Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Triemen

Online autobanden bestellen of moet je jouw banden laten wisselen in Triemen? Op Autobandenspot.nl communiceren wij populaire leveranciers van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en servicepunten voor een snelle bandenwissel. Tenslotte lees je hier nuttige informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product geschikt is voor jouw auto.

  • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
  • Belangrijk aandachtspunt is dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
  • Een bandenservice op locatie in Triemen inclusief demonteren, monteren en balanceren is er al vanaf €41,00.
  • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen adviseren wij om je banden te vervangen bij 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
  • Banden van de beste merken zoals Pirelli kosten ongeveer €310. Budgetmerken als Firemax kan je al krijgen vanaf €195 per vier.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Triemen

Banden wisselen in Triemen

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Triemen is erg belangrijk. De meeste autorijders kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) rijden we op de winterband en ronde maand maart nemen we weer de zomerband. Op eigen houtje wisselen is best een complexe klus. Daarnaast vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Triemen ontneemt veel stress:

  • Er is geen twijfel over dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
  • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
  • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
  • De autobanden worden tevens gebalanceerd en gecheckt.
  • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
  • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
  • Eventueel kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Triemen.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een banden montagebedrijf kan je ook vertellen of de profieldiepte nog voldoende is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook op het moment dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na 50.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen heeft te maken met kwaliteit van de band en rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Wanneer auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt naar 1 kant en stuurt niet erg licht. Ook leidt het tot een onnatuurlijk brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. De kern van uitlijnen is dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit verbetert de wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Een personenauto uitlijnen laat je al uitvoeren vanaf €77,50.

Wanneer autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? Het kan maar zo zijn dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Met een balanceermachine wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, het rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Lokale banden garages in Triemen

Vlug en goedkoop banden vervangen in Triemen? In het overzicht hierna vind je specialisten en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Friesland). Deze garages ondersteunen je bij (de)monteren, balanceren, repareren, uitlijnen, sipen, wisselen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op Autobandenspot.nl vergelijk je ook andere montage-experts in Veenklooster, Westergeest, Oudwoude, Kollumerpomp en Augsbuurt.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-triemen

Goedkope autobanden Triemen

Zoek jij ook nieuwe banden voor jouw auto? Het is geen geheim dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Hieraan ten grondslag liggen de rijstijlen, de jaarlijkse kilometrage, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en kenmerken van de auto zelf. Let op: producten van EU-merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De banden kunnen we uiteenzetten in 3 classificaties:

KlasseSoort autoKM (op jaarbasis)Rij-kenmerkPrijzen
1. TopklasseZware auto’sVeel kilometersDynamisch€181
2. StandaardDoorsnee autoGemiddeldDoorsnee€119
3. BasisStadsautootje< 15.000Beheerst€78

Vergelijk banden webshops
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de tabel hieronder vergelijk je eenvoudig professionele webwinkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Triemen hebben. Op deze website lees je ook aanvullende info over: Maximale snelheid en draagcapaciteit

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband is geschikt bij temperaturen boven de 7 graden celcius. In de basis worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Triemen monteren zorgt voor meer grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor een langere levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer vanwege de brede en diepe lengtegroeven.

  • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
  • Betere tractie en een beter remvermogen.
  • Zorgt voor minder slijtage.

Goedkoop winterbanden wisselen Triemen

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben diepe gleuven en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dat resulteert in een korte remweg, directer contact met de weg en een stabiele wegligging bij nat en koud weer. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Italië, Noorwegen, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

  • De beste keuze in het najaar en in de winter.
  • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
  • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Alles wat je moet weten over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door kunt gebruiken. De beste keuze als je niet heel veel rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een belangrijk nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

  • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
  • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
  • Ideaal als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Triemen kopen? In het overzicht hierna bekijk je de tariefindicaties van verscheidene merken en soorten. Prijzen zijn exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal lees je ook handige informatie over: Banden in de winter.

MerkTypeAfmetingenVermogenKosten
Michelinpilot sport 4s275/35 R20102Y€263
Continentalvancontact285/55 R16126N€269
Vredesteincomtrac ice235/65 R16115R€168
Bridgestonebattlax sport touring t30 r evo160/60 R1769ZR€123
Goodyeareagle f1 asymmetric 3 suv 4×4295/35 R21107Y€186
Dunlopgrandtrek st 20215/60 R1796H€128
Pirelliscorpion verde all season255/55 R19111V€135
Hankookwinter icept evo2 w320235/60 R16100H€102
Kumhowp51175/50 R1575H€55
Uniroyalrainexpert 3165/70 R1379T€47
Nexenn fera ru1 xl275/35 R20102Y€132
Firestonehp225/60 R1799V€156
Superiaecoblue215/40 R1787W€49
Savaeskimo s3+175/70 R1382T€56
Maxxism-las all season185/80 R14102R€87
Toyoproxes cf2 suv215/70 R1598H€77
Tabel met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Noardeast-Fryslân).

Zoek jouw bandenmaat

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar zo’n 25%

Keuzehulp: welke banden horen op mijn auto?

Vanaf het moment dat je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er veel onderwerpen die relevant zijn. De maat van jouw huidige velgen, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat het allemaal mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat lees je af op de wang van de autoband. Deze speciale code laat zien welke maat je hebt. Krijg jij nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 255 / 45 R20 – 105T.

  • 255 geef weer hoe breed de band is (in mm).
  • 45 geeft de hoogte van de band aan, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit geval 45%.
  • De R staat voor Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
  • 20 geeft de velgmaat weer (hierbij dus 20 inch).
  • 105 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In dit geval een max. belasting van 925 kilogram.
  • De afsluitende letter (T) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 190 kilometer per uur.

Ben jij een intensieve autorijder?
Denk na over de vraag of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een efficiënte manier van rijden. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een zuinigere optie. Rij je veel kilometers en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is een winterband tijdens de winterse periodes aan te raden. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Triemen.

  • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
  • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je elke winter veel gaat rijden en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
  • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en is prima te rijden in zomer en winter.

Dure of goedkope banden?
Autobanden zijn beschikbaar in 3 prijsgroepen: Goedkoopste, middenklassen en de hoogste klasse. Welk product je moet kiezen is met name afhankelijk van de inhoud van je auto, rijgedrag en het aantal afgelegde kilometers. Kies voor een A-merk als Bridgestone of Sava als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel buiten de stad rijdt en een auto met veel PK’s hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een zuinige kleine auto (bijv. een Chevrolet Spark) en rijd je rustig? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Gislaved en Zeetex.


Deals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Goodyear of Toyo zijn in de basis best duur. De slimme consument bestelt scherpe aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op die manier kan je hele goedkope autobanden in Triemen bestellen, en ontvang je tot 20% korting.

  • Profiteer van de autobanden outlet in Triemen: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
  • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Triemen: tweedehands die goed zijn nagekeken met minimale slijtage.
  • Alles-in-1: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €145,00 op jaarbasis.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Onder normale omstandigheden moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Kijk elk kwartaal even of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor de juiste band-balans en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Verder is het belangrijk dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Triemen.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Triemen?
Op korte termijn banden vervangen in Triemen kost je zo’n €47,50 per bandenset (de band inclusief velg wordt gewisseld, oftewel een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost het je al gauw €94,95. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €62,50 per 6 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Op basis van de bijzondere eigenschappen is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de lucht uit je band is. Zo vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een vakgarage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Wat zijn caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelwagen). Ze onderscheiden zich door een extra draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder vervorming. Aandachtspunt: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning van de banden en de profieldiepte. Vakgarages adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Triemen.

Plaats een reactie