Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Nieuwer Ter Aa

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Nieuwer Ter Aa? Op www.autobandenspot.nl tref je erkende webshops in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale garages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Ook kan je aan de slag met aanvullende info over bandenmaten en populaire merken en leert onze keuzehulp welk product aansluit bij jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je elk seizoen de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Nieuwer Ter Aa inclusief demontage, balanceren en montage is al mogelijk vanaf €37,50.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor jouw eigen veiligheid is het aan te raden om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Nieuwe banden van populaire merken zoals Vredestein kan je al krijgen vanaf €345. budgetmerken als Kleber kosten ongeveer €195 per vier.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Nieuwer Ter Aa

Banden wisselen in Nieuwer Ter Aa

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Nieuwer Ter Aa is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste weggebruikers kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Vanaf oktober of november kiezen we voor de winterband en rond maart / april nemen we weer de zomerband. Thuis de banden wisselen is een heel precies klusje. Ook vergt het de nodige ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Nieuwer Ter Aa heeft verschillende voordelen:

 • Je bent er zeker van dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • De autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en nagekeken.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Bij sommige aanbieders bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Nieuwer Ter Aa.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Het bandenbedrijf bekijkt ook of de profieldiepte nog toereikend is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook wanneer we zien dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn moeten er nieuwe banden op. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 40.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt met name af van kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Wat is een auto uitlijnen?
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt onveilig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt raar. Vaak heeft de auto dan ook een onzuinig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen houdt in dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit verbetert de wegligging, een lager brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Een personenauto uitlijnen laat je al uitvoeren vanaf €65,00.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Hoor of voel je getril in de auto? In dat geval kan het zijn dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Met een balanceermachine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo rijd je een stuk veiliger, verbruik je minder benzine en voorkom je onnodige bandenslijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) wordt dit standaard uitgevoerd.

Vind banden garages in Nieuwer Ter Aa

Direct en goedkoop banden vervangen in Nieuwer Ter Aa? In de onderstaande tabel bekijk je specialisten en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Utrecht). Deze garages zijn gespecialiseerd in repareren, trimmen, uitlijnen, (de)monteren, wisselen, balanceren van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Via deze website vind je daarnaast ook montageservices in Breukeleveen, Breukelen, Westbroek, Tienhoven en Oud Zuilen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-nieuwer-ter-aa

Goedkope autobanden Nieuwer Ter Aa

Je bent op zoek naar extra banden voor de winter/zomer? Je ontdekt al snel dat het (online) aanbod gigantisch is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Welke moet ik nu kopen? Dat wordt bepaald door rijstijl (rustig of dynamisch), de jaarlijkse kilometrage, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Noemenswaardig: alle Europese bandenmerken voldoen aan aan alle normen, ook de goedkoopste banden. De banden zijn te verdelen in 3 groepen:

CategorieSoort autoKilometrageRij-kenmerkPrijzen
1. TopsegmentZware auto’sVanaf 40.000Druk183
2. StandaardNormale autoDagelijks gebruikNormaal€116
3. VoordeelKleine stadsautoBeperkt gebruikEenvoudig€70

Vergelijk banden webshops
Direct online je bestelling plaatsen? In de onderstaande tabel vergelijken wij betrouwbare internetwinkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Nieuwer Ter Aa hebben. Op onze autobandenvergelijker zoek je ook meer informatie over: Draagvermogen en Snelheidsindex

Zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Doorgaans is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Nieuwer Ter Aa monteren geeft jou extra grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer dankzij de diepe sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
 • Meer grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen in de zomer.
 • Lager brandstofverbruik (met name in de zomer).

Winterbanden laten wisselen Nieuwer Ter Aa

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en wissel je weer om in maart. Ze hebben een dieper profiel en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit zorgt voor een korte remweg, meer grip en een ideale rijervaring bij winterse omstandigheden. In meerdere EU landen (als Duitsland en Noorwegen, Zweden, Frankrijk, Zwitserland, Luxemburg, Oostenrijk) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij nat en koud weer.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Informatie en uitleg over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een vaak genoemd nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • De beste keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Interesse in de kosten van nieuwe autobanden in Nieuwer Ter Aa kopen? In de tabel in het volgende blok vergelijk je de verwachte tarieven van enkele populaire modellen en types. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Via deze website check je ook aanvullende info over: Winterbanden.

