Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Oudega

Online autobanden bestellen of moet je jouw banden laten wisselen in Oudega? Op onze autobandenvergelijker bieden wij erkende webwinkels in goedkope autobanden en lokale servicepunten waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Tevens kan je aan de slag met uitgebreide info over de verschillende soorten autobanden en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product past bij jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Oudega inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen is er al vanaf €39,95.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen adviseren wij om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Nieuwe banden van bekende merken als Pirelli kan je al krijgen vanaf €325. B-merken als Kormo zijn al te koop vanaf €185 per vier.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Oudega

Banden wisselen in Oudega

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Oudega is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste mensen laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) gaat de winterband erop en als de zomer nadert rijden we verder op de zomerband. Op eigen houtje wisselen is best een complexe klus. Daarnaast vraagt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Oudega is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je kunt er van uitgaan dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Bij steeds meer services heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Oudega.

Wat is de levensduur van banden?
Een garage checkt ook of de profieldiepte nog in orde is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook zodra de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond dien je nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 35.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt met name af van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Wanneer auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt oncomfortabel, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt raar. Ook leidt het tot een onnatuurlijk brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit bevordert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto kan je bij een garage laten doen vanaf €89,99.

Autobanden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Het kan maar zo zijn dat de banden gebalanceerd moeten worden. Met een balanceerapparaat wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Dit voorkomt een instabiele wegligging, ben je duurzamer bezig en je voorkomt onnodige slijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zullen zit dit standaard doen.

Vind banden garages in Oudega

Vlug en goedkoop banden vervangen in Oudega? In het overzicht hierna vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages die actief zijn in de regio (provincie Friesland). Deze bedrijven kunnen je helpen bij wisselen, (de)monteren, repareren, uitlijnen, trimmen, sipen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Middels onze vergelijker check je regionale montagepunten in Elahuizen, Oudemirdum, Bakhuizen, Mirns en Rijs.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-oudega

Goedkope autobanden Oudega

Wil je investeren in een tweede set banden voor je auto? Je komt er al gauw achter dat er een ontzettend grote keuze is. Elke merk heeft andere eigenschappen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de manier waarop je rijdt, de afstanden die je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Goed om te weten: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge eisen, zelfs de goedkoopste banden. De verschillende banden worden vaak onderverdeeld in 3 groepen:

SegmentAutoKilometrageRij-kenmerkPrijzen
1. Hoogste klasseVeel trekkrachtGrootverbruikerDynamisch189
2. StandaardGemiddelde autoDagelijks gebruikModaal€118
3. VoordeligKleine auto’sWeinig gebruikBeheerst€64

Bandenshops vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de tabel hieronder vergelijken wij landelijke online garages die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Oudega hebben. Op deze website lees je ook aanvullende info over: Banden balanceren en uitlijnen

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband is de beste keuze wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Normaal gesproken gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Oudega monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, geeft een betere wegligging, voorkomt onnodige slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden met behulp van de brede sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Motorvermogen wordt optimaal overgebracht op het wegdek.
 • Een lager brandstofverbruik.

Winterbanden laten wisselen Oudega

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dat resulteert in een korte remweg, meer grip tijdens het rijden en biedt veiligheid en stabiliteit tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In sommige landen (bijv. Duitsland en Luxemburg, Zweden, Italië, Zwitserland, Frankrijk, Noorwegen) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • De beste prestatie tijdens de wintermaanden.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Extra informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Ideaal als je niet heel veel rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en ze geven een heel goede grip. Waar je wel op moet letten is dat ze relatief snel slijten.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Een prima oplossing als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Meer weten over de tarieven van een set nieuwe autobanden in Oudega kopen? In het overzicht hierna tref je de verwachte prijzen van diverse types en merken. Dit is exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op Autobandenspot.nl lees je ook handige informatie over: Autoverzekering.

MerkSerieAfmetingenPrestatiePrijs
Michelinpilot sport 4suv265/50 R19110Y€192
Continentalcontiecocontact 5215/65 R1698H€114
Vredesteincomtrac205/65 R15102T€147
Bridgestoneturanza225/60 R1698V€109
Goodyearvector 4seasons gen-2185/65 R1588T€68
Dunlopsp sport maxx rt205/55 R1691Y€77
Pirelliscorpion zero asimmetrico275/40 R20106Y€171
Hankookkinergy eco 2 k435205/60 R1591H€69
Kumhoes31185/60 R1584T€54
Uniroyalms-plus 77 xl185/60 R1588T€58
Nexennblue 4 season xl215/45 R1791W€79
Firestoneroadhawk235/50 R18101Y€122
Superiabluewin hp175/65 R1482T€36
Savatrenta 2225/70 R15112R€117
Maxxisvansmart a/s al2185/80 R14102R€66
Toyoproxes sport285/35 R20100Y€169
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente De Fryske Marren).

Autobanden zoeken en vinden

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar maar liefst 35%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Zodra je naar andere banden wilt overstappen zijn er belangrijke onderwerpen waar je over na moet denken. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor weggebruiker je bent en wat het allemaal mag kosten.

Jouw bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de je band. Deze unieke combi van letters en cijfers biedt inzicht in de benodigde maat. Neem je nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een bandenmaat kan zijn 255 / 45 R17 – 102W.

 • 255 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 45 staat voor de hoogte van de zijwand, berekend als percentage van bandbreedte (hierbij dus 45%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 17 geeft de velgmaat weer (hierbij dus 17 inch).
 • 102 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 850 kilogram.
 • De afsluitende waarde (W) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 270 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bekijk eerst of je veel rijdt of juist weinig? In het Nederlandse zachte klimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een prima keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een uitstekende keuze. Maak je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Dan is een extra winterband tijdens de koude maanden zeer aantrekkelijk. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Oudega.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers in de winter maakt en bij echt winterse omstandigheden.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Prijzen
Autobanden kan je vinden in meerdere prijsklassen: Voordelig, uitstekend en de hoogste klasse. Welke soort past bij jou wordt bepaald door het aantal PK’s van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het aantal kilometers. Koop een A-merk als o.a. Dunlop of Nexen als je veel op de weg zit, veel op de snelweg zit en een auto met veel PK’s hebt. Rij je weinig en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een licht autootje (bijvoorbeeld een Peugeot 108) en doe je het rustig aan? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Gremax & Vee Rubber.


Deals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Dunlop of Superia zijn best kostbaar. De slimme consument doorzoekt de aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je dikwijls goedkope autobanden in Oudega bestellen, soms met wel 50% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Oudega: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Kies voor gebruikte banden Oudega: tweedehands met lichte gebruikerssporen die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1-pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €155,00 per kalenderjaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband is 1,6 mm. Het advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Bij een redelijke rijstijl kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Controleer regelmatig of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door de banden te laten balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ook moet je ervoor zorgen dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Oudega.

Hoe duur is autobanden wisselen in Oudega?
Door een vakman banden vervangen in Oudega regel je al voor €52,50 per bandenset (de band inclusief velg wordt gewisseld, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost het je al gauw €92,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €57,50 per seizoen.

Hoe werkt een runflat band?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Met behulp van de speciale constructie kan je nog 80 kilometer doorrijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zo rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een garage. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en sterker ontwikkeld. Opgelet: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning van de banden en de status van het profiel. Wij raden aan om deze iedere zes jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Oudega.

Plaats een reactie