Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Lathum

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Lathum? Op onze autobandenvergelijker vind je onder andere erkende online verkooppunten van winter- zomer- en all season banden en gegevens van garages voor een snelle bandenwissel. Tenslotte vind je hier praktische informatie over de verschillende type banden die er zijn en vind je via de keuzehulp welk product matcht met jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Let er op dat je in winter, lente, zomer en herfst de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Lathum inclusief montage, balanceren en testen kan al worden uitgevoerd vanaf €44,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid wordt geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Nieuwe banden van populaire merken zoals Michelin zijn al te koop vanaf €330. B-merken als Barum koop je al vanaf €230 per set.

Voordelig banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Lathum

Banden wisselen in Lathum

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Lathum is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste mensen doen dit twee keer per jaar. Vanaf oktober of november zetten we de winterband eronder en ronde maand maart nemen we weer de zomerband. Dit zelf verwisselen is een precies werkje. Daarnaast vraagt dit om flink wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Lathum ontneemt veel stress:

 • Je kunt erop vertrouwen dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • De banden worden direct gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Eventueel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Lathum.

Wat is de levensduur van banden?
Een autobedrijf weet ook of het profiel nog in orde is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als de band beschadigd of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na circa 32.500 kilometer. De slijtage van de banden wordt bepaald door het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt niet erg licht. Je krijgt ook te maken met een onnatuurlijk brandstofverbruik en abnormale slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een lager brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen kan al vanaf €69,99.

Wanneer banden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? Grote kans dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Daarbij worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, rijd je een stuk efficiënter en je banden gaan langer mee. Bij een nieuwe set banden (wissel) zit dit meestal inbegrepen.

Vind lokale banden garages in Lathum

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Lathum? In de tabel hieronder vind je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages in jouw omgeving (provincie Gelderland). Deze bandenspecialisten hebben ervaring met wisselen, repareren, uitlijnen, sipen, (de)monteren, trimmen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op deze website ontdek je plaatselijke montage-garages in Giesbeek, Angerlo, Tonden, Leuvenheim en Hall.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-lathum

Goedkope autobanden Lathum

Wil jij overgaan tot de aanschaf van extra banden voor de winter/zomer? Je merkt al snel het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit heeft te maken met de manier waarop je rijdt, de jaarlijkse kilometrage, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het vermogen van de auto. Belangrijk: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan aan alle normen, zelfs de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we uiteenzetten in 3 niveau’s:

KlasseAutoKM (jaarlijks)WegliggingPrijs
1. KwaliteitSnel en/of zwaarGrootverbruikerDynamisch195
2. GoedGemiddelde autoTot 30.000 kmHerkenbaar€110
3. BudgetKleine autootjes< 15.000Voorspelbaar€72

De beste aanbieders vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de onderstaande tabel bekijk en vergelijk je landelijke online winkels die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Lathum hebben. Middels onze vergelijker lees je ook meer informatie over: Autoverzekering

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband biedt de beste prestaties wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. In de regel is dit vanaf de periode rond maart / april. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Lathum monteren geeft jou extra grip, geeft een betere wegligging, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de brede sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Goedkoop winterbanden wisselen Lathum

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit verbetert de remweg, meer grip en een veilige rijervaring bij sneeuw of ijzel. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Italië, Luxemburg, Frankrijk) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Biedt de beste performance bij nat en koud weer.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Informatie en voordelen van all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Ideaal als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt het hele jaar voldoende grip. Een vaak genoemd nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Geschikt als je niet heel veel rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de kosten van nieuwe autobanden in Lathum kopen? In de volgende tabel tref je de actuele tarieven van verschillende merken en modellen. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Middels onze vergelijker lees je ook meer informatie over: Oude banden inruilen.

MerkSoortAfmetingVermogenPrijs
Michelinpilot alpin pa4235/40 R1996W€329
Continentalcontiwintercontact ts 810s225/40 R1892V€134
Vredesteinwintrac pro245/45 R18100V€136
Bridgestoneblizzak235/65 R16115R€133
Goodyearwrangler hp all weather245/70 R16107H€110
Dunlopsport bluresponse205/55 R1795V€104
Pirelliw210 s2 xl205/55 R1795H€112
Hankookvantra lt ra18225/70 R15112S€126
Kumhowp71 xl205/50 R1793H€80
Uniroyalrainexpert 3185/60 R1584T€61
Nexenn fera su1 xl225/45 R1693W€119
Firestonedestination winter xl235/60 R18107H€110
Superiabluewin235/55 R19105H€67
Savaadapto hp185/65 R1588H€64
Maxxisma-sas225/75 R16104H€99
Toyocelsius195/60 R1588H€66
Schema met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Zevenaar).

Vind jouw perfecte autoband

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar maar liefst 45%

Keuzehulp: vind in 3 stappen de juiste band

Wanneer je nieuwe banden gaat kopen zijn er meerdere zaken waar je rekening mee moet houden. Denk aan het kiezen van de juiste maat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en natuurlijk het budget.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat is vermeld op de flank van de band. De reeks aan cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Neem je nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een voorbeeld van een bandenmaat is 165 / 80 R14 – 97Q.

 • 165 staat voor de breedte in millimeters.
 • 80 staat voor de hoogte van de band, als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 80%.
 • De betekenis van R = Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 14 geeft de velgmaat weer (in ons voorbeeld 14 inch).
 • 97 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 730kg.
 • De laatste letter (Q) geeft de maximumsnelheid van de band weer. is een snelheidsindicator van maximaal 160 km/u.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Bekijk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? Met ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden een efficiënte manier van rijden. Als jij een beperkte gebruiker bent (+/- 15.000 km) dan is een een all-season band een zuinigere optie. Zit je echter dagelijks veel op de weg en ga je graag op wintersport? In dat geval is de winterband in het najaar en de winter echt essentieel. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Lathum.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je elke winter veel gaat rijden en bij vorst of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Goedkope of dure banden?
Autobanden zijn er in 3 prijssegmenten: Prima, medium en de a-merken. Welk product voor jou geschikt is heeft te maken met de trekkracht van de auto, rijstijl het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Koop een A-merk als o.a. Bridgestone of Sava op het moment dat je veel rijdt, veel op de snelweg zit en een auto met veel PK’s hebt. Ben je niet zoveel onderweg en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een licht autootje (neem een Suzuki Celerio) en rijd je niet al te hard? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Yokohama & Premiorri.


Dagdeals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Dunlop of Firestone hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wat verder kijkt houdt acties en aanbiedingen in de gaten van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zo kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Lathum bestellen, en regel je snel 25% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Lathum: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Gebruikte banden Lathum: tweedehands artikelen van prima kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • Compleet pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor €147,50 per jaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Bij een normale rijstijl kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Controleer regelmatig of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze goed te balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ook is het voor de levensduur essentieel dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Lathum.

Wat kost autobanden wisselen in Lathum?
Banden vervangen in Lathum laat je al uitvoeren voor €50,00 per set van 4 (bij band reeds op de velg, we noemen dit een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd betaal je al snel €95. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €55,00 per half jaar.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Middels de unieke samenstelling kan je nog 80 kilometer doorrijden als de lucht uit je band is. Dan is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een vakgarage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelauto). Wat dit type onderscheidt is dat ze meer kilo’s kunnen dragen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en in de basis sterker uitgevoerd. Aandachtspunt: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning en en natuurlijk het profiel. Autogarages adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Lathum.

Plaats een reactie