Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice De Ronde Venen

Nieuwe autobanden bestellen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in De Ronde Venen? Op deze pagina ontdek je landelijke webwinkels in winter- zomer- en all season banden en gegevens van garages gespecialiseerd in bandenwissel. Tevens vind je hier uitgebreide informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en ontdek je in de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Zorg ervoor dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in De Ronde Venen inclusief demontage, balanceren en montage heb je al vanaf €41,00.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Om ongelukken te voorkomen wordt vaak aangeraden om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Autobanden van toonaangevende merken als Maxxis kosten gemiddeld zo’n €330. B-merken als Atlas kosten ongeveer €195 per set van 4.

Nieuwe banden laten monteren?

Vind direct de goedkoopste banden montage in De Ronde Venen

Banden wisselen in De Ronde Venen

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in De Ronde Venen is belangrijk. De meeste consumenten doen dit twee keer per jaar. Vanaf oktober of november laten we de winterband monteren en vanaf het voorjaar gaat de zomerband erop. Zelf banden verwisselen is een tijdrovende klus. Daarnaast vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en materialen. Goedkoop banden wisselen in De Ronde Venen scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je mag er gerust op zijn dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Optioneel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in De Ronde Venen.

Wanneer banden vervangen
Een bandenspecialist controleert ook of het profiel op de banden nog voldoende is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook op het moment dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt dien je nieuwe banden te nemen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 30.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan wordt bepaald door het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt oncomfortabel, trekt naar één kant en stuurt licht of juist zwaar. Je krijgt ook te maken met een onnatuurlijk brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen betekent dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een lager brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Een wagen uitlijnen kan al vanaf €90,00.

Informatie over banden balanceren
Heb je last van een trillende auto? Wellicht is het dan zo dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Met een balanceermachine worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, verbruik je minder benzine en voorkom je onnodige bandenslijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zit dit meestal inbegrepen.

Vind lokale banden garages in De Ronde Venen

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in De Ronde Venen? In de volgende tabel vind je specialisten en bandenwinkels in de buurt (provincie Utrecht). Deze garages verlenen diensten zoals repareren, uitlijnen, trimmen, balanceren, sipen, wisselen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op deze website check je ook montage-specialisten in Stichtse Vecht, Utrecht, Woerden, Nieuwegein en Oudewater.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-de-ronde-venen

Goedkope autobanden De Ronde Venen

Ben jij toe aan nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het is je misschien al opgevallen dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit is met name afhankelijk van de rijstijlen, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het vermogen van de auto. Opmerking: alle Europese bandenmerken zijn in de basis gewoon goed, ook de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we uiteenzetten in 3 segmenten:

SegmentSoort autoKM (jaarlijks)WegcontactKostprijs
1. A-segmentVeel powerVeel kilometersEnergiek196
2. PopulairNormale autoGemiddeldModaal€108
3. BasisLichte auto’sBeperkt gebruikVoorspelbaar€66

Online banden webwinkels vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het volgende schema bieden we je de beste online aanbieders die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in De Ronde Venen hebben. Op deze website tref je ook uitgebreide info over: Banden balanceren en uitlijnen

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband rijd je bij temperaturen vanaf 7 graden. Normaal gesproken laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in De Ronde Venen monteren geeft meer grip op het wegdek, verhoogt het rijcomfort, voorkomt onnodige slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden dankzij de lange sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Lager geluidsniveau.

Goedkoop winterbanden wisselen De Ronde Venen

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze beschikken over meer profiel en het rubber is een stuk zachter. Dit verbetert de remweg, meer grip tijdens het rijden en geeft een veiliger gevoel in de auto tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Frankrijk, Zwitserland, Luxemburg, Oostenrijk, Italië) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties van oktober tot en met maart.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door plezier van hebt. Perfect als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden worden steeds populairder: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een belangrijk nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Ideaal als je niet al te veel kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Interesse in de tarieven van een set nieuwe autobanden in De Ronde Venen kopen? In de onderstaande tabel bekijk je de verwachte prijzen van diverse types en merken. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, monteren en balanceren. Via deze website vind je ook uitgebreide info over: Motorbanden.

