Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Badhoevedorp

Nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Badhoevedorp? Op Autobandenspot.nl communiceren wij toonaangevende shops gespecialiseerd in goedkope autobanden voor alle seizoenen en adresgegevens gespecialiseerd in bandenwissel. Als laatste kan je aan de slag met handige informatie over uitlijnen, balanceren en ontdek je in de keuzehulp welk product aansluit bij jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Badhoevedorp inclusief uitlijnen en balanceren is er al vanaf €44,99.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor optimale veiligheid wordt geadviseerd om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Banden van bekende merken als Superia koop je al vanaf €300. B-merken als Firemax kosten ongeveer €200 per set van 4.

Voordelig banden wisselen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Badhoevedorp

Banden wisselen in Badhoevedorp

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Badhoevedorp is belangrijk voor de optimale grip. De meeste auto-eigenaren laten het twee keer per jaar vervangen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) zetten we de winterband eronder en vanaf het voorjaar zetten we de zomerband er weer onder. Dit zelf verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Tevens vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Badhoevedorp is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je bent er zeker van dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het bespaart je een hoop tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • De banden worden direct gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij steeds meer services kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Badhoevedorp.

Wanneer moet ik wisselen?
Een autobedrijf weet ook of de profieldiepte nog voldoende is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook als de garage ziet dat de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 50.000 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Wanneer auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd geeft een onveilig gevoel, trekt naar links of juist naar rechts en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Ook leidt het tot onnodig brandstofverbruik en abnormale slijtage. Uitlijnen betekent dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit verbetert de wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van een personenauto kan je bij een garage laten doen vanaf €77,50.

Balanceren van de banden
Trillend stuur of dashboard? Grote kans dat je de banden moet laten balanceren. Hierbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, het rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een wissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Lokale banden garages in Badhoevedorp

Direct en voordelig banden vervangen in Badhoevedorp? In de onderstaande tabel vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten in de buurt (provincie Noord-Holland). Deze bandenservices ondersteunen je bij repareren, (de)monteren, sipen, balanceren, wisselen, uitlijnen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op Autobandenspot.nl zoek je ook montagepartners in Halfweg, Zwanenburg, Marken, Uitdam en Zuiderwoude.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-badhoevedorp

Goedkope autobanden Badhoevedorp

Je bent op zoek naar een tweede set banden voor je auto? Je komt er al gauw achter dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit is met name afhankelijk van het remgedrag, de gebruiksintensiteit, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en kenmerken van de auto zelf. Belangrijk: de banden van Europese fabrikanten voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De merken worden vaak onderverdeeld in 3 niveau’s:

ClassificatieAutoAantal kilometersRijgedragTarief
1. TopsegmentVeel trekkracht50.000+ Agressief194
2. MiddenklasseNormale autoCirca 25.000Gemiddeld€109
3. EconomyLichte auto’sWeinig gebruikKalm€66

De beste aanbieders vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In het overzicht hieronder bekijk en vergelijk je de beste online garages die ook leveren en een voordelige bandenservice in Badhoevedorp hebben. Op dit portaal lees je ook handige informatie over: Homologatie

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband is ideaal bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Gewoonlijk rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Badhoevedorp monteren geeft jou extra grip, geeft een betere wegligging, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer dankzij de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Een gunstiger brandstofverbruik.

Winterbanden laten wisselen Badhoevedorp

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze beschikken over meer profiel en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit leidt tot een kortere remweg, zorgt voor meer grip en een betere wegligging bij nat en koud weer. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Frankrijk, Noorwegen, Zwitserland, Zweden, Oostenrijk) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Presteren het best bij sneeuw of ijzel.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Wat is het voordeel van all season banden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door plezier van hebt. De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden worden steeds populairder: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Ideaal als je niet al te veel kilometers maakt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de prijzen van nieuwe autobanden in Badhoevedorp kopen? In de volgende tabel beiden wij de standaard prijzen van verschillende merken en modellen. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt vind je ook handige informatie over: 4 seizoenen banden.

