Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Tienhoven

Online autobanden bestellen of moet je jouw banden laten wisselen in Tienhoven? Op Autobandenspot.nl vind je toonaangevende webwinkels in nieuwe en goedkope autobanden en adresgegevens die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Verder bieden wij praktische informatie over bandenmaten en populaire merken en leert onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw wensen.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Tienhoven inclusief uitlijnen en balanceren heb je al vanaf €43,50.
 • In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Om ongelukken te voorkomen adviseert de ANWB om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Autobanden van de betere merken als Toyo bestel je al vanaf €340. B-merken als Westlake kosten gemiddeld zo’n €190 per set van 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Tienhoven

Banden wisselen in Tienhoven

De bandenwissel bij een autobedrijf in Tienhoven is erg belangrijk. De meeste autorijders doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Vanaf oktober of november laten we de winterband monteren en vanaf het voorjaar rijden we verder op de zomerband. Thuis de banden wisselen is een tijdrovende klus. Ook eist dit ruimte die niet iedereen heeft en materialen. Goedkoop banden wisselen in Tienhoven is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • De autobanden worden meestal ook gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Soms heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Tienhoven.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenservice bekijkt ook of het profiel nog voldoende is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook als de garage ziet dat de band uitgedroogd of beschadigd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na circa 30.000 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een langere levensduur.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt onveilig, trekt iets naar rechts of links en stuurt te zwaar of juist te licht. Ook geeft het een te hoog brandstofverbruik en abnormale slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van de wagen kan je bij een garage laten doen vanaf €80,00.

Waarom banden balanceren
Heb je last van een trillende auto? De kans bestaat dat de banden gebalanceerd moeten worden. Met een balanceermachine wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, je bespaart op de brandstofkosten en vergroot dit het rijplezier. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Lokale banden garages in Tienhoven

Rap en goedkoop banden vervangen in Tienhoven? In de onderstaande tabel verzamelen wij contactgegevens van bandenwinkels en garages uit jouw regio (provincie Utrecht). Deze autogarages verlenen diensten zoals repareren, uitlijnen, (de)monteren, balanceren, sipen, trimmen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Middels onze vergelijker vergelijk je regionale montagepunten in Oud Zuilen, Maarssen, Harmelen, Zegveld en Kamerik.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-tienhoven

Goedkope autobanden Tienhoven

Je bent op zoek naar een tweede set banden voor je auto? Het is geen geheim dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit hangt vooral af van het remgedrag, het aantal afgelegde kilometers, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht van de auto. Goed om te weten: alle Europese bandenmerken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, zelfs de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we terugbrengen naar 3 niveau’s:

ClassificatieType autoKm p/jaarWegliggingPrijzen
1. TopklasseSportwagenGrootverbruikerAgressief€195
2. PopulairNormale autoRond de 25.000Modaal€111
3. InstapLichte auto’s< 15.000Kalm€61

Vergelijk online bandenshops
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het volgende overzicht vergelijk je eenvoudig professionele webwinkels die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Tienhoven hebben. Op onze autobandenvergelijker tref je ook nuttige informatie over: Autobanden controleren voor vakantie

Zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Normaliter rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Tienhoven monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, betere acceleratie, voorkomt onnodige slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden door de brede groeven en sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Geadviseerd van maart tot november.
 • Ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Voorkomt onnodige slijtage.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Tienhoven

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden weer vervangen in maart of april. Deze hebben meer groeven en nokjes en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit leidt tot een kortere remweg, meer controle over je auto en een betere wegligging in het geval van natte en koude periodes. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Noorwegen, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Zweden) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij gladheid of vorst.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een belangrijk nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Een prima oplossing als je circa 10.000 km/jaar rijdt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de kosten van nieuwe autobanden in Tienhoven kopen? In de tabel hieronder vind je de standaard tarieven van verscheidene merken en soorten. Prijzen zijn exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website vind je ook nuttige informatie over: Goedkoopste autobanden.

