Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Drachtstercompagnie

Nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Drachtstercompagnie? Op Autobandenspot.nl vind je onder andere betrouwbare webshops in goedkope autobanden voor alle seizoenen en servicepunten waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Verder lees je hier meer informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en vind je via de keuzehulp welk product past bij jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Het is cruciaal dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Drachtstercompagnie inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen heb je al vanaf €39,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid wordt vaak aangeraden om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van de betere merken als Firestone bestel je al vanaf €315. B-merken als Haida kosten gemiddeld zo’n €200 per set van 4.

Voordelig banden wisselen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Drachtstercompagnie

Banden wisselen in Drachtstercompagnie

De bandenwissel bij een autobedrijf in Drachtstercompagnie is essentieel. De meeste auto-eigenaren wisselen twee keer per jaar. Als de winter nadert laten we de winterband monteren en als de zomer nadert rijden we verder op de zomerband. Zelf banden verwisselen is een vak apart. Ook vraagt het wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Drachtstercompagnie ontneemt veel stress:

 • Je weet zeker dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Jouw banden worden ook gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Eventueel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Drachtstercompagnie.

Hoe lang gaan banden mee?
Een banden montagebedrijf bekijkt ook of het profiel op de banden nog goed genoeg is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook wanneer het rubber versleten of uitgedroogd is worden nieuwe banden aanbevolen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 40.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden is met name afhankelijk van kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning heeft geen stabiele wegligging, trekt iets naar rechts of links en stuurt licht of juist zwaar. Ook leidt het tot een ongunstig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Een personenauto uitlijnen kan al vanaf €80,00.

Wanneer autobanden balanceren
Trillend stuur of dashboard? De kans bestaat dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Met een balanceermachine plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo rijdt je een stuk rustiger, ben je milieuvriendelijk bezig en je banden gaan langer mee. Bij een wissel zit dit bij de prijs in.

Zoek banden garages in Drachtstercompagnie

Direct en goedkoop banden vervangen in Drachtstercompagnie? In de tabel hieronder vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit de buurt (provincie Friesland). Deze garages hebben ervaring met wisselen, sipen, (de)monteren, uitlijnen, trimmen, balanceren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op dit portaal tref je plaatselijke montage-garages in Rottevalle, De Tike, Opeinde, Nijega en De Veenhoop.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-drachtstercompagnie

Goedkope autobanden Drachtstercompagnie

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je merkt al snel de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn rijstijl (rustig of dynamisch), het dagelijkse gebruik, of er met name snelweg kilometers worden gereden en wat voor type auto je rijdt. Advies: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan aan alle normen, dus ook de goedkoopste banden. De banden kunnen we grofweg indelen in 3 groepen:

SegmentAutoAantal kilometersRijstijlKostprijs
1. PremiumGroot vermogenVanaf 50.000Dynamisch184
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoCirca 25.000Gewoon€119
3. GoedkoopsteKleine stadsautoBeperkt gebruikBeheerst€71

Bandenleveranciers vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de bijgaande tabel vergelijken wij erkende aanbieders die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Drachtstercompagnie hebben. Op deze website tref je ook aanvullende info over: Balanceren en uitlijnen van banden

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband is de beste keuze bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Doorgaans gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Drachtstercompagnie monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, een kortere remweg, het maximaliseert de levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer vanwege de lange sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Sneller accelereren en remmen.
 • Zorgt voor een langere levensduur van de band.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Drachtstercompagnie

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Het gevolg is een korte remweg, meer grip tijdens het rijden en geeft een veiliger gevoel in de auto bij sneeuw of ijzel. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk, Zweden, Italië) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Presteren het best bij natte en winterse omstandigheden.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Hoe werken all season banden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Een belangrijk nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Met name geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de prijzen van nieuwe autobanden in Drachtstercompagnie kopen? In het onderstaande schema beiden wij de gemiddelde prijzen van enkele populaire modellen en types. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website ontdek je ook nuttige informatie over: Verzekering voor de auto.

