R1382T€61
Superiaecoblue va205/75 R16113R€75
Savaintense uhp 2245/40 R1998Y€133
Maxxisue168n155/70 R12104N€72
Toyoproxes cf2195/65 R1489H€55
Tabel met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Kaag en Braassem).

Zoek jouw geschikte autoband

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar tot 50%

Keuzehulp: vind in 3 stappen de juiste band

Als je nieuwe banden wilt bestellen zijn er meerdere onderdelen die belangrijk zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt geperst op het rubber van de band. Deze combinatie van cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Krijg jij nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een voorbeeld van een bandenmaat is 195 / 45 R16 – 80W.

 • 195 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 45 is de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier is dat dus 45%.
 • De betekenis van R = Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 16 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hierbij dus 16 inch).
 • 80 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 450kg.
 • De laatste waarde (W) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. betekent snelheden tot 270 km/u.

Wat voor rijgedrag heb je?
Bedenk eerst of je veel rijdt of juist weinig? In ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak veruit de beste keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is een een all-season band een betere mogelijkheid. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en ga je elk jaar op skivakantie? Een winterband rijden is dan in het najaar en de winter aan te raden. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Hoogmade.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers in de winter maakt en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Tarieven
Autobanden kan je vinden in drie prijscategorieën: Goedkoopste, uitstekend en topklasse. Welke groep aan te raden is voor jou is met name afhankelijk van het gewicht van de auto, rijgedrag en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Continental of Pirelli als je veel kilometers maakt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een groot vermogen hebt. Rij je weinig en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een klein en zuinig autootje (bijv. een Opel Karl) en houd je er een rustige rijstijl op na? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Voyager en Runderneuert Kingmeiler.


Uitverkoop en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Michelin of Maxxis zijn de duurste op de markt. De slimme rijder profiteert van acties en aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Hierdoor kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Hoogmade bestellen, en ontvang je tot 45% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Hoogmade: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Gebruikte banden Hoogmade: tweedehands die goed zijn nagekeken die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1-pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €162,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Moet ik mijn banden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Controleer regelmatig of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom vreemde slijtage door de banden te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Ook moet je ervoor zorgen dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Hoogmade.

Wat kost autobanden wisselen in Hoogmade?
Bij een garage banden vervangen in Hoogmade laat je al uitvoeren voor €32,50 per bandenset (waarbij de velgen ook worden verwisseld, oftewel een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen kost dit circa €94,95. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €54,00 per seizoen.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Dankzij de versterkte wang kan je nog 80 kilometer doorrijden als je onverhoopt lek rijdt. Op die manier vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een garage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Ze onderscheiden zich door de aantrekkelijk draagcapaciteit, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder vervorming. Let op: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Ga je op vakantie? Check dan de spanning en de profieldiepte. Garagehouders adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Hoogmade.

Plaats een reactie