Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Biervliet

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Biervliet? Op deze website communiceren wij populaire online verkooppunten van nieuwe en goedkope autobanden en adresgegevens waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Ook bieden wij nuttige info over de soorten banden die er allemaal zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product geschikt is voor jouw auto.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Het is cruciaal dat je in winter, lente, zomer en herfst met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Biervliet inclusief demontage, balanceren en montage heb je al vanaf €37,50.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen is het verstandig om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Banden van bekende merken als Toyo kan je al krijgen vanaf €305. budgetmerken als Goodrich kosten gemiddeld zo’n €195 per set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Maak afspraak bij banden montage in Biervliet

Banden wisselen in Biervliet

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Biervliet is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste auto-eigenaren laten het twee keer per jaar vervangen. Als de winter nadert rijden we op de winterband en als de zomer nadert rijden we verder op de zomerband. Dit zelf verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Daarbij vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Biervliet is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je mag er gerust op zijn dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je krijgt geen vuile handen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Steeds vaker bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Biervliet.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Het bandenbedrijf bekijkt ook of het profiel op de banden nog voldoende is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook als de garage ziet dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na 35.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met kwaliteit van de band en rijstijl. Check elke maand je bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt iets naar rechts of links en stuurt niet zo eenvoudig. Je krijgt ook te maken met onnodig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. De definitie van uitlijnen is dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit geeft een veilige wegligging, een scherp brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Het uitlijnen van een auto kan al vanaf €84,99.

Wanneer autobanden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? De kans bestaat dat de banden gebalanceerd moeten worden. Daarbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijdt je een stuk rustiger, ben je duurzamer bezig en neemt het rijgenot flink toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit standaard uitgevoerd.

Vind lokale banden garages in Biervliet

Vlug en goedkoop banden vervangen in Biervliet? In het onderstaande schema vind je contactgegevens van bandenwinkels en garages in jouw omgeving (provincie Zeeland). Deze bandenservices verlenen diensten zoals repareren, uitlijnen, sipen, balanceren, (de)monteren, trimmen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Via deze website check je ook andere montagepartners in Schoondijke, Hoofdplaat, Breskens, Nieuwvliet en Groede.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-biervliet

Goedkope autobanden Biervliet

Ben je aan het oriënteren naar een tweede set banden voor je auto? Je ontdekt al snel dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit hangt af van de rijstijlen, de jaarlijkse kilometrage, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Hoe dan ook: de banden van Europese fabrikanten zijn van uitstekende kwaliteit, ook de goedkoopste banden. De verschillende producten splitsen we uit in 3 segmenten:

SegmentType autoKM (jaarlijks)Rij-kenmerkKostprijs
1. TopsegmentZware auto’sGrootverbruikerEnergiek€197
2. UitstekendNormale autoCirca 25.000Herkenbaar€114
3. VoordeelStadsautootjeWeinig gebruikEenvoudig€75

Online banden webwinkels vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de bijgaande tabel vergelijken wij toonaangevende online aanbieders die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Biervliet hebben. Op deze website check je ook aanvullende info over: Autobanden controleren voor vakantie

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is geschikt in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Normaliter is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Biervliet monteren bevordert de grip, verhoogt het rijcomfort, geeft minder slijtage in de zomer en een effectieve waterafvoer vanwege de diepe sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Een goede wegligging en waterafvoer bij hogere temperaturen.
 • Minder slijtage aan de banden (in de zomer).

Voordelig winterbanden wisselen Biervliet

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit zorgt voor een kortere remweg, zorgt voor meer grip en geeft een veiliger gevoel in de auto bij nat en koud weer. In sommige landen (bijv. Duitsland en Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk, Zweden, Noorwegen, Italië) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Presteren het best vanaf eind oktober tot begin april.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Alles wat je moet weten over all season banden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Met name geschikt als je niet al te veel kilometers maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en ze geven een heel goede grip. Nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Interesse in de onkosten van nieuwe autobanden in Biervliet kopen? In het overzicht hierna beiden wij de gemiddelde prijzen van diverse types en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op Autobandenspot.nl lees je ook nuttige informatie over: Goedkoopste autobanden.

MerkTypeAfmetingPrestatieTarief
Michelinprimacy 3205/55 R1791W€147
Continentalcontisportcontact 5225/50 R1794W€122
Vredesteinwintrac pro245/45 R19102W€172
Bridgestonepotenza245/40 R1897Y€139
Goodyearug8195/55 R1687H€81
Dunlopsport bluresponse185/60 R1584H€79
Pirellip-zero (pz4)305/30 R20103Y€295
Hankookra18225/70 R15112S€103
Kumhoha31195/50 R1582V€53
Uniroyalrainsport 3 xl215/45 R1690V€89
Nexenwinguard sport xl215/55 R1798V€108
Firestonevanhawk 2 winter205/75 R16110R€101
Superiabluewin hp165/65 R1479T€35
Savaeskimo hp 2 xl205/60 R1696H€80
Maxxisma-1 wsw215/75 R15100S€123
Toyo310 #135/80 R1572S€72
Figuur met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Terneuzen).

Zoek jouw bandenmaat

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar 30%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Indien je wilt overstappen op andere banden zijn er veel specificaties die belangrijk zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat het allemaal mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de autoband. De reeks aan cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Ga je op een andere velg rijden? Let er dan op dat de maat dan verandert. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 205 / 50 R15 – 89V.

 • 205 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 50 staat voor de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit voorbeeld 50%.
 • De R houdt in: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 15 staat voor de velgmaat (in dit geval 15 inch).
 • 89 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 580 kilogram.
 • De laatste waarde (V) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. staat in ons geval voor een max. snelheid van 240 km/h.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Denk na over de vraag of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons Hollandse klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een effectieve optie. Als je weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is een een all-season band een betere mogelijkheid. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is een extra winterband tijdens de wintermaanden echt essentieel. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Biervliet.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je veel kilometers in de winter maakt en bij gladheid en vorst.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Dure of goedkope banden?
Autobanden zijn er in meerdere prijscategorieën: Goedkoopste, middenklassen en het topsegment. Welk segment aan te raden is voor jou wordt bepaald door het aantal PK’s van de auto, rijstijl en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Michelin of Maxxis als je veel op de weg zit, een dynamische rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een klein en zuinig autootje (bijv. een Toyota Aygo) en een rustige rijstijl? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Fribo & Roadstone.


Deals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Continental of Superia zijn niet perse heel goedkoop. De slimme consument vergelijkt de aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op basis daarvan kan je heel goedkope autobanden in Biervliet bestellen, en krijg je wel 25% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Biervliet: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Biervliet: tweedehands met lichte gebruikerssporen die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Alles-in-1: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €150,00 per kalenderjaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Moet ik mijn banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Bij een normale rijstijl hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom vreemde slijtage door ze goed te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Tenslotte moet je ervoor zorgen dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Biervliet.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Biervliet?
Op locatie banden vervangen in Biervliet wordt al gedaan voor €32,50 voor een totale set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit heet een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €94,95 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Voor de bandenopslag moet je rekenen op €57,50 per seizoen.

Hoe werken runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Met behulp van de unieke samenstelling kan je nog 80 kilometer doorrijden op het moment dat de band lek raakt. Dan is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een specialist. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Ze onderscheiden zich door het verbeterde draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Tip: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Controleer voor vakantie de spanning op de banden en en de diepte van het profiel. Wij raden aan om elke 6 jaar te wisselen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Biervliet.

Plaats een reactie