Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Pieterburen

Online autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Pieterburen? Op dit portaal vind je populaire webwinkels in goedkope autobanden en lokale garages voor een snelle bandenwissel. In aanvulling daarop lees je hier nuttige info over de verschillende soorten autobanden en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product aansluit bij jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Het is belangrijk dat je alle maanden van het jaar rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Pieterburen inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen is al mogelijk vanaf €39,99.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Maar voor de algehele bevelen wij aan om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Degelijke banden van de betere merken als Continental koop je al vanaf €310. budgetmerken als Cst zijn al te koop vanaf €225 per vier.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Pieterburen

Banden wisselen in Pieterburen

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Pieterburen is belangrijk. De meeste mensen laten het twee keer per jaar vervangen. In het najaar gaat de winterband erop en rond maart / april nemen we weer de zomerband. Op eigen houtje wisselen is een vak apart. Ook eist dit behoorlijk wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Pieterburen is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je weet 100% zeker dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Soms heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Pieterburen.

Wanneer banden vervangen
Het bandenbedrijf controleert ook of de profieldiepte nog in orde is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook op het moment dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn dien je nieuwe banden te nemen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 40.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en heeft te maken met type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een langere levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een auto die niet goed is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt naar één kant en stuurt minder gemakkelijk. Ook leidt het tot een onnatuurlijk brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit leidt tot een optimale wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van de auto kan je bij een garage laten doen vanaf €69,99.

Banden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Het kan maar zo zijn dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Daarbij plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo rijd je een stuk veiliger, het rijdt zuiniger en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een wissel zullen zit dit standaard doen.

Vind lokale banden garages in Pieterburen

Snel en goedkoop banden vervangen in Pieterburen? In het onderstaande schema vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages die actief zijn in de regio (provincie Groningen). Deze autogarages zijn gespecialiseerd in (de)monteren, uitlijnen, trimmen, wisselen, repareren, balanceren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op deze website vind je daarnaast ook montagebedrijven in Eenrum, Warfhuizen, Leens, Zuurdijk en Wehe-den Hoorn.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-pieterburen

Goedkope autobanden Pieterburen

Wil je investeren in nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je merkt al snel er een ontzettend grote keuze is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Wat is nu voor mij het beste product? Dit heeft te maken met rijstijl, de jaarlijkse kilometrage, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en kenmerken van de auto zelf. Belangrijk: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge eisen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende producten zijn te verdelen in 3 classificaties:

KlasseSoort autoKm p/jaarRij-kenmerkTarief
1. A-segmentKrachtige auto50.000+ Pittig198
2. Prijs-kwaliteitNormale autoVanaf 25.000Modaal€119
3. EconomyStadsautootje< 15.000Beheerst€70

Online banden webwinkels vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In de volgende tabel vergelijk je eenvoudig de beste webshops die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Pieterburen hebben. Op onze autobandenvergelijker ontdek je ook aanvullende info over: Runflat banden

Wanneer zomerbanden?

De zomerband biedt het meeste grip bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Standaard worden deze in het voorjaar gemonteerd. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Pieterburen monteren zorgt voor meer grip, verhoogt het rijcomfort, geeft minder geluidsproductie en een effectieve waterafvoer dankzij de brede groeven en sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Geadviseerd van maart tot november.
 • Perfecte grip dankzij de rubbersamenstelling.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Direct winterbanden wisselen Pieterburen

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit verbetert de remweg, verhoogt het gripniveau en een ideale rijervaring in het geval van natte en koude periodes. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Frankrijk, Zweden, Zwitserland, Luxemburg) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Biedt de beste performance van oktober tot en met maart.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Wanneer rijden op all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Met name geschikt als je maximaal 15.000 maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Aandachtspunt is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Perfect als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Meer weten over de investering in nieuwe autobanden in Pieterburen kopen? In de volgende tabel bekijk je de gemiddelde prijzen van verschillende merken en modellen. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website vind je ook nuttige informatie over: Veilig autorijden.

MerkTypeFormaatKenmerkTarief
Michelinprimacy 4225/40 R1892Y€110
Continentalsportcontact 5 xl265/35 R1897Y€168
Vredesteinultrac vorti r245/30 R21245/30Z21(Y€237
Bridgestonepotenza245/35 R1993Y€181
Goodyearefficientgrip cargo195/65 R16104T€101
Dunlopwinter sport 5205/65 R1594T€106
Pirellidiablo rosso corsa ii180/55 R1773W€163
Hankookwinter icept evo2 w320235/45 R1999V€194
Kumhoha31205/55 R1691H€65
Uniroyalall season expert 2185/55 R1480H€70
Nexenwinguard wt1205/70 R15106R€71
Firestonefirehawk235/45 R1794Y€93
Superiaecoblue va225/70 R15112R€76
Savaintensa uhp 2225/50 R1798Y€91
Maxxisap2 all season185/65 R1486H€55
Toyoh08195/65 R16104R€88
Lijst met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Het Hogeland).

Vind jouw perfecte autoband

Bekijk aanbiedingen en bespaar wel 35%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Op het moment dat je wilt overstappen op andere banden zijn er verschillende specificaties die invloed hebben op de beste keuze. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor weggebruiker je bent en wat je budget is.

De bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de wang van de autoband. Deze unieke combi van letters en cijfers geeft weer wat de actuele maat is. Ga je op een andere velg rijden? Dan verandert de maat vaak. Een van de bandenmaat codes is: 215 / 70 R16 – 109R.

 • 215 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 70 is de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 70%.
 • R duidt aan: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 16 biedt inzicht in de velgmaat (hier dus 16 inch).
 • 109 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 1030kg.
 • De laatste letter (R) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. correspondeert met een max. snelheid van 170 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga eerst na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden de juiste keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot zo’n 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband aan te raden. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de winterse periodes uitermate geschikt. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Pieterburen.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij gladheid en vorst.
 • De vier seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Prijzen
Autobanden kan je vinden in meerdere prijscategorieën: Koopjes, gemiddeld en A-segment. Welk model voor jou ideaal is hangt met name af van hoeveel power je auto heeft, rijstijl (dynamisch of rustig) en de jaarlijkse kilometrage. Neem een A-merk zoals Continental of Hankook in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel buiten de stad rijdt en een auto met een sterke motor hebt. Rij je weinig en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein autootje (bijv. een Peugeot 107) en rijd je rustig? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Giti of Tracmax.


Uitverkoop en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Michelin of Maxxis zijn in de basis best duur. De slimme rijder checkt regelmatig aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Hierdoor kan je extra goedkope autobanden in Pieterburen bestellen, soms met wel 25% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Pieterburen: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Pieterburen: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn met ruim voldoende profiel.
 • Totaalpakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor slechts €142,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Bij een redelijke rijstijl moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Kijk elk kwartaal even of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door ze goed te balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Verder moet je ervoor zorgen dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Pieterburen.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Pieterburen?
Vakkundig banden vervangen in Pieterburen regel je al voor €47,50 per bandenset (het complete wiel wordt dan gewisseld, we noemen dit een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden kost dit circa €99,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De bandenopslag kost ongeveer €57,50 per 12 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. D.m.v. de speciale constructie kan je nog 80 kilometer doorrijden als de lucht uit je band is. HIerdoor vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een autogarage. Een thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelauto). Wat dit type onderscheidt is een optimaal draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en in de basis sterker uitgevoerd. Tip: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning en het profiel (minimaal 2.5 mm). De garages adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Pieterburen.

Plaats een reactie