Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Loenersloot

Online autobanden bestellen of moet je jouw banden laten wisselen in Loenersloot? Op deze pagina bieden wij gerenommeerde aanbieders van winter- zomer- en all season banden en gegevens van garages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Verder kan je aan de slag met praktische info over de verschillende type banden die er zijn en ontdek je in de keuzehulp welk product matcht met jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Let er op dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Loenersloot incl. balanceren en uitlijnen is er al vanaf €42,50.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt vaak aangeraden om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van toonaangevende merken als Maxxis scoor je al vanaf €320. Budgetmerken als Habilead zijn er al vanaf €195 per set van 4.

Nieuwe banden laten monteren?

Maak afspraak bij banden montage in Loenersloot

Banden wisselen in Loenersloot

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Loenersloot is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste auto-eigenaren doen dit twee keer per jaar. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) zetten we de winterband eronder en als de zomer nadert zetten we de zomerband er weer onder. Dit zelf doen is niet eenvoudig. Verder vraagt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Loenersloot ontneemt veel stress:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Jouw autobanden worden daarbij direct gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij steeds meer services kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Loenersloot.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een bandenspecialist weet ook of de profieldiepte nog op orde is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook op het moment dat het rubber versleten of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 50.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Waarom auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt oncomfortabel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt raar. Ook leidt het tot een verhoogd brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een vermindering in het brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Uitlijnen van de auto kost je ongeveer €70,00.

Balanceren van de banden
Heb je last van een trillende auto? Grote kans dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Hierbij plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, je rijdt zuiniger en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Lokale banden garages in Loenersloot

Direct en voordelig banden vervangen in Loenersloot? In de tabel hieronder verzamelen wij adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages uit de buurt (provincie Utrecht). Deze bedrijven hebben ervaring met (de)monteren, balanceren, trimmen, repareren, uitlijnen, wisselen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op deze website tref je regionale montage-garages in Vreeland, Loenen aan de Vecht, Nieuwersluis, Kockengen en Nieuwer Ter Aa.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-loenersloot

Goedkope autobanden Loenersloot

Zoek jij ook een set andere banden voor je wagen? Je komt er al gauw achter dat er een enorm aanbod is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Welke moet ik nu kopen? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de rijstijlen, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Tip: producten van EU-merken zijn in de basis gewoon goed, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De banden kunnen we grofweg indelen in 3 segmenten:

CategorieType autoKm p/jaarRijgedragPrijs
1. A-merkZware auto’s50.000+ Agressief181
2. UitstekendGemiddelde autoRond 30.000Gewoon€113
3. EconomyBoodschappenautoWeinig kilometersKalm€66

Vergelijk banden webshops
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het onderstaande schema check en vergelijk je betrouwbare webwinkels die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Loenersloot hebben. Op dit portaal lees je ook handige informatie over: Banden balanceren en uitlijnen

Informatie over zomerbanden

De zomerband is geschikt wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Gewoonlijk worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Loenersloot monteren bevordert de grip, een kortere remweg, zorgt voor een langere levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer dankzij de diepe sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste keuze van april t/m september.
 • Meer grip op het wegdek.
 • Een verantwoord brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Loenersloot

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en het rubber is een stuk zachter. Dit verbetert de remweg, verhoogt het gripniveau en een veilige rijervaring bij vorst of ijzel. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk, Zweden, Noorwegen, Frankrijk, Italië) zijn winterbanden verplicht.

 • Aanbevolen bij sneeuw of ijzel.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en ze geven een heel goede grip. Minpunt is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Een prima oplossing als je circa 10.000 km/jaar rijdt en niet in skigebieden komt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Interesse in de onkosten van nieuwe autobanden in Loenersloot kopen? In het onderstaande schema beiden wij de doorsnee tarieven van verscheidene merken en soorten. Prijzen zijn exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Middels onze vergelijker tref je ook extra informatie over: Autoverzekering.

MerkSerieGrootteKenmerkKosten
Michelinpilot street rear80/100 R1449L€92
Continentalcrosscontact lx sport275/45 R21107H€217
Vredesteinsprint classic175/70 R1586H€164
Bridgestonepotenza255/40 R1895Y€190
Goodyearefficientgrip performance225/55 R1695V€99
Dunlopsp winter sport 3d mo mfs255/55 R18105H€157
Pirellicarrier winter175/70 R1495T€101
Hankookwinter icept evo2 w320235/45 R1797V€116
Kumhowp51 xl215/40 R1787V€84
Uniroyalall season expert xl235/45 R1797V€130
Nexenwinguard wt1215/60 R16103/101T€80
Firestoneroadhawk205/55 R1691V€61
Superiaecoblue 4s195/65 R1595H€44
Savaeskimo s3+205/55 R1691T€66
Maxxisc9272175/70 R1042N€65
Toyoproxes cf2215/55 R1794W€80
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Stichtse Vecht).

Zoek jouw bandenmaat

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar 45%

Keuzehulp: help mij met kiezen van de de juiste band

Vanaf het moment dat je nieuwe banden wilt bestellen zijn er belangrijke factoren die belangrijk zijn. Denk aan de bandenmaat, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat het allemaal mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat staat weergegeven op het rubber van de band. Deze cijfer-letter combinatie vertelt je welke maat je nodig hebt. Krijg jij nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een bandenmaat kan zijn 165 / 80 R14 – 85T.

 • 165 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 80 staat voor de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (hier is dat dus 80%.
 • De betekenis van R = Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 14 staat voor de velgmaat (hierbij dus 14 inch).
 • 85 duidt het maximale draagvermogen aan. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 515 kilogram.
 • De laatste letter (T) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. staat in ons geval voor een max. snelheid van 190 km/u.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga eerst na of je veel of juist weinig rijdt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband bijna het hele jaar door de beste optie. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een uitstekende keuze. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een winterband van november tot april uitermate geschikt. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Loenersloot.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook in de winter veel op de weg zit en bij echt winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en is prima te rijden in zomer en winter.

Kosten
Autobanden kan je kopen in 3 prijsgroepen: Prima, uitstekend en de hoogste klasse. Welke klasse voor jou geschikt is heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Dunlop of Pirelli als je veel op de weg zit, graag hard optrekt en een zware/krachtige auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en vooral binnen de bebouwde kom? En heb je een kleine stadsauto (denk aan een Opel Karl) en een rustige rijstijl? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Lanvigator of Three-A.


Deals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Kumho Tyres of Pirelli zijn best kostbaar. Wie wat verder kijkt profiteert van acties en aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Op die manier kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Loenersloot bestellen, en krijg je wel 45% korting.

 • Check de autobanden outlet in Loenersloot: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Probeer gebruikte banden Loenersloot: tweedehands producten van goede kwaliteit en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1-pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €135,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij normaal rijgedrag hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Zoek maandelijks uit of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door de juiste band-balans en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Tevens is het belangrijk dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Loenersloot.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Loenersloot?
Op korte termijn banden vervangen in Loenersloot is al mogelijk vanaf €52,50 voor een complete set (bij band reeds op de velg, dit noemen we een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €99,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De bandenopslag kost ongeveer €52,50 per 12 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Dankzij de extra sterke stukken in de wang kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden wanneer jij een lekke band constateert. HIerdoor vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een autogarage. Een reservewiel of thuiskomertje hoef je dus niet meer mee te nemen.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor bestelbussen). De voordelen zijn een zeer hoog draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning nog op orde is en en de diepte van het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om deze elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Loenersloot.

Plaats een reactie