MerkSerieFormaatKenmerkTarief
Michelinscorcher 31 rear150/80 R1677H€194
Continentalcrosscolxx235/55 R19105H€175
Vredesteinsnow classic155/80 R1582Q€142
Bridgestoneblizzak195/75 R16107R€95
Goodyearefficientgrip performance215/55 R1693V€106
Dunlopwinterresponse 2175/70 R1488T€83
Pirellicarrier215/65 R15104T€129
Hankookwinter icept evo2 w320275/35 R19100V€237
Kumhohs51215/50 R1791W€77
Uniroyalrain max 3205/65 R15102T€99
Nexennfera ru1265/60 R18110H€115
Firestonemultihawk175/70 R1484T€58
Superiaecoblue 4s205/50 R1793W€51
Savatrenta 2225/75 R16121R€143
Maxxisap2 all season165/65 R1483T€53
Toyoopen country a/t+215/75 R15100T€83
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Stichtse Vecht).

Zoek direct jouw band

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar maar liefst 50%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Vanaf het moment dat je wilt overstappen op andere banden zijn er meerdere onderwerpen waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat je maximaal wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op het rubber van de band. Deze unieke combi van letters en cijfers geeft weer wat de actuele maat is. Neem je nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Een voorbeeld van een bandenmaat is 155 / 70 R19 – 84Q.

 • 155 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 70 staat voor de hoogte van de zijwand, weergegeven als percentage van de breedte (in dit geval 70%.
 • R duidt aan: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 19 biedt inzicht in de velgmaat (hier is dat dus 19 inch).
 • 84 duidt het maximale draagvermogen aan. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 500 kilogram.
 • De afsluitende waarde (Q) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). staat in ons geval voor een max. snelheid van 160 km/u.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Bedenk eerst of je veel of juist weinig rijdt? Met ons Hollandse klimaat zijn de zomerbanden doorgaans veruit de beste keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (+/- 15.000 km) dan is wellicht de all-season band aan te raden. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? In dat geval is de winterband van oktober/november tot maart/april een onmisbare keuze. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Tienhoven.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers in de winter maakt en bij gladheid of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Tarieven
Autobanden kan je kopen in verschillende prijssegmenten: Goedkoopste, middenklassen en het topsegment. Welk model past bij jou hangt met name af van de inhoud van de motor, jouw rijgedrag en de jaarlijkse kilometrage. Ga voor A-merken als Dunlop of Toyo als je veel op de weg zit, veel op de snelweg zit en een high-performance auto rijdt. Ben je niet zoveel onderweg en kom je niet veel op de snelweg? En heb je een kleine stadsauto (neem een Opel Karl) en heb je een rustig rijgedrag? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Duraturn of Minerva.


Kortingen en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Kumho Tyres of Superia zijn niet goedkoop. De slimme consument zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Hierdoor kan je verrassend goedkope autobanden in Tienhoven bestellen, soms met wel 30% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Tienhoven: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Het alternatief is gebruikte banden Tienhoven: tweedehands producten van goede kwaliteit die nog vele kilometers mee kunnen.
 • All-in deal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €152,50 per kalenderjaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Check elke maand even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door de juiste band-balans en je auto te laten uitlijnen. Verder is het enorm aan te raden dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Tienhoven.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Tienhoven?
Professioneel banden vervangen in Tienhoven kost je zo’n €50,00 voor een totale set (bij band reeds op de velg, bekend als wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd hanteren ze tarieven van plus minus €89,99. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €50,00 per seizoen.

Wat zijn runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Middels de speciale constructie is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Zodoende kan jij dus nog naar huis rijden of naar een vakgarage. Een reservewiel of thuiskomertje hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat zijn caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor bestelbussen). Ze onderscheiden zich door een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Tip: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldikte. Het advies is om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Tienhoven.

Plaats een reactie