MerkSerieFormaatPrestatieKosten
Michelinpilot activ front3/0 R1954H€80
Continentalcontiecocontact 5195/65 R1595H€92
Vredesteincomtrac195/70 R15104R€82
Bridgestonepotenza305/30 R20103Y€295
Goodyeareagle f1 asymmetric 2235/40 R1895Y€182
Dunlopscootsmart110/70 R1652S€76
Pirelliscorpion verde275/40 R21107Y€229
Hankookkinergy eco k425205/60 R1692V€76
Kumhowp51165/65 R1581T€58
Uniroyalrain max 3235/65 R16115R€111
Nexennblue 4 season215/60 R1695H€89
Firestonedestination235/55 R18100V€158
Superiaecoblue va195/65 R16104R€55
Savaeskimo s3+155/80 R1379Q€60
Maxxism-730580/100 R1250M€49
Toyoopen country a/t+235/60 R16100H€88
Lijst met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Stichtse Vecht).

Zoek jouw geschikte autoband

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar plus minus 50%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Als je nieuwe banden gaat kopen zijn er een paar zaken die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan de bandenmaat, wat voor weggebruiker je bent en wat je maximaal wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de zijkant van je huidige autobanden. Deze combinatie van cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Neem je nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 155 / 80 R13 – 85Q.

 • 155 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 80 geeft de hoogte van de band aan, als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 80%.
 • R duidt aan: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 13 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in ons voorbeeld 13 inch).
 • 85 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 515kg.
 • De laatste letter (Q) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 160 km/u.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ben jij iemand die weinig of juist veel kilometers maakt? In ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een effectieve optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot circa 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een betere mogelijkheid. Maak je veel kilometers en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Kiezen voor winterbanden is dan in het najaar en de winter aan te raden. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Nieuwer Ter Aa.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als ook in de winter veel op de weg zit en bij echt winterse omstandigheden.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en is prima te rijden in zomer en winter.

Onkosten
Autobanden zijn er in velerlei prijsgroepen: Voordelig, uitstekend en de hoogste klasse. Welk model voor jou ideaal is hangt af van de inhoud van je auto, je manier van rijden en het aantal afgelegde kilometers. Bestel een A-merk als bijv. Bridgestone of Pirelli als je veel kilometers maakt, een dynamische rijder bent en een auto met een groot vermogen hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en vooral binnen de bebouwde kom? En heb je een kleine stadsauto (neem een Lancia Ypsilon) en rijd je niet al te hard? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Hilo of Vitour.


Dagdeals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Bridgestone of Maxxis zijn niet goedkoop. Wie wil besparen zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je hele goedkope autobanden in Nieuwer Ter Aa bestellen, en ontvang je tot 50% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Nieuwer Ter Aa: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Gebruikte banden Nieuwer Ter Aa: tweedehands met lichte gebruikerssporen met minimale slijtage.
 • Alles-in-1-pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €140,00 per jaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Moet ik mijn banden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Echter, het algemene advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Bij een normale rijstijl zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Verder is het van groot belang dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Nieuwer Ter Aa.

Hoe duur is autobanden wisselen in Nieuwer Ter Aa?
Vakkundig banden vervangen in Nieuwer Ter Aa regel je al voor €40,00 voor de complete set (de band inclusief velg wordt gewisseld, we noemen dit een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €80. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €65,00 per half jaar.

Hoe werken runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Met behulp van de speciale constructie kan je nog circa 80 kilometer afleggen op het moment dat de band lek raakt. Zo is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een vakgarage. Een reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook verleden tijd.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn een extra draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Opgelet: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning op de banden en de profieldikte. Vakgarages adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Nieuwer Ter Aa.

Plaats een reactie