Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Roden

Nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Roden? Op deze website vind je onder andere gerenommeerde shops gespecialiseerd in goedkope autobanden en lokale servicepunten die jou kunnen helpen met een bandenwissel. In aanvulling daarop bekijk je hier handige informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product strookt met jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Roden incl. balanceren en uitlijnen laat je al doen vanaf €44,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen is het verstandig om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Gewoon goede banden van de beste merken zoals Pirelli kosten ongeveer €320. B-merken als Windforce kosten ongeveer €180 per vier.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Roden

Banden wisselen in Roden

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Roden is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste autorijders kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Vanaf oktober of november zetten we de winterband eronder en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) laten we de zomerband monteren. Dit zelf doen is niet eenvoudig. Daarnaast vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Roden heeft verschillende voordelen:

 • Je weet zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Jouw banden worden direct gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Soms kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Roden.

Wat is de levensduur van banden?
Een garage kan je ook vertellen of het profiel op de banden niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook als de garage ziet dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 37.500 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen is met name afhankelijk van kwaliteit van de band en rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Wanneer auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt oncomfortabel, trekt naar één kant en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Doorgaans zien we dan ook een verhoogd brandstofverbruik en abnormale slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit leidt tot een optimale wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een wagen kost om en nabij de €87,50.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Heb je last van een trillende auto? Wellicht is het dan zo dat je de banden moet laten balanceren. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Dit voorkomt een instabiele wegligging, verbruik je minder benzine en je banden gaan langer mee. Bij een nieuwe set banden (wissel) zullen zit dit standaard doen.

Overzicht met banden garages in Roden

Rap en voordelig banden vervangen in Roden? In de tabel in het volgende blok verzamelen wij autogarages en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Drenthe). Deze autogarages hebben ervaring met repareren, (de)monteren, wisselen, trimmen, balanceren, uitlijnen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker vind je regionale montagepunten in Zwagerbosch, Kollumerzwaag, Triemen, Veenklooster en Westergeest.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-roden

Goedkope autobanden Roden

Op zoek naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je merkt al snel het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit hangt vooral af van rijstijl, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en of je een zware of lichte auto hebt. Hoe dan ook: producten van EU-merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De banden kunnen we uiteenzetten in 3 groepen:

CategorieType autoKilometrageRijgedragPrijzen
1. KwaliteitGroot vermogenVanaf 40.000Druk197
2. StandaardGemiddelde autoRond 30.000Gewoon€119
3. BudgetBoodschappenauto< 15.000Log€69

Bandenleveranciers vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het onderstaande schema vergelijk je eenvoudig toonaangevende online leveranciers die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Roden hebben. Middels onze vergelijker lees je ook handige informatie over: Banden voor de motor

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Doorgaans laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Roden monteren zorgt voor meer grip, betere acceleratie, geeft minder geluidsproductie en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek vanwege de brede groeven en sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Veel kortere remweg.
 • Een vermindering in het brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Roden

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dat resulteert in een korte remweg, meer grip en een optimale wegligging in de winterse periodes. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Luxemburg, Italië, Frankrijk) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Praktische informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. De beste keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: banden wisselen is niet nodig en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Waar je wel op moet letten is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Geschikt als je maximaal 15.000 maakt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Benieuwd naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Roden kopen? In het onderstaande schema vind je de geschatte tarieven van verschillende merken en modellen. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website zoek je ook meer informatie over: Bandenindex.

MerkSoortAfmetingenPrestatiePrijs
Michelinprimacy 4245/45 R1799W€142
Continentalwintercontact ts 860 s295/40 R21111V€266
Vredesteincomtrac 2 all season205/70 R15106R€113
Bridgestonepotenza245/50 R18100W€130
Goodyeareagle f1 asymmetric 5225/40 R1892Y€94
Dunlopsp winter sport 3d235/50 R1999H€191
Pirellip-zero (pz4)275/50 R20113W€141
Hankookdw045/8 R1283P€91
Kumhowp51225/60 R1799H€94
Uniroyalrainexpert175/65 R1482H€61
Nexenn blue hd + xl225/55 R1699H€87
Firestonedestination225/70 R16103H€143
Superiaecoblue va195/60 R1699H€69
Savaadapto hp185/65 R1486H€70
Maxxism6011f www0/90 R1674H€114
Toyoopen country m/t265/75 R16119P€141
Schema met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Noordenveld).

Zoek de autoband die bij jou past

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar 35%

Keuzehulp: welke banden passen op mijn auto?

Zodra je nieuwe banden gaat kopen zijn er diverse specificaties die van belang zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je budget is.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt geperst op de wang van de je band. De reeks aan cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Ga je ook voor een nieuwe velg? Let er dan op dat de maat dan verandert. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 255 / 45 R20 – 105W.

 • 255 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 45 is een indicatie voor de bandhoogte, in een percentage van de breedte van de band (in ons voorbeeld 45%.
 • De R betekent Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 20 beschrijft de velgmaat (hier is dat dus 20 inch).
 • 105 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 925kg.
 • De laatste waarde (W) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. is een snelheidsindicator van maximaal 270 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Bekijk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? In ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans de beste optie. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band een geschikt type. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is de winterband in het najaar en de winter een onmisbare keuze. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Roden.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij echt winterse omstandigheden.
 • De vier seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Tarieven
Autobanden kan je vinden in 3 prijscategorieën: Prima, medium en topklasse. Welke categorie past bij jou heeft te maken met de inhoud van de motor, rijstijl en de afstanden die je rijdt. Neem een A-merk zoals Kumho Tyres of Pirelli als je veel kilometers maakt, een pittige rijstijl hebt en een auto met veel PK’s hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een licht autootje (denk aan een Suzuki Celerio) en doe je het rustig aan in het verkeer? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Atlas of Starco.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Bridgestone of Hankook zijn best kostbaar. Wie wil besparen koopt uitsluitend aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Roden bestellen, soms met wel 30% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Roden: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Probeer gebruikte banden Roden: tweedehands die amper gebruikt zijn met minimale slijtage.
 • Totaalpakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €150,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ten derde is het belangrijk dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Roden.

Wat kost autobanden wisselen in Roden?
Professioneel banden vervangen in Roden laat je al uitvoeren voor €37,50 voor een complete set (bij band reeds op de velg, dit is een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd betaal je al snel €95. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €62,50 per kalenderjaar.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Middels de versterkte wang (zijkant) kan je nog circa 80 kilometer afleggen als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zo is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een specialist. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje is niet meer nodig.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De voordelen zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), minder rolweerstand door een hogere spanning en sterker ontwikkeld. Aandachtspunt: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Controleer voor vakantie of de spanning nog op orde is en en de diepte van het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Roden.

Plaats een reactie