Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Scheemda

Nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Scheemda? Op onze autobandenvergelijker kan je aan de slag met erkende webshops in winter- zomer- en all season banden en adresgegevens waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Verder bekijk je hier uitgebreide informatie over bandenmaten en populaire merken en vind je via de keuzehulp welk product matcht met jouw auto.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Het is essentieel dat je het hele jaar door rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Scheemda inclusief demontage, balanceren en montage is al mogelijk vanaf €44,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor de beste veiligheid wordt vaak aangeraden om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Degelijke banden van populaire merken zoals Firestone zijn al te koop vanaf €310. budgetmerken als Gtradial scoor je al vanaf €225 per 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Scheemda

Banden wisselen in Scheemda

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Scheemda is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste auto-eigenaren kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de winter nadert nemen we de winterband en ronde maand maart gaat de zomerband erop. Zelf wisselen is een precies werkje. Verder vraagt dit om de nodige ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Scheemda is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je weet 100% zeker dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Je banden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Bij sommige aanbieders heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Scheemda.

Wanneer moet ik wisselen?
Het bandenbedrijf weet ook of het profiel op de banden nog voldoende is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook wanneer de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn worden nieuwe banden aanbevolen. In de regel is dit na 50.000 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een verkeerd uitgelijnde auto heeft geen stabiele wegligging, trekt naar één kant en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Tevens zie je daarbij een te hoog brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit geeft een veilige wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Uitlijnen van een personenauto kan je bij een garage laten doen vanaf €90,00.

Balanceren van de banden
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? De kans bestaat dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceermachine worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo rijdt je een stuk rustiger, je bespaart op de brandstofkosten en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een wissel zit dit meestal inbegrepen.

Zoek banden garages in Scheemda

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in Scheemda? In de tabel in het volgende blok vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten uit jouw regio (provincie Groningen). Deze bandenspecialisten zijn opgeleid voor repareren, uitlijnen, trimmen, balanceren, wisselen, sipen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Via deze website check je ook montage-specialisten in Westerlee, Heiligerlee, Winschoten, Oude Pekela en Nieuwe Pekela.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-scheemda

Goedkope autobanden Scheemda

Ga jij een bestelling plaatsen voor een set andere banden voor je wagen? Je merkt al snel het aanbod meer dan divers is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit hangt vooral af van rijstijl (rustig of dynamisch), het aantal afgelegde kilometers, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en de eigenschappen van de auto. Noemenswaardig: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge eisen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we terugbrengen naar 3 segmenten:

SegmentType autoKilometersRijgedragKosten
1. PremiumSportwagenGrootverbruikerDriftig€181
2. StandaardDoorsnee autoRond de 25.000Herkenbaar€110
3. VoordeligBoodschappenauto< 15.000Statisch€72

Vergelijk online bandenshops
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de tabel hierna vergelijken wij goede webwinkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Scheemda hebben. Op dit portaal tref je ook nuttige informatie over: Bandenindex

Wanneer zomerbanden?

De zomerband is de beste keuze wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Standaard worden deze in het voorjaar gemonteerd. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Scheemda monteren zorgt voor meer grip, verkleint de kans op slippen, geeft minder geluidsproductie en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de brede sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Betere tractie en een beter remvermogen.
 • Zorgt voor een langere levensduur van de band.

Goedkoop winterbanden wisselen Scheemda

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Het gevolg is een korte remweg, meer grip tijdens het rijden en een veilige rijervaring bij gladheid of sneeuw. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Zweden, Noorwegen, Luxemburg) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Biedt de beste performance bij natte en winterse omstandigheden.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet heel veel rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Een vaak genoemd nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Een uitstekende keuze als je circa 10.000 km/jaar rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de prijzen van nieuwe autobanden in Scheemda kopen? In het onderstaande schema tref je de tariefindicaties van verscheidene merken en soorten. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op dit portaal ontdek je ook handige informatie over: Banden balanceren en uitlijnen.

MerkTypeAfmetingKenmerkPrijs
Michelinlatitude x-ice north lxin2+265/45 R20104T€257
Continentalcontisportcontact 5p285/30 R20(99Y)Z€228
Vredesteinquatrac 5205/60 R1591H€83
Bridgestonepotenza255/40 R1895Y€190
Goodyeareagle ultragrip gw-3225/50 R1794H€112
Dunlopsportsmart tt120/70 R1758W€134
Pirelliscorpion zero all season285/40 R22110Y€375
Hankookfuoristrada235/70 R16109H€141
Kumhohs51225/50 R1692W€91
Uniroyalrainsport 3 xl225/55 R17101Y€124
Nexennblue 4 season225/50 R1794V€99
Firestonedestination265/70 R15112H€148
Superiaecobluevan225/75 R16121S€64
Savaintensa uhp 2xl225/45 R1794Y€145
Maxxismecotra me 3185/60 R14109H€58
Toyoproxes t1 sport xl225/55 R1699Y€98
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Oldambt).

Welke bandenmaat zoek je?

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar ongeveer 35%

Keuzehulp: vind de band die past bij jouw rijstijl

Vanaf het moment dat je naar andere banden wilt overstappen zijn er belangrijke dingen die relevant zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor rijstijl je hebt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op het rubber van de band. Deze unieke combi van letters en cijfers helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Krijg jij nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een voorbeeld van een bandenmaat is 275 / 40 R21 – 107W.

 • 275 staat voor de breedte in millimeters.
 • 40 slaat op de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 40%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 21 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hierbij dus 21 inch).
 • 107 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 975 kilogram.
 • De laatste waarde (W) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. is een snelheidsindicator van maximaal 270 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga eerst na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons Hollandse klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een efficiënte manier van rijden. Als jij een beperkte gebruiker bent (+/- 15.000 km) dan is een een all-season band een uitstekende keuze. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een winterband van november tot april uitermate geschikt. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Scheemda.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij vorst of ijzel.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kan je kopen in velerlei prijsgroepen: Goedkoopste, standaard en topklasse. Welk segment aan te raden is voor jou heeft te maken met de inhoud van de motor, je manier van rijden en de jaarlijkse kilometrage. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Michelin of Sava als je elk jaar grote afstanden aflegt, een pittige rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Opel Karl) en doe je het rustig aan? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Davanti en Seiberling.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Bridgestone of Sava zijn vrij duur. Wie slim is zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op die manier kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Scheemda bestellen, en krijg je zomaar 30% korting.

 • Check de autobanden outlet in Scheemda: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Kies voor gebruikte banden Scheemda: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn met ruim voldoende profiel.
 • Totaalpakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €142,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. De garages adviseren om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Bij normaal gebruik moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe zorg ik dat mijn banden langer mee gaan?
Check elke maand even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door een balanceer afspraak te maken en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ten derde is het van groot belang dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Scheemda.

Wat kost autobanden wisselen in Scheemda?
Op locatie banden vervangen in Scheemda is al mogelijk vanaf €40,00 voor de complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit noemen we een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden kost het je al gauw €92,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €62,50 per 12 maanden.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Op basis van de extra sterke stukken in de wang kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden wanneer jij een lekke band constateert. Op die manier rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een vakgarage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat zijn caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Wat dit type onderscheidt is een hoger draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder vervorming. Aandachtspunt: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning gewijzigd moet worden en het profiel (minimaal 2.5 mm). Het algemene advies is om deze iedere zes jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Scheemda.

Plaats een reactie