Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Hekendorp

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Hekendorp? Op deze pagina kan je aan de slag met gerenommeerde leveranciers van winter- zomer- en all season banden en lokale garages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Tenslotte verstrekken wij uitgebreide info over de verschillende soorten autobanden en vertelt onze keuzehulp welk product strookt met jouw budget.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Het is belangrijk dat je in winter, lente, zomer en herfst met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Hekendorp inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen is al mogelijk vanaf €40,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen is het aan te raden om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Autobanden van toonaangevende merken als Vredestein kosten gemiddeld zo’n €325. Budgetmerken als Cst kan je al krijgen vanaf €200 voor een hele set.

Banden wisselen in Hekendorp

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Hekendorp is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste automobilisten laten het twee keer per jaar vervangen. In het najaar kiezen we voor de winterband en rond maart / april gaan we over op zomerbanden. Zelf wisselen is lastiger dan je misschien denkt. Verder vergt het behoorlijk wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Hekendorp maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je kunt erop vertrouwen dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • De banden worden direct gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Bij sommige aanbieders is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Hekendorp.

Wanneer banden vervangen
Een bandenservice analyseert ook of het profiel op de banden nog toereikend is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook zodra de band beschadigd of uitgedroogd is dien je nieuwe banden te nemen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 30.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met de rijstijl en type wegdek. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een verkeerd uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, trekt naar 1 kant en stuurt zwaar. Doorgaans zien we dan ook een onzuinig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. De definitie van uitlijnen is dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit bevordert de wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Uitlijnen van de wagen kost je ongeveer €79,99.

Banden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? In dat geval kan het zijn dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Daarbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Dit voorkomt een instabiele wegligging, rijd je een stuk efficiënter en neemt de levensduur van de banden toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zullen zit dit standaard doen.

Vind lokale banden garages in Hekendorp

Vlug en voordelig banden vervangen in Hekendorp? In de tabel in het volgende blok vind je de gegevens van verschillende bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Utrecht). Deze garages ondersteunen je bij wisselen, (de)monteren, trimmen, repareren, uitlijnen, sipen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op deze website ontdek je eveneens montage-specialisten in Waarder, Driebruggen, Papekop, Linschoten en Haarzuilens.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-hekendorp

Goedkope autobanden Hekendorp

Je bent op zoek naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat het (online) aanbod gigantisch is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Hieraan ten grondslag liggen het remgedrag, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het vermogen van de auto. Noemenswaardig: de banden van Europese fabrikanten zijn in de basis gewoon goed, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken splitsen we uit in 3 segmenten:

KlasseType autoKilometersWegliggingTarief
1. A-merkGroot vermogenVanaf 50.000Dynamisch193
2. StandaardNormale autoRond 30.000Herkenbaar€118
3. GoedkoopsteStadsautootjeKleingebruikerRustig€70

Bandenleveranciers vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het onderstaande schema check en vergelijk je erkende webwinkels die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Hekendorp hebben. Op onze autobandenvergelijker tref je ook nuttige informatie over: Winterbanden

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is ideaal wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Standaard worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Hekendorp monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, betere acceleratie, zorgt voor minimale slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden dankzij de brede groeven en sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Aanbevolen tussen april – september.
 • Meer grip en een korte remweg.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Goedkoop winterbanden wisselen Hekendorp

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dat resulteert in een korte remweg, meer grip en een betere wegligging bij vorst of ijzel. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Zwitserland, Italië, Zweden, Noorwegen, Frankrijk) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij sneeuw of ijzel.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Informatie en uitleg over all season banden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet heel veel rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Geschikt als je niet zoveel kilometer rijdt en niet in skigebieden komt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Meer weten over de onkosten van nieuwe autobanden in Hekendorp kopen? In de volgende tabel vind je de actuele tarieven van verschillende merken en modellen. Deze prijzen zijn excl. het monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website zoek je ook uitgebreide info over: Autobanden reinigen.

MerkSoortAfmetingenVermogenKosten
Michelins180/100 R1046J€74
Continentalcontisportcontact 5235/50 R1796W€148
Vredesteinsportrac 5215/60 R17100H€94
Bridgestoneblizzak205/65 R1695H€109
Goodyearefficientgrip195/55 R1687V€84
Dunlopwinter sport 5235/45 R1797V€160
Pirelliscorpion verde all season235/55 R19101H€148
Hankookwinter icept evo2 w320245/50 R18104V€150
Kumhohp91 xl235/55 R19105W€118
Uniroyalall season expert 2205/55 R1691H€67
Nexenroadhtxrh5235/65 R18110H€102
Firestoneroadhawk205/60 R1692H€83
Superiaecoblue225/50 R1692W€50
Savaadapto all season205/55 R1691H€78
Maxxisc-82825/10 R1250N€91
Toyocelsius xl235/50 R17100V€120
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Oudewater).

Zoek jouw nieuwe band

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar 35%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden nodig hebt zijn er meerdere factoren die van belang zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor weggebruiker je bent en natuurlijk het budget.

De bandenmaat
De maat wordt geperst op de flank van de band. De reeks aan cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Ga je op een andere velg rijden? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 205 / 45 R17 – 84W.

 • 205 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 45 geeft de hoogte van de band aan, weergegeven als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 45%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 17 geeft de velgmaat weer (hier is dat dus 17 inch).
 • 84 duidt het maximale draagvermogen aan. In dit geval een max. belasting van 500kg.
 • De afsluitende letter (W) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. correspondeert met een max. snelheid van 270 km/u.

Ben jij een intensieve autorijder?
Bekijk eerst of je veel rijdt of juist weinig? In ons milde klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een prima keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (10.000 – 15.000 km) dan is een een all-season band aan te raden. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de koude maanden aan te raden. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Hekendorp.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bijvoorbeeld regelmatig op skivakantie gaat.
 • De all-season band is een hele goede middenweg en is prima te rijden in zomer en winter.

Kosten
Autobanden zijn er in verschillende prijscategorieën: Instap, standaard en topklasse. Welke groep voor jou ideaal is is met name afhankelijk van de inhoud van je auto, de manier waarop je rijdt en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Ga voor A-merken als Kumho Tyres of Nexen op het moment dat je veel rijdt, een pittige rijstijl hebt en een auto met veel PK’s hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een boodschappenautootje (denk aan een Smart Forfour) en doe je het rustig aan? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Camac en Seiberling.


Uitverkoop en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Michelin of Sava zijn niet perse voordelig. Wie wat verder kijkt checkt regelmatig aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Zo kan je hele goedkope autobanden in Hekendorp bestellen, en ontvang je tot 40% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Hekendorp: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Hekendorp: tweedehands producten van goede kwaliteit die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Totaalpakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor €152,50 per jaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Het advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij een redelijke rijstijl zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Achterbanden een stuk langer.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Zoek maandelijks uit of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom overmatige slijtage door ze te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Verder is het cruciaal dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Hekendorp.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Hekendorp?
Bij een garage banden vervangen in Hekendorp is al mogelijk vanaf €50,00 voor de complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, we noemen dit een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost dit ongeveer €90 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €57,50 per half jaar.

Hoe werken runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Dankzij de extra sterke stukken in de wang kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. Op die manier kan jij dus nog naar huis rijden of naar een garage. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn een optimaal draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Let op: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning en de profieldiepte. De ANWB adviseert om deze iedere zes jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Hekendorp.

Plaats een reactie