MerkSoortGrootteKenmerkKosten
Michelinpilot alpin pa4285/30 R21100W€471
Continentalwintercontact ts 850p215/65 R1799H€137
Vredesteinultrac vorti245/45 R1996Y€177
Bridgestoneturanza205/60 R1696V€132
Goodyearefficientgrip performance205/55 R1691W€85
Dunlopsport maxx rt 2215/50 R1795Y€107
Pirelliscorpion winter305/40 R20112V€253
Hankookkinergy eco 2 k435205/70 R1596T€83
Kumhocrug.prem.kl33235/65 R17104V€103
Uniroyalms plus 77xl fr245/40 R1897V€120
Nexenn blue hd plus145/70 R1371T€38
Firestonevanhawk 2195/60 R1699H€92
Superiaecoblue va215/60 R16103T€75
Savatrasporto leggero195/80 R14106P€95
Maxxiswp05 arctictrekker215/45 R1791V€91
Toyoopen c.ht235/65 R18104T€134
Lijst met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Haarlemmermeer).

Zoek jouw geschikte autoband

Bekijk aanbiedingen en bespaar zo’n 25%

Keuzehulp: welke band is goed voor mijn wagen?

Als je nieuwe banden nodig hebt zijn er veel specificaties die belangrijk zijn. De maat van jouw huidige velgen, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat het allemaal mag kosten.

De bandenmaat
De maat is vermeld op de wang van de je band. Deze combinatie van cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Ga je op een andere velg rijden? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een van de bandenmaat codes is: 150 / 70 R18 – 70H.

 • 150 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 70 geeft de hoogte van de band aan, weergegeven als percentage van de breedte (hierbij dus 70%.
 • De betekenis van R = Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 18 biedt inzicht in de velgmaat (hier dus 18 inch).
 • 70 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 335kg.
 • De afsluitende letter (H) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 210 km/u.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Denk na over de vraag of je weinig of juist veel kilometers maakt? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband bijna het hele jaar door veruit de beste keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (+/- 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een geschikt type. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de speciale winterband tijdens de koude maanden uitermate geschikt. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Badhoevedorp.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Prijs
Autobanden zijn er in 3 prijsgroepen: Voordeel, middenklassen en de hoogste klasse. Welke groep past bij jou heeft te maken met gewicht/vermogen van de auto, rijstijl en de jaarlijkse kilometrage. Koop een A-merk als o.a. Vredestein of Firestone als je veel op de weg zit, een dynamische rijder bent en een zware/krachtige auto hebt. Ben je niet zoveel onderweg en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een licht autootje (bijv. een Lancia Ypsilon) en rijd je niet al te hard? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Cachland & Security.


Kortingsacties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Vredestein of Hankook hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme consument doorzoekt de aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op deze manier kan je extra goedkope autobanden in Badhoevedorp bestellen, en regel je snel 40% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Badhoevedorp: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Badhoevedorp: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €130,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. De garages adviseren om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Bij normaal gebruik kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom overmatige slijtage door de juiste band-balans en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Verder moet je ervoor zorgen dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Badhoevedorp.

Hoe duur is autobanden wisselen in Badhoevedorp?
Door een vakman banden vervangen in Badhoevedorp kost je zo’n €35,00 voor een totale set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit is een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd betaal je al snel €90. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €60,00 per 6 maanden.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Op basis van de speciale constructie kan je nog 80 kilometer doorrijden op het moment dat de band lek raakt. Zodoende kan jij dus nog naar huis rijden of naar een vakgarage. Het authentieke reservewiel of thuiskomertje is niet meer nodig.

Wat zijn caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn een zeer hoog draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en sterker ontwikkeld. Tip: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning en de status van het profiel. Vakgarages adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Badhoevedorp.

Plaats een reactie