Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice de Hoef

Nieuwe autobanden bestellen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in de Hoef? Op dit portaal vind je de beste aanbieders van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en servicepunten waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Daarnaast bieden wij praktische informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en leert onze keuzehulp welk product matcht met jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je alle maanden van het jaar de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in de Hoef inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen is er al vanaf €43,50.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen wordt vaak aangeraden om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Degelijke banden van de betere merken als Kumho Tyres koop je al vanaf €300. B-merken als Briway koop je al vanaf €215 per 4.

Nieuwe banden laten monteren?

Vergelijk services voor snelle banden montage in de Hoef

Banden wisselen in de Hoef

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in de Hoef is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste auto-eigenaren laten het twee keer per jaar vervangen. Als de winter nadert kiezen we voor de winterband en ronde maand maart gaat de zomerband erop. Dit zelf doen is een behoorlijke operatie. Tevens vraagt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en materialen. Goedkoop banden wisselen in de Hoef heeft verschillende voordelen:

 • Je bent er zeker van dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Steeds vaker is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in de Hoef.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een autobedrijf analyseert ook of het profiel op de autoband niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook zodra de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 45.000 kilometer. De levensduur van de banden hangt met name af van de rijstijl en type wegdek. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een langere levensduur.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt onveilig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt opvallend licht of zwaar. Ook geeft het onnodig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen houdt in dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een verantwoord brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto kost om en nabij de €74,99.

Wat is banden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Mogelijk is het zo dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Hierbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en vergroot dit het rijplezier. Bij een wissel zullen zit dit standaard doen.

Banden garages in de Hoef

Direct en goedkoop banden vervangen in de Hoef? In het overzicht hierna bekijk je garages en bandenwinkels uit de buurt (provincie Utrecht). Deze lokale garages zijn gespecialiseerd in repareren, trimmen, uitlijnen, balanceren, sipen, (de)monteren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Middels onze vergelijker check je regionale montage-experts in De Kwakel, Naarden, Bussum, Muiderberg en Muiden.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-de-hoef

Goedkope autobanden de Hoef

Ga jij een bestelling plaatsen voor nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je ontdekt al snel dat het (online) aanbod gigantisch is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit hangt af van rijstijl (rustig of dynamisch), het dagelijkse gebruik, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Belangrijk: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan strenge eisen, zelfs de goedkoopste banden. De autobanden splitsen we uit in 3 groepen:

SegmentSoort autoKM (jaarlijks)Rij-kenmerkPrijs
1. TopklasseGroot vermogen50.000+ Energiek197
2. GoedNormale autoCirca 25.000Gemiddeld€109
3. BasisKleine stadsautoKleingebruikerBeheerst€64

Vergelijk online bandenshops
Snel op internet de producten bestellen? In de volgende tabel bekijk en vergelijk je populaire internetwinkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in de Hoef hebben. Op deze website tref je ook meer informatie over: Verzekering voor de auto

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij temperaturen vanaf 7 graden. Meestal is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in de Hoef monteren geeft optimale grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, geeft minder geluidsproductie en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer vanwege de brede groeven en sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Veel meer grip bij hogere temperaturen.
 • Een vermindering in het brandstofverbruik.

Winterbanden laten wisselen de Hoef

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dat resulteert in een korte remweg, meer grip tijdens het rijden en geeft een veiliger gevoel in de auto tijdens de wintermaanden. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Italië, Zweden, Frankrijk, Zwitserland) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • In hun element bij winterse omstandigheden.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Alles wat je moet weten over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Perfect als je maximaal 15.000 maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Een vaak genoemd nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Perfect als je niet zoveel kilometer rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Benieuwd naar de geschatte prijs van nieuwe autobanden in de Hoef kopen? In het onderstaande schema bekijk je de actuele tarieven van de meest verkochte merken. Dit is exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website zoek je ook extra informatie over: Autobanden inruilen.

MerkSoortFormaatVermogenKosten
Michelinprimacy 3245/45 R18100W€158
Continentalkks10275/90 R1747J€54
Vredesteincomtrac 2 winter195/75 R16107R€87
Bridgestoneturanza205/45 R1788V€107
Goodyearvector 4seasons gen-2195/60 R1588V€77
Dunlopsport maxx rt265/30 R2196Y€311
Pirellipzero295/35 R21107Y€209
Hankookwinter icept rs2 w452195/60 R1588T€64
Kumhowp51155/65 R1475T€49
Uniroyalrainexpert 3 suv fr255/65 R17110H€132
Nexennfera su1 xl245/30 R2292Y€202
Firestonemultihawk175/70 R1484T€58
Superiaecoblue hp165/60 R1581T€38
Savaeskimo hp 2195/55 R1585H€70
Maxxism9400125/80 R1595M€51
Toyos954255/35 R2097W€178
Tabel met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente De Ronde Venen).

Zoek jouw geschikte autoband

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar zo’n 40%

Keuzehulp: welke band is geschikt voor mij?

Indien je naar andere banden wilt overstappen zijn er verschillende zaken die belangrijk zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat het allemaal mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat staat weergegeven op de wang van de je band. Deze speciale code geeft weer wat de actuele maat is. Ga je ook voor een nieuwe velg? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een van de bandenmaat codes is: 175 / 50 R13 – 72V.

 • 175 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 50 geeft de hoogte van de band aan, als percentage van de breedte (hierbij dus 50%.
 • De R betekent Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 13 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit voorbeeld 13 inch).
 • 72 staat voor het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 355 kilogram.
 • De laatste waarde (V) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 240 km/u.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ben jij iemand die veel of weinig kilometers maakt? In ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een effectieve optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (+/- 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een betere mogelijkheid. Rij je veel kilometers en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is de winterband van november tot april een onmisbare keuze. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden de Hoef.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij sneeuw en ijzel.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Kosten
Autobanden kan je vinden in verschillende prijscategorieën: Budget, medium en topklasse. Welke categorie jij moet kiezen wordt bepaald door hoeveel power je auto heeft, rijstijl en het aantal kilometers. Kies voor een A-merk als Kumho Tyres of Sava als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel op de snelweg zit en een high-performance auto rijdt. Rij je weinig en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een licht autootje (neem een Opel Karl) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Kormoran en Toledo.


Kortingsacties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Goodyear of Hankook zijn niet perse voordelig. De slimme automobilist checkt regelmatig aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op deze manier kan je hele goedkope autobanden in de Hoef bestellen, soms met wel 20% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in de Hoef: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Probeer gebruikte banden de Hoef: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Combideal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €150,00 per jaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Het advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Zoek maandelijks uit of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Als laatste is het cruciaal dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag de Hoef.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in de Hoef?
Op korte termijn banden vervangen in de Hoef kost je zo’n €40,00 per bandenset (waarbij de velgen ook worden verwisseld, bekend als wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden betaal je al snel €99,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De bandenopslag kost ongeveer €65,00 per kalenderjaar.

Hoe werken runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Geholpen door de Runflat eigenschap kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. In die situatie rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Wat zijn caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelauto). De voordelen zijn het verbeterde draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Opgelet: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning van de banden en de status van het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om deze elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in de Hoef.

Plaats een reactie