MerkTypeAfmetingenPrestatieTarief
Michelinpilot sport 4suv285/45 R21113Y€329
Continentalcrosscontact atr235/70 R16106T€135
Vredesteincomtrac 2 winter205/75 R16110R€88
Bridgestoneblizzak225/75 R16121R€137
Goodyeareagle f1 asymmetric 3 suv255/55 R18109Y€159
Dunlopsp winter sport 4d225/50 R1794H€121
Pirelliwinter 240 sottozero serie 2285/30 R1998V€226
Hankookwinter icept evo2 suv w320a255/50 R19107V€147
Kumhokh 27205/60 R1591H€66
Uniroyalrainexpert 3175/80 R1488T€67
Nexenroadianht235/75 R15105S€88
Firestonewinterhawk 3 xl225/45 R1794V€92
Superiabluewin hp195/65 R1591T€41
Savatrenta 2215/60 R16103T€102
Maxxisarctictrekker175/70 R1484T€50
Toyoproxes cf2185/65 R1486H€51
Overzicht met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Smallingerland).

Autobanden zoeken en vinden

Bekijk aanbiedingen en bespaar maar liefst 35%

Keuzehulp: welke banden horen op mijn auto?

Indien je nieuwe banden wilt bestellen zijn er veel aspecten waar je rekening mee moet houden. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor rijstijl je hebt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de zijkant van je huidige autobanden. Deze combinatie van cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Krijg jij nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. Een van de bandenmaat codes is: 275 / 35 R22 – 104W.

 • 275 betekent de breedte van de band in mm.
 • 35 geeft de hoogte van de band aan, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier dus 35%.
 • R duidt aan: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 22 geeft een indicatie van de velgmaat (hierbij dus 22 inch).
 • 104 geeft de maximale draagkracht weer. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 900kg.
 • De laatste waarde (W) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. betekent snelheden tot 270 km/u.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Bekijk eerst of je weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een efficiënte manier van rijden. Als je relatief weinig kilometers maakt (tot circa 15.000 km) dan is een een all-season band het overwegen waard. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en ga je graag op wintersport? Dan is een winterband in het najaar en de winter een onmisbare keuze. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Drachtstercompagnie.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden komen tot hun recht als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij gladheid en vorst.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Tarieven
Autobanden kan je vinden in diverse prijssegmenten: Economy, medium en topkwaliteit. Welk product aan te raden is voor jou heeft te maken met het gewicht van de auto, je manier van rijden en de jaarlijkse kilometrage. Schaf een A-merk aan zoals Kumho Tyres of Hankook als je meer dan 30.000 km maakt, een dynamische rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een klein autootje (denk aan een Citroën C1) en een rustige rijstijl? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Event & Nortenha.


Deals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Kumho Tyres of Pirelli zijn niet goedkoop. Wie wat verder kijkt vergelijkt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je heel goedkope autobanden in Drachtstercompagnie bestellen, en krijg je wel 50% korting.

 • Check de autobanden outlet in Drachtstercompagnie: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Gebruikte banden Drachtstercompagnie: tweedehands met lichte gebruikerssporen die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Compleet pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €140,00 per jaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. In de praktijk wordt geadviseerd om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Check elke maand even of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Tevens is het voor de levensduur essentieel dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Drachtstercompagnie.

Wat kost autobanden wisselen in Drachtstercompagnie?
Op locatie banden vervangen in Drachtstercompagnie is al mogelijk vanaf €52,50 bij 4 banden (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit noemen we een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost het je al gauw €97,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €54,00 per kalenderjaar.

Hoe werken runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Met behulp van de extra sterke stukken in de wang kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. HIerdoor rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een vakgarage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Ze onderscheiden zich door een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Goed om te weten: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning en en de diepte van het profiel. Vakgarages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Drachtstercompagnie.

Plaats een reactie