Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Kamerik

Nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Kamerik? Op www.autobandenspot.nl vind je de meest populaire aanbieders van winter- zomer- en all season banden en servicepunten gespecialiseerd in bandenwissel. Tenslotte bieden wij nuttige informatie over uitlijnen, balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product matcht met jouw rijstijl.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in winter, lente, zomer en herfst de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Kamerik inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al voor €44,99.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor jouw eigen veiligheid wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Degelijke banden van de betere merken als Continental koop je al vanaf €300. B-merken als Imperial Fs All bestel je al vanaf €210 per set van 4.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Kamerik

Banden wisselen in Kamerik

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Kamerik is cruciaal. De meeste consumenten doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) laten we de winterband monteren en rond maart / april nemen we weer de zomerband. De banden verwisselen is niet eenvoudig. Bovendien eist dit wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Kamerik heeft verschillende voordelen:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • De banden worden direct gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Bij steeds meer services kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Kamerik.

Wat is de levensduur van banden?
Een garage analyseert ook of het profiel nog toereikend is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 37.500 kilometer. De levensduur van de banden is met name afhankelijk van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd geeft een slechter rijcomfort, trekt scheef en stuurt zwaar. Tevens zie je daarbij een onzuinig brandstofverbruik en te snelle slijtage. De kern van uitlijnen is dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Het gevolg is een goede wegligging, een lager brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Een auto uitlijnen kost om en nabij de €77,50.

Banden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? Mogelijk is het zo dat je de banden moet laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, je bespaart op de brandstofkosten en vergroot dit het rijplezier. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Vind banden garages in Kamerik

Rap en voordelig banden vervangen in Kamerik? In de onderstaande tabel vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit jouw regio (provincie Utrecht). Deze bedrijven zijn opgeleid voor (de)monteren, trimmen, balanceren, repareren, sipen, uitlijnen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op deze website vind je nabijgelegen montagebedrijven in Hekendorp, Waarder, Driebruggen, Papekop en Linschoten.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-kamerik

Goedkope autobanden Kamerik

Ga jij een bestelling plaatsen voor nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het is geen geheim dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit heeft te maken met rijstijl, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het gewicht van de auto. Goed om te weten: de bandenmerken uit Europa voldoen aan aan alle normen, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende banden worden vaak onderverdeeld in 3 categorieën:

SegmentType autoKilometersRij-kenmerkPrijzen
1. A-segmentGrote motorVeel kilometersEnergiek183
2. UitstekendGemiddelde autoCirca 25.000Normaal€100
3. GoedkoopsteBoodschappenautoKleingebruikerKalm€72

Bandenleveranciers vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de tabel hieronder bieden we je de beste online garages die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Kamerik hebben. Op Autobandenspot.nl lees je ook meer informatie over: 4 seizoenen banden

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband biedt het meeste grip als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Doorgaans worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Kamerik monteren zorgt voor meer grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, geeft minder geluidsproductie en een goede waterafvoer dankzij de doorlopende sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Direct winterbanden wisselen Kamerik

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden gebruikt tot maart/april. Ze beschikken over meer profiel en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit zorgt voor een korte remweg, zorgt voor meer grip en geeft een veiliger gevoel in de auto bij vorst of sneeuwval. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Zweden, Frankrijk, Noorwegen, Zwitserland, Oostenrijk) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • De beste keuze bij vorst of ijzel.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. De beste keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: banden wisselen is niet nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Aandachtspunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • De beste keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet in skigebieden komt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Kamerik kopen? In de volgende tabel tref je de gemiddelde tarieven van de meest verkochte merken. Dit is exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Via deze website check je ook aanvullende info over: Banden voor de motor.

MerkSoortAfmetingKenmerkKosten
Michelincity pro80/90 R1750S€58
Continentalvancofourseason225/55 R17101H€187
Vredesteinultrac vorti265/50 R19110Y€137
Bridgestoneblizzak225/55 R1797H€130
Goodyearwrangler hp all weather275/60 R18113H€207
Dunloptt93 gp120/80 R1255J€147
Pirellidiablo rosso corsa180/60 R1775W€129
Hankookwinter icept evo2 w320225/50 R1899V€150
Kumhokh27195/60 R1689V€73
Uniroyalall season expert 2 xl fr215/55 R1899V€140
Nexennblue 4 season225/50 R1794V€99
Firestoneroadhawk225/40 R1892Y€80
Superiaecoblue va195/60 R1699H€69
Savaintensa uhp 2xl225/45 R1794Y€145
Maxxisc927225/8 R1240N€83
Toyos954 xl215/40 R1686H€148
Lijst met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Woerden).

Zoek jouw bandenmaat

Check acties en aanbiedingen en bespaar maar liefst 45%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Vanaf het moment dat je de banden wilt verwisselen zijn er een paar details waar je over na moet denken. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor weggebruiker je bent en hoeveel geld je wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat staat weergegeven op alle autobanden (aan de zijkant). Deze speciale code geeft weer wat de actuele maat is. Krijg jij nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 215 / 35 R18 – 84W.

 • 215 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 35 staat voor de hoogte van de band, als % van de breedte van de band (in ons voorbeeld 35%.
 • De R staat voor Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 18 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier is dat dus 18 inch).
 • 84 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 500kg.
 • De laatste waarde (W) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 270 km/h.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Bedenk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? Met ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden de juiste keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een zuinigere optie. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de winterband in het najaar en de winter aan te raden. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Kamerik.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij gladheid of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Tarieven
Autobanden zijn beschikbaar in meerdere prijsgroepen: Voordelig, standaard en A-segment. Welke klasse jij moet kiezen wordt bepaald door de trekkracht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Kies voor een A-merk als Kumho Tyres of Hankook in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, graag hard optrekt en een auto met een groot vermogen hebt. Ben je niet zoveel onderweg en vooral binnen de bebouwde kom? En heb je een kleine stadsauto (bijv. een Peugeot 108) en een rustige rijstijl? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Best & Security.


Deals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Goodyear of Toyo zijn in de basis best duur. Wie wat verder kijkt koopt uitsluitend aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Zo kan je dikwijls goedkope autobanden in Kamerik bestellen, en regel je snel 40% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Kamerik: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Kamerik: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Alles-in-1: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €165,00 op jaarbasis.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. De garages adviseren om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Kijk elk kwartaal even of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door de juiste band-balans en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Ook is het enorm aan te raden dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Kamerik.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Kamerik?
Professioneel banden vervangen in Kamerik wordt al gedaan voor €47,50 voor een complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, we noemen dit een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost dit ongeveer €87,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €65,00 per 12 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Met behulp van de versterkte wang (zijkant) kan je nog 80 kilometer doorrijden op het moment dat de band lek raakt. Dan kan je veilig naar huis of naar de dealer. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De pluspunten hiervan zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een potentieel hogere bandenspanning en minder vervorming. Let op: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning nog op orde is en de status van het profiel. Vakgarages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Kamerik.

Plaats een reactie