Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Zegveld

Online autobanden bestellen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Zegveld? Op deze pagina vind je populaire webshops in voordelige autobanden van alle merken en gegevens van garages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Daarnaast kan je aan de slag met praktische informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en ontdek je in de keuzehulp welk product matcht met jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Het is essentieel dat je altijd en overal met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Zegveld inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen heb je al vanaf €40,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt het aanbevolen om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Autobanden van bekende merken als Hankook zijn er al vanaf €310. Budgetmerken als Federal kosten gemiddeld zo’n €210 per vier.

Nieuwe banden laten monteren?

Maak afspraak bij banden montage in Zegveld

Banden wisselen in Zegveld

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Zegveld is erg belangrijk. De meeste autorijders doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Rond oktober / november zetten we de winterband eronder en als het weer wat warmer wordt (maart/april) gaan we over op zomerbanden. De banden verwisselen is een heel precies klusje. Verder vraagt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Zegveld scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Er is geen twijfel over dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Je banden worden ook gebalanceerd en nagekeken.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Eventueel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Zegveld.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Het bandenbedrijf bekijkt ook of de profieldiepte niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 35.000 kilometer. De levensduur van de banden hangt af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Check elke maand je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt iets naar rechts of links en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Tevens zie je daarbij onnodig brandstofverbruik en abnormale slijtage. Uitlijnen betekent dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Het gevolg is een goede wegligging, een laag brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Uitlijnen van een personenauto kan al vanaf €84,99.

Balanceren van de banden
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? De kans bestaat dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. D.m.v. een speciale machine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je duurzamer bezig en je banden gaan langer mee. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Zoek banden garages in Zegveld

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Zegveld? In het overzicht hierna bieden wij autogarages en bandenwinkels in de buurt (provincie Utrecht). Deze bandenservices zijn gespecialiseerd in repareren, uitlijnen, balanceren, trimmen, (de)monteren, sipen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Via deze website vergelijk je ook montagepartners in Kamerik, Hekendorp, Waarder, Driebruggen en Papekop.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-zegveld

Goedkope autobanden Zegveld

Zoek jij ook nieuwe banden voor jouw auto? Je komt er al gauw achter dat er een ontzettend grote keuze is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de rijstijlen, de afstanden die je rijdt, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht van de auto. Goed om te weten: de bandenmerken uit Europa voldoen aan aan alle normen, ook de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we uiteenzetten in 3 groepen:

CategorieSoort autoKm p/jaarWegliggingPrijs
1. PremiumKrachtige autoVanaf 50.000Druk180
2. MiddenklasseNormale autoDagelijks gebruikHerkenbaar€110
3. InstapStadsautootjeMinder dan 15.000Simpel €68

Bandenshops vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de onderstaande tabel bieden we je populaire internetwinkels die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Zegveld hebben. Op deze website lees je ook aanvullende info over: Runflat banden

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Normaliter gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Zegveld monteren geeft optimale grip, betere acceleratie, zorgt voor minimale slijtage en een effectieve waterafvoer door de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Kortere remweg op normaal wegdek.
 • Lager brandstofverbruik (met name in de zomer).

Goedkoop winterbanden wisselen Zegveld

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben een dieper profiel en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dat resulteert in een korte remweg, meer controle over je auto en dus minder kans ongelukken bij sneeuw of ijzel. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Zwitserland, Noorwegen, Oostenrijk, Italië, Frankrijk) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Wanneer 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers maakt en niet op wintersport gaat. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Een vaak genoemd nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Met name geschikt als je niet al te veel kilometers maakt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Meer weten over de kosten van nieuwe autobanden in Zegveld kopen? In de tabel hieronder bekijk je de huidige prijzen van diverse types en merken. Dit is exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Via deze website zoek je ook extra informatie over: Veilig autorijden.

MerkSerieGrootteVermogenPrijs
Michelinpower cup evo120/70 R1758V€159
Continentalconticontact ts815 cs xl seal205/60 R1696V€175
Vredesteinultrac vorti245/40 R2099YY€169
Bridgestoneblizzak245/45 R1799V€169
Goodyeareagle f1 asymmetric 2275/30 R1996Y€153
Dunlopwinter sport 5205/55 R1694V€139
Pirelliscorpion winter actie225/65 R17102T€118
Hankookradial ra28e205/65 R16107T€91
Kumhohs51 xl215/45 R1690V€73
Uniroyalall season expert 2 xl fr225/65 R17106V€116
Nexenct8225/70 R15112R€94
Firestoneroadhawk205/60 R1692V€81
Superiaecoblue 4s215/60 R17100V€56
Savaintensa uhp 2245/40 R1795Y€128
Maxxismavs01245/35 R20Y95€116
Toyos954255/40 R1798V€138
Figuur met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Woerden).

Zoek direct jouw band

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar wel 35%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Als je wilt overstappen op andere banden zijn er meerdere factoren die belangrijk zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je maximaal wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de flank van de band. Deze combinatie van cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Neem je nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een van de bandenmaat codes is: 215 / 35 R18 – 84Y.

 • 215 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 35 is de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (in dit voorbeeld 35%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 18 geeft een indicatie van de velgmaat (hierbij dus 18 inch).
 • 84 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 500 kilogram.
 • De laatste waarde (Y) geeft de maximumsnelheid van de band weer. is een snelheidsindicator van maximaal 300 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ben jij iemand die veel of weinig kilometers maakt? In ons gematigde zeeklimaat zijn de zomerbanden doorgaans de beste optie. Als je niet zoveel rijdt (+/- 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een geschikt type. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is een extra winterband van november tot april zeer aantrekkelijk. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Zegveld.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als ook in de winter veel op de weg zit en bij vorst en/of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Kosten
Autobanden kan je bestellen in drie prijssegmenten: Voordeel, prijs-kwaliteit en het topsegment. Welk type jij moet kiezen hangt af van het vermogen van de auto, rijstijl en het aantal kilometers. Kies voor een A-merk als Continental of Sava als je elk jaar grote afstanden aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een auto met veel PK’s hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Renault Twingo) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Insa Turbo of Mirage.


Uitverkoop en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Michelin of Hankook zijn in de basis best duur. Wie wat verder kijkt vergelijkt de aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Zo kan je verrassend goedkope autobanden in Zegveld bestellen, en krijg je zomaar 40% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Zegveld: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Het alternatief is gebruikte banden Zegveld: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Compleet pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €152,50 per kalenderjaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Bij een redelijke rijstijl moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Bekijk een keer per maand of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door een goede band-balans en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Tenslotte is het van groot belang dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Zegveld.

Wat kost autobanden wisselen in Zegveld?
Banden vervangen in Zegveld wordt al gedaan voor €45,00 voor een complete set (de band inclusief velg wordt gewisseld, bekend als wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €89,99. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €50,00 per seizoen.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Geholpen door de speciale constructie is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. In die situatie kan jij dus nog naar huis rijden of naar een garage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje kan je dus thuislaten.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De voordelen zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), minder rolweerstand door een hogere spanning en zijn extra sterk gebouwd. Tip: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Check altijd voor (vakantie) vertrek de bandenspanning en en natuurlijk het profiel. Autogarages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Zegveld.

Plaats een reactie