Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Westerlee

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of moet je jouw banden laten wisselen in Westerlee? Op deze pagina vind je onder andere landelijke shops gespecialiseerd in nieuwe en goedkope autobanden en lokale garages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Tevens kan je aan de slag met handige informatie over montage, uitlijnen en balanceren en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product strookt met jouw wensen.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Westerlee inclusief demonteren, monteren en balanceren heb je al vanaf €39,95.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Gewoon goede banden van populaire merken zoals Hankook kosten gemiddeld zo’n €340. B-merken als Kormo zijn al te koop vanaf €230 per set van 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Westerlee

Banden wisselen in Westerlee

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Westerlee is erg belangrijk. De meeste autorijders kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) laten we de winterband monteren en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) zetten we de zomerband er weer onder. Op eigen houtje wisselen is een behoorlijke operatie. Bovendien vergt het de nodige ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Westerlee ontneemt veel stress:

 • Je weet 100% zeker dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Jouw autobanden worden direct gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Westerlee.

Wanneer banden vervangen
Een bandenspecialist weet ook of het profiel op de banden nog goed genoeg is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook in het geval het rubber versleten of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 37.500 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met het type auto en jouw rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd heeft geen stabiele wegligging, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Vaak heeft de auto dan ook onnodig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit verbetert de wegligging, een laag brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto kan al vanaf €75,00.

Banden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Grote kans dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Met een balanceermachine worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en vergroot dit het rijplezier. Bij een wissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Lokale banden garages in Westerlee

In no-time en voordelig banden vervangen in Westerlee? In het overzicht hierna vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten in de buurt (provincie Groningen). Deze bandenservices hebben ervaring met (de)monteren, wisselen, trimmen, sipen, uitlijnen, repareren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op dit portaal zoek je nabijgelegen montagepartners in Heiligerlee, Winschoten, Oude Pekela, Nieuwe Pekela en Eexterveenschekanaal.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-westerlee

Goedkope autobanden Westerlee

Ga jij een bestelling plaatsen voor nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je zult al snel merken dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit hangt af van de rijstijlen, de jaarlijkse kilometrage, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Opmerking: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge eisen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we grofweg indelen in 3 segmenten:

SegmentSoort autoKM (jaarlijks)WegliggingTarief
1. Hoogste klasseGroot vermogenVeel kilometersDriftig181
2. GoedDoorsnee autoTot 30.000 kmHerkenbaar€115
3. BasisLichte auto’sWeinig gebruikEenvoudig€65

Bandenshops vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In de onderstaande tabel check en vergelijk je goede internetwinkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Westerlee hebben. Op deze website lees je ook uitgebreide info over: Run-on-flat banden

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband biedt de beste prestaties bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Normaal gesproken gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Westerlee monteren geeft jou extra grip, een kortere remweg, zorgt voor een optimale levensduur van de band en voert het water uitstekend af dankzij de brede groeven en sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Aanbevolen tussen april – september.
 • Kortere remweg op normaal wegdek.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Westerlee

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en wissel je weer om in maart. Ze hebben een dieper profiel en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit zorgt voor een korte remweg, directer contact met de weg en dus minder kans ongelukken bij gladheid of vorst. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Italië, Zwitserland, Zweden, Oostenrijk, Noorwegen) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Presteren het best bij vorst of ijzel.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Wanneer all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en ze geven een heel goede grip. Aandachtspunt is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Een prima oplossing als je niet heel veel rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Benieuwd naar de tarieven van een set nieuwe autobanden in Westerlee kopen? In de tabel hieronder beiden wij de geschatte prijzen van verschillende soorten en merken. Hierbij zit niet inbegrepen balanceren, monteren en uitlijnen. Middels onze vergelijker zoek je ook handige informatie over: Tips voor rijden onder moeilijke omstandigheden.

MerkSoortAfmetingenPrestatieTarief
Michelinprimacy 4235/55 R18100V€150
Continentalallseasoncontact225/45 R1794W€108
Vredesteinwintrac xtreme s235/45 R1898V€204
Bridgestonepotenza225/45 R1891Y€151
Goodyeareagle f1 asymmetric 3225/55 R17101W€111
Dunlopmoto80/90 R2148S€95
Pirelliscorpion zero all season255/50 R20109W€184
Hankookkinergy eco 2 k435205/70 R1596T€88
Kumhohs51215/50 R1791W€77
Uniroyalrainsport 3 xl245/35 R1993YY€182
Nexenroadhtxrh5235/65 R18110H€102
Firestonemultihawk 2165/65 R1479T€58
Superiabluewin265/60 R18114H€73
Savaadapto all season205/55 R1691H€78
Maxxismecotra 3195/60 R15109H€59
Toyoopen c. w/t235/70 R16106H€95
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Oldambt).

Zoek jouw bandenmaat

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar tot 45%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Indien je nieuwe banden gaat kopen zijn er veel factoren die invloed hebben op de beste keuze. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en hoeveel geld je wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de wang van de je band. Deze unieke combi van letters en cijfers biedt inzicht in de benodigde maat. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Let er dan op dat de maat dan verandert. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 275 / 40 R21 – 107V.

 • 275 betekent de breedte van de band in mm.
 • 40 staat voor de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (hierbij dus 40%.
 • De R betekent Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 21 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in ons voorbeeld 21 inch).
 • 107 geeft de maximale draagkracht weer. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 975kg.
 • De laatste letter (V) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 240 km/h.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ben jij iemand die veel rijdt of juist weinig? In ons gematigde zeeklimaat zijn de zomerbanden doorgaans de beste optie. Als je de auto niet zoveel gebruikt (tot zo’n 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een geschikt type. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de winterband tijdens de koude maanden aan te raden. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Westerlee.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij sneeuw en ijzel.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Tarieven
Autobanden kun je onderbrengen in drie prijscategorieën: Prima, medium en premium. Welk model jij moet kiezen heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, jouw rijgedrag en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Bestel een A-merk als bijv. Bridgestone of Maxxis in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, graag hard optrekt en een auto met een sterke motor hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? En heb je een kleine stadsauto (denk aan een Fiat 500) en doe je het rustig aan in het verkeer? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Goodride & Pace.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Continental of Superia zijn niet perse voordelig. Wie wat verder kijkt vergelijkt de aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op deze manier kan je heel goedkope autobanden in Westerlee bestellen, soms met wel 40% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Westerlee: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Westerlee: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Totaalpakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €135,00 op jaarbasis.

FAQ met veelgestelde vragen

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Bij een normale rijstijl moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Achterbanden een stuk langer.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Zoek maandelijks uit of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door een goede band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Tevens is het belangrijk dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Westerlee.

Hoe duur is autobanden wisselen in Westerlee?
Vakkundig banden vervangen in Westerlee kost je zo’n €32,50 voor een complete set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit noemen we een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €100. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €62,50 per half jaar.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Dankzij de versterkte wang kan je nog circa 80 kilometer afleggen als je te maken krijgt met een lekke of klapband. HIerdoor kan jij dus nog naar huis rijden of naar de dealer. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor de bestelauto). Wat dit type onderscheidt is een extra draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en sterker ontwikkeld. Tip: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Check altijd voor (vakantie) vertrek de bandenspanning en en de diepte van het profiel. Het algemene advies is om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Westerlee.

Plaats een reactie