Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Amstelhoek

Nieuwe autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Amstelhoek? Op www.autobandenspot.nl vind je onder andere populaire webshops in goedkope autobanden en lokale servicepunten gespecialiseerd in bandenwissel. In aanvulling daarop raadpleeg je hier nuttige info over montage, uitlijnen en balanceren en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product rijmt met jouw auto.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Let er op dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Amstelhoek incl. balanceren en uitlijnen is er al vanaf €39,95.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Om ongelukken te voorkomen is het verstandig om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Nieuwe banden van de betere merken als Pirelli koop je al vanaf €305. B-merken als Habilead bestel je al vanaf €195 per set.

Voordelig banden wisselen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Amstelhoek

Banden wisselen in Amstelhoek

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Amstelhoek is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste autorijders laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Vanaf oktober of november gaat de winterband erop en vanaf het voorjaar rijden we verder op de zomerband. De banden verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Ook vergt het behoorlijk wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Amstelhoek heeft verschillende voordelen:

 • Er is geen twijfel over dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Jouw autobanden worden direct gebalanceerd en gecheckt.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Eventueel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Amstelhoek.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een bandenspecialist controleert ook of het profiel op de banden nog volstaat. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook als de garage ziet dat de band beschadigd of uitgedroogd is dien je nieuwe banden te nemen. Vaak is dit het geval rond de 45.000 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt onveilig, trekt scheef en stuurt licht of juist zwaar. Je krijgt ook te maken met een onzuinig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een scherp brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Een personenauto uitlijnen kan al vanaf €80,00.

Banden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? De kans bestaat dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Aan de hand van een wielanalyse worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, je bespaart op de brandstofkosten en neemt het rijgenot flink toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) zit dit bij de prijs in.

Vind lokale banden garages in Amstelhoek

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Amstelhoek? In de tabel in het volgende blok verzamelen wij garages en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Utrecht). Deze montagebedrijven verlenen diensten zoals wisselen, repareren, balanceren, sipen, trimmen, (de)monteren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Via deze website vind je tevens montage-garages in de Hoef, De Kwakel, Naarden, Bussum en Muiderberg.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-amstelhoek

Goedkope autobanden Amstelhoek

Je bent op zoek naar een set andere banden voor je wagen? Je komt er al gauw achter dat er een enorm aanbod is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit hangt vooral af van de manier waarop je rijdt, de gebruiksintensiteit, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Hoe dan ook: banden van Europese makelaardij voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De banden zijn te verdelen in 3 classificaties:

SegmentAutoKm p/jaarRijstijlPrijs
1. A-segmentZware wagensVanaf 40.000Dynamisch€184
2. PopulairDoorsnee autoCirca 25.000Herkenbaar€116
3. EconomyKleine stadsautoBeperkt gebruikSimpel €73

Bandenleveranciers vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het schema hierna check en vergelijk je populaire webshops die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Amstelhoek hebben. Op Autobandenspot.nl ontdek je ook extra informatie over: Autobanden voor op reis

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband rijd je wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. In de basis is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Amstelhoek monteren bevordert de grip, verkleint de kans op slippen, geeft minder slijtage in de zomer en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden met behulp van de brede lengtegroeven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Geeft minder geluidsproductie.

Goedkoop winterbanden wisselen Amstelhoek

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze beschikken over meer profiel en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit bevordert de remweg, meer controle over je auto en geeft een veiliger gevoel in de auto bij gladheid of sneeuw. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Zweden) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties vanaf eind oktober tot begin april.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Extra informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. De beste keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Een uitstekende keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Amstelhoek kopen? In de tabel in het volgende blok bekijk je de doorsnee prijzen van de meest verkochte merken. Let op: dit zijn kosten exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal check je ook meer informatie over: Voordeligste autobanden.

MerkSoortAfmetingKenmerkKosten
Michelinprimacy 3195/50 R1688V€116
Continentalkks10250/90 R1743B€47
Vredesteincomtrac 2 winter215/75 R16116R€117
Bridgestoneturanza205/50 R1793V€106
Goodyearefficientgrip cargo235/65 R16115R€136
Dunlopsportsmart ii max120/70 R1758W€108
Pirellicinturato p7 blue205/55 R1691V€69
Hankookwinter icept rs2 w452185/70 R1488T€63
Kumhosolus ha 31 xl205/60 R1696V€101
Uniroyalrainexpert 3 suv fr xl235/60 R18107V€118
Nexenroadhtxrh5275/60 R20115S€175
Firestoneroadhawk195/65 R1591H€53
Superiaecoblue265/50 R20111W€73
Savatrenta ms225/70 R15112R€102
Maxxisfuoristrada285/45 R19107V€208
Toyos954265/30 R2094W€199
Figuur met kosten van een nieuwe set banden (gemeente De Ronde Venen).

Zoek jouw geschikte autoband

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar wel 25%

Keuzehulp: vind de band die past bij jouw rijstijl

Zodra je de banden wilt verwisselen zijn er een paar aspecten waar je rekening mee moet houden. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat het allemaal mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat lees je af op de zijkant van je huidige autobanden. Deze combinatie van cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Ga je op een andere velg rijden? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 165 / 55 R14 – 72H.

 • 165 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 55 staat voor de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hier dus 55%.
 • De R houdt in: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 14 staat voor de velgmaat (hier is dat dus 14 inch).
 • 72 duidt het maximale draagvermogen aan. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 355kg.
 • De afsluitende waarde (H) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). correspondeert met een max. snelheid van 210 km/h.

Worden de banden intensief gebruikt?
Bekijk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door de juiste keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (+/- 15.000 km) dan is een een all-season band een betere mogelijkheid. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is een winterband tijdens de winterse periodes echt essentieel. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Amstelhoek.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers rijdt (in de winter) en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Budget bepalen
Autobanden kunnen we onderverdelen in velerlei prijscategorieën: Koopjes, medium en A-segment. Welke categorie voor jou ideaal is heeft te maken met hoeveel power je auto heeft, je manier van rijden en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Kies voor een A-merk als Goodyear of Sava als je elk jaar grote afstanden aflegt, graag hard optrekt en een auto met een groot vermogen hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een zuinige kleine auto (denk aan een Nissan Pixo) en rijd je rustig? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Gerutti en Taurus.


Acties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Vredestein of Nexen zijn in de basis best duur. Wie wat verder kijkt koopt uitsluitend aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je dikwijls goedkope autobanden in Amstelhoek bestellen, en regel je snel 35% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Amstelhoek: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Amstelhoek: tweedehands artikelen van prima kwaliteit en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1-pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor €152,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Bij normaal rijgedrag hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Achterbanden een stuk langer.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Zoek maandelijks uit of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door ze te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ook is het cruciaal dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Amstelhoek.

Hoe duur is autobanden wisselen in Amstelhoek?
Vakkundig banden vervangen in Amstelhoek laat je al uitvoeren voor €50,00 per set van 4 (bij band reeds op de velg, oftewel een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt moet jij uitgaan van +/- €95. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €54,00 per 6 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door middel van de speciale constructie kan je nog 80 kilometer doorrijden als je onverhoopt lek rijdt. Op die manier rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelwagen). Ze onderscheiden zich door een zeer hoog draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en sterker ontwikkeld. Tip: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Ga je op vakantie? Check dan de bandenspanning en en de diepte van het profiel. Wij raden aan om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Amstelhoek.

Plaats een reactie