Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Wilnis

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je banden laten wisselen in Wilnis? Op www.autobandenspot.nl vind je onder andere gerenommeerde leveranciers van voordelige autobanden van alle merken en lokale garages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Daarnaast verstrekken wij belangrijke info over de soorten banden die er allemaal zijn en vind je via de keuzehulp welk product rijmt met jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je elk seizoen met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Wilnis incl. balanceren en uitlijnen laat je al doen vanaf €42,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid bevelen wij aan om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van bekende merken als Kumho Tyres zijn al te koop vanaf €340. Budgetmerken als Cachland koop je al vanaf €190 per set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Wilnis

Banden wisselen in Wilnis

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Wilnis is belangrijk. De meeste weggebruikers laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) nemen we de winterband en ronde maand maart rijden we verder op de zomerband. Dit zelf doen is een vak apart. Bovendien vergt het behoorlijk wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Wilnis scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je bent er zeker van dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het kost je amper tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Jouw banden worden tevens gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Soms kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Wilnis.

Wanneer moet ik wisselen?
Een banden montagebedrijf controleert ook of de profieldiepte nog op orde is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook op het moment dat de band uitgedroogd of beschadigd is is het tijd voor nieuwe banden. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 50.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt af van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Wanneer auto uitlijnen
Een auto die niet goed is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt naar één kant en stuurt niet zo eenvoudig. Je krijgt ook te maken met onnodig brandstofverbruik en abnormale slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een verlaagd brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Uitlijnen van de auto laat je al uitvoeren vanaf €72,50.

Wanneer banden balanceren
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? De kans bestaat dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een wissel is dit standaard inbegrepen.

Zoek banden garages in Wilnis

In no-time en goedkoop banden vervangen in Wilnis? In het overzicht hierna vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit de regio (provincie Utrecht). Deze bedrijven hebben ervaring met (de)monteren, trimmen, balanceren, repareren, wisselen, sipen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op dit portaal zoek je regionale montage-garages in Waverveen, Vinkeveen, Mijdrecht, Loenersloot en Vreeland.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-wilnis

Goedkope autobanden Wilnis

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden voor jouw auto? Je merkt al snel het (online) aanbod gigantisch is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit heeft te maken met rijstijl, het dagelijkse gebruik, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Belangrijk: banden van Europese makelaardij zijn van uitstekende kwaliteit, ook de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we grofweg indelen in 3 classificaties:

KlasseSoort autoKM (jaarlijks)WegcontactPrijs
1. TopsegmentZware wagensGrootverbruikerDriftig182
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoRond de 25.000Gewoon€110
3. BasisKleine autootjesMinder dan 15.000Eenvoudig€71

Bandenleveranciers vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het volgende schema bieden we je populaire online aanbieders die ook leveren en een voordelige bandenservice in Wilnis hebben. Op onze autobandenvergelijker vind je ook uitgebreide info over: Best geteste autobanden

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd bij temperaturen vanaf 7 graden. In de regel gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Wilnis monteren geeft meer grip op het wegdek, een kortere remweg, geeft minder geluidsproductie en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek met behulp van de brede lengtegroeven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Aanbevolen tussen april – september.
 • Kortere remweg en minder kans op ongelukken.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Wilnis

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben diepe gleuven en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit geeft een kortere remweg, bevordert de grip en een stabiele wegligging bij sneeuw of ijzel. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Italië) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties in de winterse periodes.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Wanneer rijden op 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Met name geschikt als je maximaal 15.000 maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en ze geven een heel goede grip. Nadeel is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Ideaal als je niet heel veel rijdt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Benieuwd naar de kosten van nieuwe autobanden in Wilnis kopen? In de volgende tabel beiden wij de doorsnee tarieven van verschillende soorten en merken. Deze prijzen zijn excl. monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website lees je ook extra informatie over: Autoband aflezen.

MerkTypeGrootteKenmerkKosten
Michelinpower slick evo120/70 R1758W€155
Continentalcontisportcontact 5225/40 R1892Y€99
Vredesteinsprint classic165/80 R1586H€183
Bridgestonet001215/50 R1791W€131
Goodyearefficientgrip205/55 R1691V€89
Dunlopsp winter sport 4d285/30 R21100W€424
Pirelliwinter sottozero 3225/60 R1799H€141
Hankookk120xl245/35 R1993Y€213
Kumhoportran cw51235/85 R16120R€157
Uniroyalms plus 77 xlfr255/40 R19100V€153
Nexenn fera su1 xl195/55 R1691V€61
Firestoneroadhawk205/50 R1793W€87
Superiaecoblue va195/70 R15104R€69
Savaeskimo hp 2 xl215/55 R1798V€98
Maxxism992255/60 R1055Q€91
Toyoprx.t1 sport285/35 R1999Y€175
Tabel met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente De Ronde Venen).

Vind jouw perfecte autoband

Bekijk aanbiedingen en bespaar maar liefst 25%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Wanneer je wilt overstappen op andere banden zijn er diverse aspecten waar je over na moet denken. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is vermeld op alle autobanden (aan de zijkant). Deze unieke combi van letters en cijfers biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je ook voor een nieuwe velg? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een van de bandenmaat codes is: 195 / 55 R15 – 85H.

 • 195 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 55 is een indicatie voor de bandhoogte, berekend als percentage van bandbreedte (hier dus 55%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 15 beschrijft de velgmaat (in dit voorbeeld 15 inch).
 • 85 geeft de maximale draagkracht weer. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 515kg.
 • De afsluitende letter (H) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. is een snelheidsindicator van maximaal 210 kilometer per uur.

Worden de banden intensief gebruikt?
Bekijk eerst of je weinig of juist veel kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de juiste keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (10.000 – 15.000 km) dan is de vierseizoenenband aan te raden. Rij je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Een winterband rijden is dan van november tot april aan te raden. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Wilnis.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers in de winter maakt en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De all-season band is een hele goede middenweg en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Onkosten
Autobanden kan je vinden in meerdere prijscategorieën: Instap, gemiddeld en de hoogste klasse. Welke categorie aan te raden is voor jou hangt af van gewicht/vermogen van de auto, rijstijl en hoeveel je rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Michelin of Nexen als je veel op de weg zit, graag hard optrekt en een zware/krachtige auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Suzuki Celerio) en houd je er een rustige rijstijl op na? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Cooper of Starco.


Uitverkoop en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Continental of Pirelli zijn in de basis best duur. Wie wat verder kijkt vergelijkt de aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Zodoende kan je verrassend goedkope autobanden in Wilnis bestellen, en krijg je zomaar 50% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Wilnis: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Kies voor gebruikte banden Wilnis: tweedehands artikelen van prima kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • Alles-in-1-pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €152,50 per jaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Wij raden aan om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Bij gewoon rijgedrag moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Achterhaal een paar keer per jaar of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door een goede band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ook is het enorm aan te raden dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Wilnis.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Wilnis?
Door een vakman banden vervangen in Wilnis kan al vanaf €55,00 voor de complete set (bij band reeds op de velg, dit is een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost het je al gauw €100. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €62,50 per seizoen.

Hoe werken runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door de bijzondere eigenschappen kan je nog 80 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Zodoende rijd je jouw auto veilig naar huis of naar de dealer. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor de bestelauto). De voordelen zijn een zeer hoog draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Aandachtspunt: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Controleer voor vakantie de spanning van de banden en de status van het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Wilnis.

Plaats een reactie