MerkSerieAfmetingenKenmerkTarief
Michelinalpin 5205/50 R1793H€142
Continentalcrosscontact lx sport245/60 R18105T€182
Vredesteinquatrac 5225/60 R16102H€117
Bridgestoneblizzak225/55 R17101V€121
Goodyearvector 4seasons235/50 R1796V€153
Dunlopd251190/60 R1778H€237
Pirellip-zero (pz4)245/45 R20103W€129
Hankookwinter icept evo2 w320265/35 R1998W€180
Kumhops71 xl225/40 R1892Y€74
Uniroyalrainsport 3 xl235/45 R1898Y€164
Nexenn blue hd plus185/70 R1488T€61
Firestoneroadhawk225/55 R1695V€94
Superiaecoblue 4s205/50 R1793W€51
Savaeskimo hp 2215/55 R1697H€87
Maxxisvansmart a/s al2215/60 R17109H€130
Toyoproxes cf2 suv235/45 R1995V€134
Schema met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente De Ronde Venen).

Zoek direct jouw band

Check acties en aanbiedingen en bespaar maar liefst 40%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Indien je nieuwe banden gaat kopen zijn er meerdere factoren die belangrijk zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je maximaal wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat staat weergegeven op het rubber van de band. Deze speciale code geeft weer wat de actuele maat is. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een bandenmaat kan zijn 165 / 55 R14 – 75V.

 • 165 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 55 staat voor de hoogte van de zijwand, als % van de breedte van de band (in dit geval 55%.
 • De R betekent Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 14 staat voor de velgmaat (in dit geval 14 inch).
 • 75 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 387kg.
 • De laatste letter (V) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. is een snelheidsindicator van maximaal 240 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ga bij jezelf na of je dagelijks veel kilometer rijdt? In ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden een effectieve optie. Als je niet zoveel rijdt (tot circa 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een interessant alternatief. Rij je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Dan is de speciale winterband van november tot april het meest interessant. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden De Ronde Venen.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn pas relevant als ook in de winter veel op de weg zit en regelmatig op wintersport gaat.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Wat kost het?
Autobanden zijn beschikbaar in drie prijsgroepen: Instap, medium en topkwaliteit. Welke klasse aan te raden is voor jou hangt af van het vermogen van de auto, rijgedrag en de gebruiksintensiteit. Neem een A-merk zoals Goodyear of Toyo in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een pittige rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een boodschappenautootje (neem een Nissan Pixo) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Laufenn & Tecnica.


Uitverkoop en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Vredestein of Hankook zijn niet goedkoop. Wie slim is houdt acties en aanbiedingen in de gaten van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zo kan je regelmatig heel goedkope autobanden in De Ronde Venen bestellen, en regel je snel 45% korting.

 • Check de autobanden outlet in De Ronde Venen: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Het alternatief is gebruikte banden De Ronde Venen: tweedehands met lichte gebruikerssporen die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • All-in deal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €145,00 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Het advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij normaal gebruik moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Controleer regelmatig of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door ze goed te balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Tenslotte is het enorm aan te raden dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag De Ronde Venen.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in De Ronde Venen?
Banden vervangen in De Ronde Venen regel je al voor €52,50 per bandenset (voor een combinatie van velg + band, dit is een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt hanteren ze tarieven van plus minus €89,95. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €50,00 per kalenderjaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Met behulp van de versterkte zijkant kan je nog een stuk blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. Zodoende rijd je jouw auto veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De positieve eigenschappen zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en je hebt veel minder kans op een klapband. Opgelet: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning gewijzigd moet worden en het profiel (minimaal 2.5 mm). Garagehouders adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in De Ronde Venen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie