Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Terneuzen

Nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Terneuzen? Op onze autobandenvergelijker bieden wij toonaangevende leveranciers van voordelige autobanden van alle merken en lokale garages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Als laatste bieden wij nuttige info over de autobanden waar je uit kunt kiezen en ontdek je in de keuzehulp welk product past bij jouw situatie.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Terneuzen inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen heb je al vanaf €40,00.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om je banden te vervangen bij 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van de betere merken als Vredestein kan je al krijgen vanaf €340. Budgetmerken als Eptyres zijn al te koop vanaf €190 per set van 4.

Banden wisselen in Terneuzen

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Terneuzen is belangrijk. De meeste consumenten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als de winter nadert rijden we op de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) laten we de zomerband monteren. Op eigen houtje wisselen is niet eenvoudig. Ook vergt het ruimte die niet iedereen heeft en materialen. Goedkoop banden wisselen in Terneuzen scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je kunt er van uitgaan dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Jouw banden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Optioneel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Terneuzen.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autogarage controleert ook of het profiel op de autoband nog voldoet aan de richtlijnen. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook in het geval de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn dien je nieuwe banden te nemen. Vaak is dit het geval rond de 37.500 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt met name af van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Uitlijnen van de auto
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een onveilig gevoel, trekt naar één kant en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Doorgaans zien we dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen houdt in dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een verantwoord brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Het uitlijnen van een personenauto kost je ongeveer €74,99.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Trillend stuur of dashboard? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd dienen te worden. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, verbruik je minder benzine en je voorkomt onnodige slijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Zoek banden garages in Terneuzen

Direct en voordelig banden vervangen in Terneuzen? In de onderstaande tabel verzamelen wij garages en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Zeeland). Deze bedrijven zijn opgeleid voor (de)monteren, sipen, repareren, wisselen, uitlijnen, balanceren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Via deze website check je ook andere montagepartners in Sluis, Noord-Beveland, Goes, Borsele en Kapelle.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-terneuzen

Goedkope autobanden Terneuzen

Wil je investeren in nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je merkt al snel je kunt kiezen uit talloze producten. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn het remgedrag, de jaarlijkse kilometrage, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Advies: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge eisen, dus ook de goedkoopste banden. De merken splitsen we uit in 3 groepen:

SegmentType autoKM (jaarlijks)Rij-kenmerkPrijzen
1. Hoogste klasseGroot vermogen50.000+ Pittig191
2. GoedDoorsnee autoRond 30.000Gewoon€109
3. EconomyStadsautootjeMinder dan 15.000Beheerst€75

Vergelijk online bandenshops
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de onderstaande tabel bieden we je professionele online leveranciers die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Terneuzen hebben. Via deze website lees je ook handige informatie over: Autobanden schoonmaken

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij temperaturen vanaf 7 graden. Normaal gesproken is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Terneuzen monteren geeft optimale grip, geeft een betere wegligging, het maximaliseert de levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer vanwege de diepe sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
 • Met name in de zomer een aanzienlijk kortere remweg.
 • Een verantwoord brandstofverbruik.

Winterbanden wisselen Terneuzen

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit zorgt voor een kortere remweg, geeft meer grip en een optimale wegligging bij gladheid of vorst. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Luxemburg) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Biedt de beste performance bij winterse omstandigheden.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Informatie en voordelen van all season banden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Waar je wel op moet letten is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Met name geschikt als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de kosten van nieuwe autobanden in Terneuzen kopen? In het overzicht hierna vind je de verwachte tarieven van de meest verkochte merken. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op dit portaal ontdek je ook uitgebreide info over: Draagvermogen en Snelheidsindex.

MerkSoortFormaatKenmerkKosten
Michelinpilot sport 4s275/30 R2097Y€259
Continentalallseasoncontact165/70 R1485T€65
Vredesteincomtrac 2195/70 R15104R€97
Bridgestoneduravis185/75 R14102R€125
Goodyearvector 4seasons gen-2175/65 R1584T€77
Dunlopscootsmart130/90 R1061L€76
Pirellicinturato p7 blue235/45 R1797W€107
Hankookventus prime3 k125185/55 R1582H€65
Kumhokl21225/65 R17102H€103
Uniroyalrainsport225/50 R1692Y€75
Nexenn fera su1195/65 R1591H€63
Firestonedestination215/65 R1698V€99
Superiabluewin265/70 R16112T€71
Savaintensa uhp 2225/50 R1798Y€91
Maxxisap2195/60 R1588H€66
Toyocelsius175/65 R1584H€53
Overzicht met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Terneuzen).

Zoek jouw geschikte autoband

Check acties en aanbiedingen en bespaar zo’n 45%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Zodra je nieuwe banden gaat kopen zijn er verschillende zaken die van belang zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor weggebruiker je bent en hoeveel geld je wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de zijkant van je huidige autobanden. Deze combinatie van cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 170 / 80 R15 – 77S.

 • 170 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 80 is een indicatie voor de bandhoogte, in een percentage van de breedte van de band (hier dus 80%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 15 staat voor de velgmaat (in dit voorbeeld 15 inch).
 • 77 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 412 kilogram.
 • De afsluitende waarde (S) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 180 kilometer per uur.

Worden de banden intensief gebruikt?
Bedenk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband bijna het hele jaar door een efficiënte manier van rijden. Als je niet zoveel rijdt (rond de 10.000 km) dan is een een all-season band het overwegen waard. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de wintermaanden uitermate geschikt. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Terneuzen.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je veel kilometers rijdt (in de winter) en regelmatig op wintersport gaat.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Prijs
Autobanden verdelen we onder in allerlei prijscategorieën: Koopjes, standaard en premium. Welk artikel past bij jou hangt af van gewicht/vermogen van de auto, rijstijl en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Neem een A-merk zoals Dunlop of Nexen als je elk jaar grote afstanden aflegt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een groot vermogen hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een licht autootje (neem een Renault Twingo) en rijd je rustig? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Formula & Roadstone.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Michelin of Pirelli hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wil besparen zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Hierdoor kan je extra goedkope autobanden in Terneuzen bestellen, en profiteer je snel van 30% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Terneuzen: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Kies voor gebruikte banden Terneuzen: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1-pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al vanaf €147,50 per jaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Moet ik mijn banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Onder normale omstandigheden zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Bekijk een keer per maand hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Tevens is het voor de levensduur essentieel dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Terneuzen.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Terneuzen?
Bij een garage banden vervangen in Terneuzen regel je al voor €52,50 per set van 4 (de band inclusief velg wordt gewisseld, we noemen dit een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd betaal je al snel €99,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €65,00 per 12 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Middels de versterkte wang (zijkant) kan je nog 80 kilometer doorrijden als de lucht uit je band is. Op die manier rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een garage. Een reservewiel of thuiskomertje worden zo dus ook bespaard.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De pluspunten hiervan zijn het verbeterde draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Goed om te weten: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Ga je op vakantie? Check dan de spanning van de banden en de status van het profiel. De ANWB adviseert om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Terneuzen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie